Pregătiți-vă pentru vară

Iulia Vlad
Vremea călduroasă a sosit și permite corpului nostru să fie expus mai mult ca oricând privirilor. Din păcate, soarele verii seamănă cu o lupă care mărește orice mică im­per­fecțiune și sunt multe femei a căror frumusețe suferă din cauza unor amă­nunte scăpate din vedere. Dacă până acum nu v-ați îmbunătățit aspectul, nu vă îngrijorați, câteva măsuri simple vă ajută să aveți în scurt timp un corp de invidiat.

Brațe și umeri frumoși

* Pentru a menține frumusețea bra­țe­lor, zilnic, la duș, frecați-le cu un burete aspru (o lufă), de la încheietura mâinii în sus, spre cot și antebraț. După uscare, aplicați o cremă grasă, ulei de măsline sau de migdale, masând tot de la încheietura mâinii în sus, până când vor fi absorbite de piele.
* Pentru coate cu pielea uscată, după ce le spălați cu apă și săpun, așe­zați-le în câte un castronaș în care ați pus ulei de floarea-soarelui sau de po­rumb călduț. Țineți-le astfel 30 de minute, apoi, după ce le tampo­nați cu un șervețel, masați-le cu vita­mina A uleioasă până intră în piele.
* Dacă pielea de pe coate a căpă­tat o culoare închisă, aplicați câteva zile la rând tampoane de vată îmbibate în suc proaspăt de lămâie, sub formă de comprese, pe care le mențineți 20 de minute.
* Pentru ca umerii și brațele să aibă o linie frumoasă și piele întinsă, e ne­ce­sar să le întăriți mușchii. Pentru aceas­ta, fa­ceți zilnic, timp de câteva mi­nute, următoarele exerciții: în pi­cioa­re, țineți două gantere (de 1,5 kg, sau sticle umplute cu apă) în fiecare mână, la ni­velul bazinului. Ridicați apoi gante­rele lateral, cu brațele întin­se, până ajung la nivelul umerilor, apoi coborâți-le încet. Faceți exercițiul și cu greutățile ținute în față, cu pumnii orientați în sus.

Picioare perfecte

* La duș, frecați picioarele cu o lufă sau o perie aspră, de la călcâi în sus, spre gambe, și insistați asupra tăl­pilor, călcâielor și genunchilor. Înche­iați du­șul cu apă rece la picioare, timp de câteva minute, ca să stimulați cir­culația și să evitați umflarea gleznelor. Pentru picioare cu aspect sănătos, apli­cați zilnic o cremă hidratantă, la care adăugați câteva picături de vitamina E (din capsule), iar seara, la culcare, un ulei (de migdale, măsline etc.), care se masează bine în piele, iar surplusul se șterge cu un șervețel.
* Pentru picioare cu piele uscată, îmbătrânită, deshidratată, care se des­cuamează, aplicați la câteva zile un tra­tament cu smântână: 3-4 linguri de smântână proaspătă și grasă se întind pe câte un picior, de la gleznă până la coapsă. Se masează cu mișcări circu­lare, de jos în sus. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi spălați. Pielea va de­veni de catifea.
* Dacă picioarele se umflă, adău­gați la cremă câteva picături de ulei esențial de mentă sau de eucalipt.
* Dacă din cauza epilatului vă cresc fire de păr sub piele, aplicați la 2-3 zile câteva aspirine dizolvate în foar­te puțină apă, până se transformă într-o pastă, pe care o masați pe piele. După 20 de minute clătiți.
* Dacă vreți ca picioarele să arate impecabil, aplicați fond de ten lichid (o nuanță mai închisă decât pielea) sau fond de ten amestecat cu puțină cremă de corp.
* Pentru o culoare sănătoasă, apli­cați pe picioare o cremă sau loțiune au­tobronzantă. Pentru o nuanță frumoasă și uniformă de bronz, e necesar să ale­geți o culoare deschisă sau medie, pe care o aplicați de mai multe ori.
* Pentru călcâie cu pielea aspră și îngroșată, la fiecare 2 zile, înmuiați, timp de 20 de minute, picioarele în­tr-un lighean cu apă caldă, în care ați dizolvat 2 linguri de bicarbonat de so­diu, apoi frecați-le cu piatra ponce. În fiecare seară, masați călcâiele proaspăt spălate cu o cremă grasă care conține uree, sau cu puțin ulei de ricin.