Trei medicamente 100% naturale pentru dormit

Ilie Tudor
Ceaiul SOMNOFORT

Este un amestec din șase plante, rețeta fiind făcută în colaborare cu celebrul doctor în farmacie Ovidiu Bojor. Trei dintre componentele acestui ceai, adică passiflora, valeriana și hameiul, sunt sedative consacrate, iar celelalte ingrediente, adică lavanda, roinița și verbina, sunt re­gla­toare ale ac­tivității ner­voase. Rezultă un ceai foarte echilibrat, care deo­potrivă ne ajută să adormim și ne con­feră o stare de claritate mentală, de luciditate la trezire. Plantele se prepară sub formă de infuzie, care se admi­nistrează seara, cu ju­mătate de oră - o oră înainte de culcare. Tra­ta­mentul poate fi făcut atât conjunctural, pentru a ne induce somnul, atunci când suntem agitați, cât și sistematic, în fiecare seară, pentru perioadele de stres intens sau de oboseală. (Laboratoarele "Da­cia-Plant” - tel. 0268/283063)

STEMSINERGIC

Este unul din cele mai sofisticate și mai puter­nice produse naturale pentru echilibrarea activității sistemului nervos de pe piața românească. Pro­dusul are două componente: una cu acțiune deto­xifiantă, sub formă de capsule, și una care stimu­lează regenerarea sistemului nervos, sub forma unei combinații de miere cu lăptișor de matcă și extracte de plante. Produsul este destinat inclusiv cazurilor grave, cronicizate, de insomnie. Este efi­cient și în in­som­niile post-trauma­tice, asociate cu tul­burări depresive ori anxioase cronici­za­te, cu diferite afec­țiuni ale sistemului nervos sau en­do­crin. Fiind un sti­mulator natural de celule stem, StemSi­nergic ajută la regenerarea celulelor nervoase afectate de stresul intens, de consumul de alcool și de alte droguri sau chiar de anumite traumatisme. Este notabilă și ac­țiu­nea sa în îmbunătățirea calității somnului, inclu­siv pentru eliminarea coșmarurilor sau a atacurilor de panică nocturne. (Laboratoarele "SynergyPlant” - tel. 0735/217808)


ANXIVITAL

Este un produs prezentat sub formă de capsule, destinat în special insomniei care apare pe fondul anxietății, depresiei, angoaselor de tot felul. Capsu­lele produse de laboratoarele din Ploiești conțin cinci plante românești, unele consacrate ca anti­depresive (sunătoarea, lavanda), iar altele ca an­xiolitice (valeriana, hameiul, teiul), rezultând un pre­parat cu efecte complete și cu o acțiune pe termen lung. Dacă ceaiul anterior descris se poate administra con­junc­tural, tratamentul cu Anxivital se recomandă pe termene lungi (minimum 4 săptămâni), efectele sale fiind stabile în timp. Pe du­rata curei cu acest produs, se ad­ministrează câte 1-2 capsule îna­inte de culcare, tratamentul pu­tând fi făcut și de copiii sub trei ani, care însă nu vor lua mai mult de o capsulă pe zi. Persoanele care suferă de anxietate sau depresie cronică, corelate cu insomnia, vor lua de trei ori pe zi câte o capsulă de Anxivital. (Laboratorul "Vitalia K” - tel. 0244/576286)