Răsfăț oriental pentru față și trup

Iulia Vlad
Mască cu năut, lămâie și iaurt

Ingrediente: 2 linguri de făină de năut, 1 lingură de suc de lămâie proas­păt stors, 1 lingură de iaurt.
Se amestecă ingredientele până când obțineți o pastă, pe care o apli­cați pe față și o lăsați 20-30 de mi­nu­te. Clătiți apoi cu apă călduță. Masca poa­te fi folosită și pentru corp, com­po­ziția este aceeași, dar trebuie mări­te pro­por­țional cantitățile. Hrănește și întine­rește orice tip de piele.

Mască de păr cu ulei de argan, miere și ou

Ingrediente: 2 linguri ulei de ar­gan, 1 gălbenuș, 2 linguri miere.
Amestecați ingredientele și întin­deți-le pe părul umed. Înveliți cu o fo­lie de plastic, apoi cu un prosop. Lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi spă­lați-vă părul în mod obișnuit. Redă strălucirea și vigoarea părului.

Mască de păr cu henna neutră (incoloră)

Orientalele își aplică periodic o mas­că cu henna incoloră, pentru vi­goa­rea și strălucirea podoabei capila­re. Părul devine suplu și ușor de piep­tănat, nu mai cade, iar mătreața dis­pare. Pentru prepararea unei măști, ames­te­cați într-un recipient de porțe­lan sau sti­clă, folosind o lingură de lemn, o par­te henna incoloră (se gă­sește în ma­gazine naturiste), cu trei părți de apă fierbinte. Compoziția se lasă să stea acoperită, o jumătate de oră, apoi se aplică pe păr, de la rădă­cină până la vârf, și pe pielea capului. Se acoperă părul cu o folie de plastic și se stă o jumătate de oră. Se clătește apoi cu apă din abundență.