Răspuns pentru CRISTINA GEORGESCU - Craiova, F. AS nr. 1119 - "Caut tratament naturist pentru tumoră pulmonară"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Cu siguranță, în cazul tatălui dvs. este vorba de o tumoră pulmonară cu caracter malign, tusea persis­tentă, scăderea importantă în greutate și pierderea apetitului fiind semne și simptome caracteristice acestui gen de patologie pulmonară. Mai mult, când apar aceste simptome, este evident că neoplasmul pulmonar a fost depistat într-o fază avansată, știut fiind faptul că în fazele incipiente cancerul pulmo­nar este asimptomatic. O tumoră pul­mo­nară malignă reprezintă, de fapt, o creștere anor­mală de celule, care pot invada și distruge țesuturile și organele din vecinătate, dar care se pot extinde și în alte părți ale organismului. Se cunosc două tipuri de cancere pulmonare: cu celule mici și cu celule mari. Cancerul pulmonar cu ce­lule mici, numit și carcinomul cu celule în bob de ovăz, apare predilect în zonele centrale ale plămânului și repre­zintă una dintre cele mai agresive forme patologice întâlnite aproape exclusiv la fumători. Spre deosebire de alte tipuri, cancerul pulmonar cu celule mici se tra­tează cu chimioterapice, deoarece șansa de a îndepărta complet tumora pe cale chirur­gicală este mică. Cancerul pulmo­nar cu celule mari, care include adeno­carci­nomul, cancerul cu celule scuamoa­se și carcinomul cu celule mari, este cel mai des întâlnit tip de neoplasm pulmo­nar.
Însă, indiferent de tipul patologic în care se încadrează, trebuie știut că neo­plasmul pulmonar este o boală gravă, care adesea are un prognostic fatal. Așa stând lucrurile, opțiunile de tratament pentru cancerul pulmonar sunt, în primul rând, îndepărtarea chirurgicală a tumorii și a țesutului de vecinătate, chi­miote­rapia, radioterapia sau unele combinații ale acestora. Tratamentul chirurgical pre­supune, în gene­ral, înlăturarea întregii porțiuni sau a unui lob al plă­mânului în care este localizat cancerul.
Chimioterapia (de obicei, este tratamentul de elec­­ție pentru cancerul cu celule mici) presupune o cură de medicamente antineoplazice, administrate oral sau intravenos. Unele chimioterapice mai noi (exemplu, Taxotere) dau mai puține reacții adverse decât citostaticele folosite în trecut. De asemenea, s-au îmbunătățit foarte mult medicamentele care com­bat greața ce însoțește, obișnuit, chimioterapia. Radioterapia este metoda de tratament care poate fi utilizată atât pentru remisiunea masei tumorale, cât și pentru ameliorarea semnelor și simptomelor aso­ciate cancerului, cum ar fi durerea, sângerarea și difi­cultățile de înghițire. Și chiar dacă radiațiile pot pro­duce inflamarea plămânului, cicatrizarea și scăderea funcției pulmonare, progresele făcute în centrarea radiațiilor asupra țesuturilor canceroase au redus substanțial complicațiile asociate cu folosirea lor.
Tratamentul naturist al cancerului pulmonar uti­li­zează remedii cu proprietăți imunostimulante, anti­tumorale, alcalinizante, detoxifiante și inhibitoare ale angiogenezei (distrugerea rețelei de vase sanguine neoformate, prin care tumora primește nutrienți din sânge). Dintre acestea, recomand folosirea unor pro­duse cum ar fi Coriolus, Cordyceps, Turmericul, Năpraznicul, Zeolitul, Răchitanul, Resveratrolul, Seleniul organic, Lăptișorul de matcă și inhalațiile cu ulei esențial de Tisă. Bineînțeles, asocierea acestor remedii se va face în funcție de stadiul evolutiv al bolii, antecedentele patologice ale pacientului și gra­dul de responsabilitate al organismului persoanei în cauză. Să auzim numai de bine!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72

"Fetița mea răcește foarte des"
(Răspuns pentru GABRIELA D., F. AS nr. 1112)


Infecțiile acute repetate ale căilor respiratorii superioare ale sugarului și copilului mic induc hiper­trofia țesutului limfoid rinofaringian (vege­tații ade­noi­de sau "polipi la copii" în termeni populari), care se manifestă cu obs­truc­ție nazală (nas înfundat), res­pi­rație bucală de supleere (respiră cu gura deschisă), la care se adaugă disp­neea (respi­rație dificilă), asociată sau urmată frecvent de apariția unor com­plicații bronhopulmonare, otice, di­ges­tive sau chiar stări toxico-septice. Agenții pato­geni, grupați în colonii la nivelul criptelor adenoi­diene, constituie adesea un factor de focar de infecție. Peri­oada de maximă dezvoltare a vegetațiilor este la vârsta de 2-7 ani, după care urmează diminuarea lor spontană. Extirparea vegetațiilor adenoide se va face într-un moment de diminuare a leziunilor inflamatorii nazo-faringiene și după efectuarea unui set de analize obligatorii. Profilaxia vegetațiilor adenoide constă în:
* Aspirații nazale de 2-3 ori pe zi, urmare de instilarea de ser fiziologic și/sau apă de mare sterilă tip: Nazomer, Sterimar, Rhinomer etc.
* Pulverizații cu Ocnasept spray (aerosol salin 100% natural) deasupra patului și în camera copi­lului, în vederea optimizării microclimatului am­biental și îndepărtării alergenilor.
* Menținerea unei igiene normale a aerului res­pirat și a permeabilității foselor nazale, cu o respi­rație nazală corectă sunt condiții obligatorii în vede­rea succesului terapeutic.
* 10 zile de aerosoli, câte 3 ședințe pe zi, cu Hi­drocortizon/ Dexametazonă di­lua­te în 5-10 ml ser fiziologic.
* Administrarea de antiin­flamatoare, antialer­gice, mucoli­tice, polivitamine și preparate de calciu, la reco­man­darea medicu­lui.
* Tratamentul cu antibio­tice este indicat numai în pusee acute și după efectuarea exame­nului bacteriologic din exudatul farin­gian (secreția nazală) sau spută.
* Este recomandat trata­men­tul balneoclimateric în sta­țiu­nile: Ocna Sibiului, Govora, Bazna, Techirghiol.

Dr. CĂLIN GÎRLEA - e-mail: calin.girlea@daciaplant.ro,
tel. 0268/28.30.63


"Există un medic în Cluj care aplică tripla terapie pentru hepatita C?"
(Răspuns pentru MARIA TOMA - jud. Mureș, F. AS nr. 1113)


Pentru hepatita cu virus C vă recomandăm produ­sul Interferonat comprimate. Interferonat este un produs 100% natural, ce conține atât plante care sti­mu­­lează pe cale naturală sinteza de interferon, fără să dea reacții adverse (cum sunt cele produse de inter­feronul de sinteză), cât și plante cu acțiune re­generantă la nivelul țesutului hepatic și hepatoprotector, care previn fi­broza hepatică și stopează evoluția bolii. Interferonul de sinteză este un produs cu acțiune imunostimulentă care scade viremia prin mecanisme imunitare, însă nu acționează spe­cific la ni­velul ficatului, nu rege­nerează țesu­tul hepatic și nici nu omoară virusul hepatitic. Sunt pa­cienți care, în urma tratamentului cu interferon de sinteză, au reușit să obțină reducerea viremiei chiar foarte mult însă, după întreruperea tratamentului, viremia a crescut din nou (la unii pacienți chiar foarte mult). În general, he­patitele cu virus B, C și D evo­luează spre fibroză și ciroză hepatică, motiv pentru care Interferonat, prin compoziția sa, contribuie și la regenerarea țesutului hepatic și prevenirea fibrozei he­patice, nu doar la stimularea secreției de interferon. Un flacon de Inter­feronat are 120 comprimate și se administrează în cure succesive de 3 luni de zile, cu o lună pauză între ele. În perioada de pauză se reco­mandă ad­ministrarea produsului Hepatoesențial comprimate (tot de la "Dacia Plant").

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"Sora mea a fost diagnosticată cu o boală rară: amiloidoză"
(Răspuns pentru MIRUNA - Brașov, F. AS nr. 1083)


Stimată doamnă, boala surorii dvs. con­stă în de­pu­ne­rea unei substanțe amor­fe cu compoziție varia­bilă, care seamănă cu amidonul, numită amiloid, de ori­gine proteică, la nivelul unor țesuturi și orga­ne, în­deosebi la ficat, splină, rinichi și altele. Această de­punere produce degra­da­rea organelor și a funcțiilor acestora.
Un tratament naturist pentru această afecțiune este foarte laborios, el cuprinzând 10 pagini și 7 plan­șe. Puteți primi acest tratament gratuit, sunând la telefonul 0723/74.23.98, seara, între orele 20-22.

Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, ROMCLINIC București, tel. 0723/51.07.37


"Cum se tratează pneumonia virală?"
(Răspuns pentru EUGEN - Timișoara, F. AS nr. 1112)


De multe ori, sub un diagnostic se ascunde de fapt un altul. O pneumonie virală ar fi trebuit să se ame­lio­reze sau să se vindece de atâta timp. Dacă nu este corect tratată sau deloc, în cel mai rău caz rămân sechele de bronșită cronică, cu alte cuvinte, se poate instala chiar și un astm. Transpirațiile sunt îngrijoră­toare și faptul că ați slăbit atât de mult în trei luni fără să vă propuneți acest lucru. Sfatul meu este să aprofundați investiga­țiile la un spital specializat în boli pulmo­nare, astfel încât să vi se pună un diagnos­tic real și să începeți un tratament specific. În cazul virozelor respiratorii este foarte important de consu­mat Vitamina C natu­rală, miere, propolis, și de crescut imunitatea, astfel încât organismul să își creeze apărarea necesară și să nu apuce virusul să distrugă o parte masivă din țesuturile bronhiilor. Refacerea este mult încetinită și poate evolua cu bronho­constricții, precum astm, sau cu bronșită emfize­matoasă, cu multe secreții acu­mulate. Însănătoșire grabnică!