ZODIACUL LUNII IULIE

Tana Rosca
- Luna Iulie, ce marchează începutul celei de-a doua jumătăți a anului, vine cu o sumedenie de schimbări. Mercur revine în mișcare directă pe data de 2, în zodia Gemenilor, redându-ne capacitatea de-a integra rapid informațiile noi și modificările ce se produc în mediul nostru cotidian. După un an petrecut în zodia Racului, marele benefic Jupiter trece, pe 17, în Leu, unde va sta până în vara anului viitor, dând strălucire poveștilor noastre de amor, amplificându-ne creativitatea și plăcerea jocului. Ne putem decide să avem copii sau ne implicăm mai mult în educația odraslelor noastre. Marele malefic Saturn redevine direct pe 21, învățându-ne să ne gestionăm mai bine resursele și emoțiile. În schimb, pe 22, Uranus intră în mișcare retrogradă, ceea ce ne obligă să ne reevaluăm prieteniile și rolul în societate. Micul malefic Marte scapă, pe 27, de perioada de mai bine de o jumătate de an petrecută în exil în zodia Balanței și intră în Scorpion, zodie pe care o guvernează și unde se poate, în fine, desfășura -

BERBEC
Vânt de libertate


­Energiile lunii iulie au pentru Berbeci un caracter de-a dreptul eli­be­rator. Planeta dvs., Marte, își re­gă­sește puterea în Scorpion, unde ajunge pe 27. Din această poziție vă ajută să vă con­ști­entizați și, eventual, să depășiți anu­mite frici care vă bântuie de aproa­pe doi ani încoace. Puteți ajunge să vă cunoașteți mai bine și să vă dați seama că aveți la dispoziție mai multe resurse decât ați fi bănuit. Uranus, retrograd din 22 în zodia dvs., vă poate face să vă priviți pe dvs. înșivă cu nemulțumire. Se poate ca această nemulțumire să fie legată de faptul că vă simțiți capabil să faceți mai mult sau că detectați posibi­li­tăți de manifestare de care nu v-ați dat seama până acum. Înainte de-a le pune în aplicare, ar fi însă bine să vă gân­diți cum i-ar afecta aceste schim­bări pe cei din jurul dvs.
BANI: Vi s-ar putea oferi cola­borări prin intermediul ami­cilor, până pe 18, deci acceptați invi­ta­țiile acestora la o întâlnire. Marte vă tre­zește ambiția de-a face afaceri după 26, dar Saturn vă recomandă să începeți proiectele mai întâi la scară mică.
CARIERĂ: Senzația că sunteți victima unor circum­stan­țe asupra cărora nu aveți niciun con­trol începe să se estompeze după da­ta de 21, când puteți să vă mobi­li­zați.
DRAGOSTE: Însuși marele benefic Jupiter vă luminează via­ța sentimentală, din 17 încolo. În cu­plu, în schimb, ar fi bine să nu vă luați prea multe libertăți, din 22.
SĂNĂTATE: Nevoia de somn e pro­nunțată, iar limfa se miș­­că greoi.

TAUR
Trăiască familia!


În calitatea sa de mare benefic, Ju­pi­ter se va apuca, din 17, să vă în­frumusețeze viața de fa­milie. Timp de un an, vă va veni ușor să faceți amena­jări prin casă, să vă mutați, poate să cum­părați o lo­cu­ință ori un teren. Ten­siu­nile familiale se pot risipi și un rol important în acest pro­ces îl pot juca ru­dele prin ali­anță. În cazul în care în viața dvs. apar pro­ble­me, pe parcur­sul acestui interval de apro­ximativ un an, vă puteți baza pe susținerea fami­liei, atât moral­mente, cât și din punct de vedere prac­tic. Cu prietenii, în schimb, v-am sfătui să fiți mai distanți și să nu le încredin­țați secretele, ca să nu aveți sur­prize neplăcute, după data de 21. Unele persoane din anturajul dvs. de zi cu zi pot câștiga statutul de prieteni, în cea de-a doua parte a lunii.
BANI: După ce Mercur își reia miș­carea directă, respectiv pe 2, puteți negocia cu succes și semna în condiții favorabile contracte, mai ales dintre acelea pe termen scurt, până pe data de 13 inclusiv.
CARIERĂ: Încercați să vă domoliți accesele de autoritate, care vă pot face nepopulari printre co­la­boratori și care vă pândesc cu precă­dere către mijlocul lunii. Atmosfera la ser­vi­ciu se detensionează începând din 27.
DRAGOSTE: Partenerul de cuplu rămâne cantonat într-o atitudine rece, până pe 20. Nici după aceea nu se va transforma în cineva tandru, dar îi veți putea simți, din nou, devotamentul.
SĂNĂTATE: Nesomnul se poate acu­tiza din 22. Glez­nele și gambele nu trebuie forțate.

GEMENI
Tot pe drum, pe drum


Odată cu revenirea în mișcare directă a lui Mercur, pe 2, vă re­găsiți cuvintele. Urmează o perioa­dă agreabilă, până pe 18, alături de plăcuta energie a micului benefic Venus. Din 17 în­ce­pând, marele benefic Ju­piter vă dă ghes să por­niți la drum (nu că v-ar lipsi aces­te porniri). Excur­siile și învățăturile se vor do­ve­di pentru dvs. cum nu se poate mai plăcute și instructive, timp de un an, de acum încolo. Către sfâr­șitul lunii, puteți avea neplăcuta sur­priză de a constata răcirea unor relații de prietenie. Vi se pot face reproșuri cu privire la atitudinile dvs. din tre­cut.
BANI: A doua jumătate a lunii se poate dovedi spornică, de­oarece Mercur stimulează activitățile comerciale, începând din 14, în timp ce patroana banilor, Venus, vă con­feră ușurință în câștigarea lor, din 19 în­co­lo.
CARIERĂ: Relațiile de muncă se mai detensionează, du­­pă 20, poate pentru că șefii renunță la anumite exigențe, dându-și seama că acestea erau exagerate. Ambi­ția pe care v-o declanșează Mar­te, din 27 încolo, ar putea fi pri­mită cu resentimente de către co­laboratorii dvs.
DRAGOSTE: Venus, Marte și No­dul Nord (sen­sul vieții) își dau mâna, pen­tru a aduce în calea Gemenilor pe­re­chea potrivită. O zi pro­mițătoare pen­tru întâl­niri romantice este cea de 14, dar până pe 19 in­clu­siv, sunteți pre­dis­puși la a vă îndră­gos­ti.
SĂNĂTATE: Rămâneți consec­venți în tratarea afec­țiu­nilor dvs. cronice și veți putea vedea rezultate curând după 22. Protejați-vă zona capului începând din 27.

RAC
Energii reunite


Soarele, Mercur și Venus vă cu­treieră pe rând semnul zodi­a­cal, în luna lui cuptor. Între 19 și 22 beneficiați de energiile lor reunite, deci aveți încredere în dvs., co­municați cu ușurință și cu plăcere, iar farmecul dvs. în­născut este greu de ignorat. Din pă­cate, marele benefic Ju­piter, cel care v-a fost alături vre­me de un an, își ia rămas bun de la dvs., pe 16.
BANI: Totuși, același Jupiter, planetă a prosperității, vine să vă spo­rească veniturile pe 17 și vă poate lăsa cu conturile pline în vara anului viitor, când va renunța la funcția de maestru trezorier.
CARIERĂ: Se poate ca unii din­tre dvs. să se fi lansat în proiecte foarte îndrăznețe, iar șefii să vă ceară, după 22, să reveniți asu­pra lor și să vă măr­gi­niți la o abordare mai con­ven­țio­nală. Plecați-vă ure­chea la bârfele co­legilor, dar abțineți-vă de la orice co­mentariu, măcar până pe data de 13.
DRAGOSTE:Tumultul emo­țio­nal e pe cale de a se liniști atât în cuplurile stabile, cât și în re­la­țiile amoroase. Între soți se poa­te trece, de comun acord, la un nou sistem de con­viețuire, după Luna nouă din 26. Legăturile de dragoste care pre­su­puneau din partea dvs. respon­sabilități des­tul de solicitante pot tre­ce prin­tr-un proces de detensionare, după 20, când marele malefic Sa­turn revine în miș­care di­rectă. Pa­sio­nalul Marte vine în 27, putând for­ța o de­cizie: rupere sau reaprinderea focului.
SĂNĂTATE: Odihna activă este indicată până pe 13 (odihnă, pur și simplu, între 14 și 18), când ar fi bine să vă luați câteva zile libere.

LEU
La braț cu Jupiter


Începând cu data de 17, vă găsiți în compania de neegalat a marelui be­nefic Jupiter. Acesta vă va proteja și vă va asigura șansa de-a vă face re­mar­cați, până hăt, pe 12 august, anul viitor. Câteva dintre atri­bu­tele pe care Jupiter le dăruiește zodiei dvs. sunt: generozitatea, sociabilitatea, dramatismul, no­ble­­țea. Pentru că Jupiter este însă predispus la exagerări, v-am ruga să vă păstrați modestia în mij­locul furtunilor de complimente. Astfel, meritele dvs. vor ieși mai bine în evidență. Aceia dintre dvs. care sunt în­zestrați cu talente artistice pot avea în ur­mătorul an realizări ieșite din comun. Către sfârșitul lunii vă veți putea elibera de niște obligații familiale obositoare, dar după 27, e po­sibil să aveți conflicte pe teme de auto­ritate în fa­mi­lia dvs.
BANI: Iulie este o lună potrivită pen­tru a relua lucruri neter­mi­nate din ur­mă. Aveți ocazia nu doar să constatați anumite greșeli comise în trecut, ci și să le îndreptați. Primele mă­suri concrete pot fi luate după 21.
CARIERĂ: Timp de un an ați avut probabil parte de pro­tec­ția discretă a unui personaj in­fluent. După data de 16, va tre­bui să vă bazați mai mult pe pro­priile dvs. forțe, deși din 19 se întrevăd niște alianțe.
DRAGOSTE: Viața dvs. sen­timentală nu se anunță spectaculoasă. Dincolo de câteva flirturi, posi­bi­le mai ales până pe 18 in­clu­siv, și, probabil, lip­site de profunzime, nu se întrevede nimic semnificativ.
SĂNĂTATE: Până pe 13 sunt posibile artimii cardiace, apoi tre­buie protejate încheieturile brațelor, până pe 18.

FECIOARĂ
Viață publică


Ar fi o idee bună să cultivați re­lațiile sociale și pe cele de pri­e­­tenie, până pe data de 17, cât timp acestea se desfășoară sub influența pozitivă a marelui benefic Jupiter. Merită să faceți eforturi în acest sens, dacă vă gândiți că vor trece alți 12 ani până ca Jupiter să exercite aceeași pu­tere asupra relațiilor dvs. sociale. În­tre timp, s-ar putea să vă retrageți din viața publică, atrași fiind de teme spirituale sau im­pli­cân­du-vă discret în acțiuni caritabile.
BANI: Determinarea cu care v-ați năpustit în poiecte fi­nanciare noi n-a dus neapărat la rezul­tatele dorite, mai ales luna trecută. Ar fi bine să faceți o triere a proiectelor în care v-ați implicat, din 22.
CARIERĂ: Felul în care co­mu­nicați cu șefii, până pe 13, vă poate ajuta să în­țe­legeți perspectivele dvs. în carieră. Superiorii ie­rar­hici vă privesc cu sim­patie, aproape cu pri­e­­te­nie, până în data de 18.
DRAGOSTE: Tacticile psi­hologice ale partenerului de cuplu vă derutează mai puțin, sunteți capa­bili să vedeți mai clar motivațiile din spatele acestui comportament. Fe­cioa­rele prinse într-o poveste ob­se­si­vă de iubire pot cere ajutorul prie­te­nilor, pentru a-și explica atât com­por­tamentul persoanei iubite, precum și propriile lor reacții, mai ales în ulti­mele zile ale lunii.
SĂNĂTATE: Un an de acum încolo va trebui să vă îngrijiți de ficatul dvs., să nu ridicați greutăți mari și să aveți grijă și de nervul sciatic.

BALANȚĂ
Eliberare!


Faceți parte dintre zodiile că­rora luna iulie le aduce eliberarea. Este vorba despre micul malefic Marte, de prezența căruia ați avut parte încă din luna decembrie a anului trecut și care se simte la fel de rău în zodia dvs., cum vă sim­­țiți dvs. în prezența lui. Luați-vă totuși cu recu­noș­tință rămas bun de la el, pentru că v-a ajutat să nu mai fugiți de conflicte, atunci când v-ați simțit în­colțiți, ci să ripostați. Viața dvs. socială se animă, din 17, sub patronajul marelui benefic Jupiter, care vă va pune în valoare talentele diplomatice, în diverse oca­zii mondene, un an de acum încolo.
BANI: Încă din toamna lui 2012, mulți dintre dvs. "au tras mâța de coadă", împiedicați de îm­prejurări obiective, să obțineți mai mulți bani, în ciuda tuturor eforturilor. La sfârșitul acestei luni, Marte și Saturn își combină redutabilele energii, făcându-vă să porniți un proiect nou.
CARIERĂ: Ar fi de dorit să vă puneți la punct relațiile cu persoanele influente care v-au sprijinit până acum, până pe data de 16. Să nu vă fie teamă că nu vă veți descurca și singuri în hățișul relațiilor de muncă, pentru că aspectele astrologice vă promit un ghidaj bun.
DRAGOSTE: Partenerul de cuplu renunță la ideea de independență în cadrul re­lației, către final de lună, iar după ce Marte vă pă­răsește zodia, pe 26, nici dvs. nu vă mai enervați atât de ușor.
SĂNĂTATE: Sistemul limfatic-ganglionar are clar nevoie de stimulare, la fel și circu­lația periferică, mai ales la nivelul picioarelor.

SCORPION
Vacanță și bani


Și dvs. vă numărați printre semnele zodiacale avantajate de schimbările care se petrec pe cer luna aceasta. Vechiul dvs. guvernator, Marte, se reîntoarce în semnul dvs. după o perioadă de circa doi ani. Vă vine mult mai ușor să luați decizii, chiar radicale, dar categoric nu greșite, hotărâri pe care se poate să fi ezitat să le luați de multă vreme încoace.
Pe parcursul ultimului an, marele benefic Jupiter a contribuit la creșterea prestigiului dvs., dar acum se retrage din cursă. Plecarea lui va fi suplinită însă de micul benefic Venus, care preia aceste ches­tiuni începând din 19. Iulie este pentru toți nativii din semnul dvs. o lună foarte potrivită pentru vacanță.
BANI: Începând cu data de 3, puteți semna fără teamă contracte privitoare la veniturile dvs. directe. Atât Mercur direct, cât și Venus, patroana banilor, vă susțin în demersurile dvs. bănești, până pe 13 inclusiv. Venus stă însă ceva mai mult, și anume până pe 18.
CARIERĂ: Dacă nu răs­pundeți la pro­vocările pe care le întâmpinați la serviciu cu nervi, e posibil să scăpați de un dușman care vă pândea din umbră. După data de 26, acesta nu va mai avea putere asupra dvs. Relațiile cu colegii vor trebui probabil reexaminate după 22.
DRAGOSTE: Miezul verii pare o perioadă bună pentru emoțiile dvs., dar mai mult în sensul înțelegerii și vindecării unor situații din tre­cut, decât în cel al începerii unei noi povești de iubire.
SĂNĂTATE: Durerile de cap pot fi frecvente până pe 26, iar circulația venoasă poate deveni deficitară din 22.

SĂGETĂTOR
Dorință de aventură


Dvs. sunteți copiii ma­relui benefic Jupiter, cel care își schimbă locul în zodiac o dată la un an. Anul acesta, mutarea sa în Leu, care se pe­trece pe 17, este în avantajul dvs., din multe punc­te de vedere. În primul rând, trăiți mai din plin do­rința de aventură, de călătorii către destinații exo­tice. Puteți fi tentați să abordați un nou domeniu de studiu sau vă puteți dedica unei cauze politice sau reli­gioase. În grupul dvs. de prieteni ați avut probabil conflicte din de­cem­brie încoace, dar dacă ați știut să vă poziționați corect, aceste conflicte v-au ajutat să învățați despre natura prieteniilor dvs. și să vă motivați propriile reacții. Acest stagiu de învățare prin conflict se încheie pe 26 iulie, iar energia lui Marte îi activează pe cei care vă duș­mănesc în taină.
BANI: Deși veniturile dvs. directe ar putea să fie întrucâtva limitate, în această perioa­dă ideile de afaceri nu vă lipsesc și nici persoanele dispuse să investească alături de dvs. în respectivele proiecte.
CARIERĂ: Probabil că nu ați fost conștienți că sunteți supravegheați din umbră și taxați indirect pentru cea mai mică greșeală, dar vă veți da probabil seama, după 21, că aceste șicane în­cetează sau devin mai suportabile.
DRAGOSTE: Avem toate motivele să credem că partenerul de cuplu vă tratează cu multă afecțiune, cel puțin până pe data de 18.
SĂNĂTATE: Scăpați întrucâtva de oboseala cro­ni­că a ultimelor patru luni și jumă­tate, începând cu data de 21.

CAPRICORN
Relaxați și înseninați


Vă înseninați, în iulie, din mai multe puncte de ve­dere. Pentru dvs., efec­tul tre­cerii marelui benefic Jupiter în Leu se manifestă printr-o schimbare subtilă, dar profundă, a atitudinii. Veți pu­tea ieși, după 16, din tiparul dvs. pru­dent și sceptic, pen­tru că prindeți încredere în forțele dvs. interioare. Începe un interval de un an, pe parcursul căruia vă pu­teți lansa într-un proces de autocunoaștere. Planeta dvs. guvernatoare Saturn revine în mișcare directă pe data de 22, ceea ce co­in­cide cu o detensionare (par­țială, e drept). Deveniți mai puțin rigizi în atitudinile dvs. perfecționiste față de dvs. și față de ceilalți. Re­lațiile dvs. sociale se îmbunătățesc.
BANI: Jupiter se va ocupa până în luna august a anului viitor de valorificarea resurselor dvs. În ultimele zile ale acestei luni n-ar trebui să vă lansați în afaceri alături de prieteni.
CARIERĂ: Funcționați bine în echipă, după data de 2 și, dacă aveți proiecte de grup, e bine să încercați să le finalizați până pe 18 inclusiv. În relația cu șefii e bine să fiți mai puțin în­drăz­neți, în special după 20.
DRAGOSTE: Marele benefic Jupiter a fost gar­dia­nul relației dvs. de cuplu, timp de un an de zile. Din 17 însă se va ocupa de alte pro­ble­me, deci ar fi bine să profitați de ultimele săptă­mâni ale prezenței sale.
SĂNĂTATE: În primele două zile ale lunii, în­cheieturile brațelor sunt mai sensi­bile, la fel și aparatul respirator superior, dar după aceea veți fi în formă, până pe 18.

VĂRSĂTOR
Fericire casnică


Drumurile pe care le-ați întreprins în ultima vreme au cam fost însoțite de peripeții. "Ul­tima vreme" înseamnă încă din luna decembrie a anu­lui trecut. Nici aceia dintre dvs. care vehiculează in­formații sau studiază n-au avut prea mult succes, și asta, din pricina disputei dintre unele planete. Luna aceasta, principalele momente de risc au fost depă­șite, iar după data de 26, aceste domenii ale vieții dvs. intră pe un făgaș mult mai liniștit. Prieteniile, atât de im­portante în viața dvs., pot fi supuse anumitor teste către sfârșitul lunii, în urma unor împrejurări nepre­văzute.
BANI: Deocamdată puteți reuși să reduceți din pierderi, iar dacă vă dați seama de gre­șelile care le-au provocat, s-ar putea să începeți să recuperați, începând cu data de 22.
CARIERĂ: Faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă asigura de loialitatea colabora­tori­lor, până pe data de 17, deoarece ulterior va de­veni mai greu să-i motivați și veți putea fi expuși unor intrigi greu de contracarat.
DRAGOSTE: Marele benefic Jupiter vine să vă aspecteze pozitiv viața de cuplu, din 17, și se va ocupa de bunul mers al relațiilor stabile, vreme de mai bine de un an. Și Vărsătorii în căutare de re­lații noi au șanse să scape de singurătate, în special între 3 și 18.
SĂNĂTATE: Ficatul și vezica biliară necesită pro­tecție până pe 17. Sunteți predis­puși la infecții ale aparatului uro-genital, către sfârșitul lunii.

PEȘTI
Înconjurați de afecțiune


Dvs. ați fost principalii be­ne­ficiari ai tranzitului ma­relui benefic Jupiter prin zodia Racului, care, iată, se încheie pe data de 16. Dar până atunci, mai aveți timp să profitați de atenția afectivă care vă înconjoară și să vă bucurați că atâția oameni din jurul dvs. vă apre­ciază sensibilitatea. Nicio grijă, rănile sufletești care au început să se vindece vor continua să se cicatri­zeze, doar că va trebui să aveți încredere în procesul de vindecare. Lâncezeala îl poate încetini, ba chiar îl va face să stagneze, deci rămâneți activi. Viața de fa­milie poate fi deosebit de plăcută, până pe 18, și n-ar strica să-i invitați și pe prieteni acasă la dvs., să se bucure de atmosfera ce domnește în căminul dvs.
BANI: De-acum înainte vă așteaptă mai puține zdruncinături în calea spre bunăstare, iar cele care vor mai apărea vor fi mai ușor de depășit. O con­diție în acest sens ar fi ca, din 22, să examinați deci­ziile pripite pe care le-ați luat din 2012 încoace.
CARIERĂ: Vechiul dvs. guvernator, marele be­nefic Jupiter, vă va inspira în privința relațiilor de muncă din 17 încolo și vă va ajuta să obțineți rezultate frumoase, până în august 2015.
DRAGOSTE: Iubirea s-a dezvoltat sub puternica protecție a lui Jupiter, pe parcursul ultimului an. Dar marele benefic părăsește zodia Ra­cului pe 17 și va fi necesar să depuneți mai mult efort conștient, ca lucrurile să meargă bine în continuare.
SĂNĂTATE: Stați bine cu moralul și cu energia, începând din 17, dar pofta de mân­care crește, iar ficatul și bila se pot lenevi, dacă vă lă­­sați în voia apetitului.