Dieta cu roșii și dovlecei

Iulia Vlad
Dacă v-ați propus să aveți o si­luetă de invidiat în această vară, iată două legume care nu ar trebui să vă lipsească din farfurie: roșiile și do­vleceii.

Sunt gustoase, hrănitoare, și ne ajută să ajungem "silfide" repede. In­te­grate în meniul zil­nic, satură repede, prin con­ținutul lor mare de apă și de fibre, și elimină rapid kilogramele în plus, prin efectul lor deto­xi­fiant, de îm­bu­nătățire a metabo­lis­mului și prin nu­mărul scă­zut de calo­rii.
Dovleceii au un con­ținut mare de apă (aproa­pe 90 la sută), fibre, vitami­ne și mi­ne­rale, și doar 15 calorii la 100 de grame. Fierți, copți sau preparați la grătar, sunt ușor digerabili, țin de foa­me și astfel slăbiți fără efort.
Roșiile sunt surse excelente de vita­mine, minerale și fibre, conțin de ase­me­nea o cantitate mare de apă, și doar 20 de calorii pentru 100 g. Pe lângă beneficiile asupra sănătății, care sunt nenumărate, vă ajută să slăbiți repede și fără să vă înfometați.
Baza acestui regim o constituie do­vleceii și roșiile fierte sau crude, sub for­mă de salată, sau pre­parate la gră­tar, pe care le puteți consuma în orice cantitate. Nu se adaugă niciun fel de gră­sime, doar puțină sare.
În afară de roșii și do­vlecei, aveți voie carne slabă (nu mai mult de 100 g pe zi), brânzeturi slabe (nu mai mult de 200 g pe zi), 300 g fructe pe zi, un ou la 2 zile. Cafeaua, cea­iul neîndulcite sunt permise, iar apa, cel puțin 2 litri pe zi. Du­pă ora 19, nu se mai mănâncă nimic. Dieta durează o săptămână, timp în care slăbiți până la 3 kilograme. Pentru a păstra rezultatele, în continuare mân­cați normal, dar în porții mici, evitați ali­mentele "peri­cu­loase" și înlocuiți o masă pe zi cu do­vle­cei și roșii.