Cura cu pepeni

Iulia Vlad


Dacă doriți să slăbiți într-un mod ușor și plăcut, țineți o cură cu pepeni. Are efect de îndepărtare a kilo­gra­melor în plus, de dezinto­xicare, întă­rire a imunității și reglare hormonală.
O cură cu pepene verde sau galben "spală" organis­mul, îl rehidratează și îl re­generează. Răcoritor și dul­ce, pepenele verde con­ține în principal apă și fi­bre, săruri minerale, vita­mine, zaharuri naturale în proporție de 8-10%. Aro­mat și parfumat, pepenele galben conține 13 la sută zaharuri naturale, multă apă, fibre, un complex valoros de săruri minerale și vitamine. Se recomandă să fie consumat când este foarte copt.
Pentru a profita de calitățile lor ex­cepționale, consumați miez de pe­pene verde sau galben, pe stomacul gol, și fără să îl combinați cu alte alimente. Se poate alterna pepenele verde cu cel gal­ben. Timp de trei săptă­mâni, înlocuiți o masă pe zi cu pepene. De aseme­nea, o zi sau două zile pe săp­tămână, consu­mați doar pepene, până la 2,5 kg pe zi. Pentru a in­ten­sifica rezultatele curei, în acest timp reduceți con­sumul de făinoase, de dul­ciuri, sare și grăsimi.