Răspuns pentru EUGEN - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1124 - "Caut urgent un tratament pentru carcinom de vezică urinară"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Înainte de a lua o decizie definitivă asupra modu­lui de abordare terapeutică, cred că v-ar fi de folos să cunoașteți câteva aspecte esențiale des­pre cancerul de vezică urinară. În pri­mul rând, este foarte important să se înțeleagă că tratamentul acestui tip de cancer variază în funcție de extinderea lui. Astfel, în formele superficiale nu este necesară, de obicei, o intervenție chirurgicală majoră, fiind suficientă ex­tirparea tumorii, cu ajutorul unui cisto­scop de rezecție, introdus în vezică sub aneste­zie. După extirparea unei tumori superficiale este necesară evaluarea cistoscopică la fiecare 3-6 luni, timp îndelungat, pentru a verifica posibilele recidive, știut fiind faptul că pot apărea tumori noi la aproxi­mativ 60% dintre persoanele care dezvoltă un cancer de vezică urinară. Dacă tumorile reapar doar super­ficial, acestea pot fi extirpate tot prin cistoscopie, cu precizarea că, în asemenea cazuri, vezica trebuie spă­lată cu medica­mente antineoplazice, în scopul de a scădea șansa unei noi recidive.
În cazul cancerului localizat, atunci când boala a progresat inva­dând musculatura și țesutul grăsos al vezicii, cea mai comună formă de tratament este scoaterea chirurgicală a vezicii, protocol terapeutic care în­­­țeleg că vi s-a propus spre efectuare.
Într-una dintre cele mai de suc­ces tehnici chirurgicale, ureterele sunt conectate la o vezică artificială con­fecționată din intestin (ileon) și fi­xată în exterior în proximitatea ombilicului.
O altă metodă, utilizată din ce în ce mai des, pre­supune confecționarea unei vezici urinare din intes­tinul subțire sau gros (neovezică), conectată apoi la uretră. O vezică urinară confecționată în acest fel se pretează la persoanele la care cancerul nu este loca­lizat în apropierea colului vezicii sau uretrei.
În sfârșit, în cazurile de cancer vezical invaziv și metastazat în alte organe, chimioterapia poate fi utilă pentru oprirea sau încetinirea evoluției și ameliorarea durerii, chiar dacă beneficiul acestei terapii nu este, de obicei, permanent.
Tratamentele naturiste destinate cancerului de ve­zică urinară utilizează remedii redutabile, capabile să stopeze procesul evolutiv și proliferativ al tumorilor maligne localizate la nivelul vezicii urinare. Alături de produsele naturale mai sofisticate, care se găsesc în farmaciile și magazinele naturiste (Cordyceps, Sofran de India, Canticer, Oncology stem, Năpraz­nic, Citonat etc.), se pot folosi și remedii empirice, cum sunt Spânzul, maceratul de Vâsc, florile de Sal­cie, Pufulița cu flori mici, Brusturele, Răchitanul, Ur­zica sau Urzica moartă albă. La acestea se aso­ciază întotdeauna suplimente care au la bază prin­cipii puternic imunostimulatoare și antineoplazice, cum sunt Seleniul organic, Resveratrolul, Clorofila, Ule­iul de sâmburi de caise (amigdalină) sau Indolii (prin­cipii anticancerigene regăsite în special în cru­ci­fere). Să auzim numai de bine!

Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicină de familie și medicină complementară, ROMCLINIC București, tel. 0723/51.07.37

"Orice mănânc îmi face rău"
(Răspuns pentru NICOLETA - Ghimbav, Brașov, F. AS 1105)


Trebuie neapărat să scăpați de Helicobacter Py­lo­ri. Această bacterie dăunează enorm mucoasei gas­trice, determinând iritații ce duc la ulcere și chiar la cancer gastric. Ultimile studii despre tratamentele ce pot distruge bacteria au arătat o eficacitate deose­bită a sulforafanului din muguri de brocoli. Există și su­plimente ce conțin această substanță. Interesant este că spre deosebire de antibiotice, bacteria nu capătă rezistență la această substanță, făcând astfel ca tra­ta­mentul să fie eficient și fără efecte secundare.
În ceea ce privește hernia hiatală, aceasta deter­mină palpitațiile și re­flu­xul esofagian. Am avut rezultate ex­ce­lente cu un suc natural, care deter­mină peristaltismul (mișcări involun­tare ale pereților tu­bului digestiv, pen­tru a împinge alimentele) în sensul co­rect. În acest mod, am obținut re­duceri ale herniei, cu până la 20% pe lună.
Dacă doriți să începeți acest tratament, trebuie să mă căutați la telefon.

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"Se poate vindeca pareza la ochi?"
(Răspuns pentru SABINA - București, F. AS nr. 1125)


Stimată domnișoară, la întrebarea pusă de dv., răs­punsul meu este afirmativ și se bazează pe rezul­tatul tratamentului aplicat în mai multe cazuri pentru ace­eași suferință. Vă precizez că remediile pe care vi le recomand sunt eficiente și pentru prevenirea reci­divei tumorii de care ați fost operată. Iată etapele pe care trebuie să le urmați:

Alimentație corectă
Alimente recomandate: grâu, orez, supă de fasole cu grăsime, lapte, caimac, legume fierte (legumele folosite la prepararea rețetelor sunt morcovul, pă­trunjelul, țelina, spanacul, castraveții și sfecla), fructe (în special cele dulci-acrișoare), portocale, manda­rine, struguri, băuturi reci (inclusiv sucuri de fructe), stafide.
Alimente interzise: ceai fierbinte, cafea, alte băuturi fierbinti, băuturi alcoolice, condimente iuți inclusiv ardei iute, carne, fasole soia, SARE, ULEI, OȚET, alimente fripte sau prăjite, mâncăruri grele, legume verzi, salată crudă, cartofi, conopidă, varză, ciuperci, înghețată.
Alimentele care nu sunt trecute, nici în prima, nici în a doua catego­rie, nu sunt recomandate a fi consu­mate.

Masaj
Masajul terapeutic este bine să și-l facă bolnavul singur (automasaj), în cazul când se poate mișca. Pentru a vă putea tri­mi­te instrucțiunile, tabelul cu zonele de masat, du­rata masajului și planșele aferente, vă rog să-mi co­mu­ni­cați adresa dvs. la tel: 0723/74.23.98 - orele 20-22.
Administrarea de Apisan-Forte
Veți lua zilnic, o lingură de Apisan-Forte, timp de 6 luni.

Terapia cu apă distilată
Pe perioada tratamentului, se recomandă a se consuma în loc de apă obișnuită, apă de izvor sau apă minerală, apă distilată. Cantitatea to­tală de apă distilată ce trebuie consu­mată este de maximum 90 de litri. Această cantitate se bea în funcție de necesitățile organismului, neimpu­nân­du-se anumite cantități zilnice. Pe pe­rioada când consumați apă distilată, se recomandă să nu beți altă apă. Consu­mul de apă distilată are o contribuție substanțială la vindecarea bolii dumneavoastră.

Rețetă naturistă pentru pareze
Tinctură de saschiu (Vinca minor)

Se umple trei sferturi din capacitatea unei sticle cu saschiu (se găsește la Plafar), peste care se toarnă alcool de 40 grade. Se lasă la macerat 14 zile, la temperatura camerei. Se filtrează și se îmbuteliază în sticle mai mici, de culoare închisă.
Se iau 3 lingurițe de tinctură, de 3 ori pe zi în pu­țină apă, înainte de mesele principale, cu 15 minute.
Primele semne ale eficienței apar între 3 și 6 săptămâni.
Nu se recomandă persoanelor cu ulcer gastric și duodenal, din cauza alcoolului conținut în tinctură.

Scleroză cerebrală și paralizii
* Ceai de saschiu. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă la cană, lăsată să se infuzeze 20 de minute. Se beau două căni pe zi.
* Vin de saschiu. 100 g saschiu zdrobit se mace­rează 8 zile, într-un litru de vin alb sec. Se filtrează. Se iau 4 linguri pe zi, înainte de mese cu 15 minute.
NOTĂ: Rețetele se fac pe rând, nu concomitent.
Vă doresc multă sănătate!

ADRIAN UDREA -fitoterapeut, nutriționist - Timișoara, tel. 0766/75.02.01, e-mail: plantevindecatoare@gmail.com

"Există remedii pentru infecția cu Piocianic?"
(Răspuns pentru ANDREIA COSTIN, F. AS nr. 1126)


Bacilul Piocianic reprezintă o baterie de forma unui bastonaș, care generează schimbări negative în organism, în următoarele situații: o emoții deze­chi­librate (frică, furie) o organism cu aciditate ridicată o sis­tem imunitar scăzut o alergii la anu­mite alimente (lactate, gluten).
Recomandări alimentare:
De evitat:
zahărul și alimentele care-l conțin, pâinea albă, murăturile, oțetul, prăjelile, grăsimile animale, mar­­garina.
Alimente recomandate: cereale in­te­grale, pâinea neagră, fructele, legu­me­le, peștele, carnea de pasăre la grătar, legumi­noasele (mazăre, fasole, linte, soia, năut), ciupercile, ouăle fierte moi.
Tratamentul natural vizează:
* Creșterea sistemului imunitar: Astragalus (Steaua Divină): 1 x 3/zi, înainte de mese; Spirulină cu Extract total de cătină (Hofigal): 2 x 2/zi, înainte de mese.
* Alcalinizarea organismului: Complez Alfalfa (Hofigal): 2 x 2/zi, după mese.
* Combaterea infecției bacteriene: Citrosept (Casa Herba): 5 picături, diluate în 100 ml apă, de două ori pe zi, după masă.
Extern: pulverizări în ureche, cu apă de argint co­loidal, de două ori pe zi. Se pun apoi pe zona afec­tată a urechii, 3 picături de ulei de sunătoare, după care se masează până ce acesta intră în piele.
Urmați acest tratament timp de 3 luni.