ZODIACUL LUNII AUGUST

Tana Rosca
- Jupiter strălucește în Leu, zodie pe care o va însufleți cu energia sa, de mare benefic, până în august, anul viitor. "Marelui zeu" i se alătură, pe rând, Soarele, Mercur și Venus. În consecință, vom avea cu toții o dorință mai pronunțată să ne facem remarcați, și nu doar dorința, ci și uneltele necesare, pentru că și nivelul creativității noastre crește. Din păcate, unii pot fi cuprinși de patima jocurilor, o distracție care ar trebui manifestată doar cu moderație și discernământ. Marte și Saturn, care străbat zodia Scorpionului, ne ajută să ne concentrăm și să facem progrese semnificative în carieră sau în afaceri. Dar fără exagerări! Nu vă lăsați absorbiți cu totul de aceste activități. În ce privește viața sentimentală, ea va fi limpezită de decizii radicale și clare -

BERBEC
Iubiri senine


Vă simțiți eliberați de incertitu­dinile ultimelor șapte luni și vă regăsiți curajul și forța decizională. Vă puteți întelege mai bine și propriile mo­tivații. Mulți dintre dvs. pot deveni in­teresați de ideea de a concepe un copil, iar cei care sunt deja părinți pot deveni mult mai interesați să petreacă mai mult timp împreună cu ei. August este o lună deo­sebit de potrivită pentru a creea amin­tiri frumoase, atât pentru dvs. cât și pentru urmașii dvs.
BANI: Sunteți foarte hotărâți să vă folosiți cu maximă eficiență resursele și, sub influența redutabilei lor energii reunite ale lui Marte și Sa­turn, succesul este ca și asigurat. Este de preferat să vă propuneți obiective pe ter­men lung.
CARIERĂ: Mijlocul lunii este cel mai potrivit pentru a vă duce la șefi cu propunerile dvs., care pot fi primite chiar mai bine decât vă așteptați. În ultimele zile ale lunii, însă, puteți avea tendința de a fi încăpățânați în idei sau prea insistenți.
DRAGOSTE:Cuplurile stabile au scăpat de tensiunile ce persistau de la sfârșitul anului trecut, dar atmosfera devine cu atât mai bună, cu cât vă revendicați mai puține drep­turi. Berbecii singuri pot fi de-a dreptul asaltați de persoane dornice să înceapă o relație cu ei.
SĂNĂTATE: Energia vă revine, în prima parte a lunii, la fel și rezistența la efort. O cură de pu­ri­ficare a sângelui ar fi oportună.

TAUR
Petreceri și bucurie


În relațiile dvs. de tot felul se poate face simțită o schimbare, în sensul că aveți de-a face tot mai mult cu persoane hotărâte sau chiar radicale. Nu așa stau lucrurile și în familie, unde pe 12, Ve­nus se alătură marelui Jupiter, motiv pentru petreceri și bucurie. Nu uitați nici de rudele prin alianță. Aces­tea vă pot surprinde cu ca­douri sau vă pot ajuta în chestiuni le­gate de casă ori familie. Încercați să vă faceți timp pen­tru copii, în cea de-a doua par­te a lunii, când ceea ce între­prin­deți îm­preună va fi nu doar plăcut, ci va putea da naștere unor amintiri fru­moase, care vor dăinui multă vreme. Ziua cea mai promi­ță­toare în acest sens este cea de 22.
BANI: Dacă cineva dintre rudele dvs. cu care vă înțelegeți bine vă propune o afacere, ar fi bine să o luați în considerare, mai ales dacă asta se întâmplă după data de 12. Casa sau o bucată de pământ vă pot aduce de ase­me­nea venituri. O altă posibilitate e ca fa­milia să vă ajute cu bani pentru a cum­păra o casă sau a o reamenaja pe cea pe care o aveți.
CARIERĂ: Cei de la serviciu, pe care-i considerați prie­teni, s-ar putea să se dovedească ne­sinceri. Pentru a preveni bârfe pe seama dvs., n-ar strica să fiți mai distanți.
DRAGOSTE: Partenerul de cuplu vrea să fie șeful, să ia el decizii, ceea ce poate să ducă la certuri, în special în zilele de 23, 25 și 27. Noi povești de amor pot debuta începând din 16.
SĂNĂTATE: În a doua parte a lunii sunt posibile insomnii, iar circulația venoasă în gambe poate lăsa de dorit.

GEMENI
Nu vă risipiți


Ritmul vieții devine de-a drep­tul trepidant în luna au­gust, când cei din anturajul dvs. vă in­vită peste tot și puteți cunoaște mul­tă lume. Puteți deveni foarte interesați de o sume­denie de subiecte, despre care ați dori să știți mai multe. Dar chibzuiți-vă cu grijă efortul și tim­pul, pen­tru că, dacă vă risi­piți în prea multe direcții, nu veți ajun­ge nici să consolidați prieteniile cu persoa­ne­le care apar acum în viața dvs., nici nu vă veți alege cu vreo diplo­mă care să ateste că ați apro­fun­dat domeniile care au început să vă intereseze. Iar dacă vă apucați să citiți, nu în­cepeți mai multe cărți deodată. În cea de-a doua parte a lunii, e indicat să vă ocu­pați de ce mai e de făcut prin casă, re­parații sau lucrări de întreține­re.
BANI: Puteți miza pe prezența lui Venus, cea cu magnet la bani, până pe 12, să vă atragă surse noi de venit, dar tot ea e responsabilă de atracția spre lucruri costisitoare.
CARIERĂ: Puneți mare preț pe eficiență în re­lația cu colaboratorii dvs., nu­mai că pe 23, 25 și 27 s-ar putea să vă pier­deți ușor răbdarea cu cei care nu corespund exigen­țelor dvs. și chiar să încetați să mai lucrați cu ei. Dacă nu aveți subor­donați, fiți atenți la relațiile cu colegii.
DRAGOSTE: Veți avea nu­me­roase ocazii de a flir­ta foarte plăcut cu persoane nou apărute în an­turajul dvs., dar nu exis­tă garanția că se poate dezvolta ceva de durată.
SĂNĂTATE: Sistemul osos, mai ales genunchii, dar și capul, și ochii, ar trebui menajați cu precădere în zilele de 3, 23, 25 și 27.

RAC
Zornăit de bani


În august va trebui să-i spuneți rămas bun planetei Ve­nus, care vă părăsește zodia pe 12, însă până atunci, aveți suficient timp să vă bucurați de starea plă­cu­tă pe care ea v-o conferă, mai ales că în primele zile ale lunii, de­senează un trigon regal, din care fac parte Saturn și as­teroidul Chiron. Această com­binație energetică vă poate aju­ta să depășiți cicatrici emo­ționale din trecut și să mergeți înainte, despovărați. Și mai puteți rezolva un lucru, respectiv - să luați cu înțelep­ciu­ne o decizie, nu toc­mai ușoară, care devine tot mai greu de evitat. Ie­și­rile cu prietenii sau rudele se înde­sesc în cea de-a doua parte a lunii, iar con­versațiile purtate pot deveni cu ade­vărat interesante. Și excursiile se a­nun­ță reușite, în această perioadă.
BANI: Nu mai puțin de patru planete se agită să vă um­ple buzunarele sau con­tu­rile. Soarele cel creativ, până pe 23, is­cusitul ne­go­ciator Mercur, care aju­tă și la sem­narea contractelor până pe 15, și cele două planete ale prospe­ri­tății, Jupiter (aflat deja în zodia dvs.), și Ve­nus, din 13. Zilele mai puțin fa­vorabile sunt 4, 25 și 27.
CARIERĂ: O chestiune pro­fesională ca­re im­plică o decizie pe termen lung poate fi rezolvată cu suc­ces în primele zile ale lunii.
DRAGOSTE: Pe cât de mult ați tergiversat niș­te de­ci­zii legate de iubire, pe atât de grăbiți puteți deveni în august să puneți lu­cru­rile la punct. Pe 24, ni­meni nu vă poate întoarce din drum.
SĂNĂTATE: Parametrii sănătații dvs. rămân, în mare, aceiași.

LEU
Energie și strălucire


Este imposibil să treceți neob­ser­vați în august, deoarece aveți parte de patru impresari, unul mai pri­ceput ca celălalt. Deja de luna trecută, marele benefic Jupiter s-a instalat în Leu, la fel și Soa­rele, care vă guvernează și vă subliniază strălucirea până pe 23. Comunicativul Mercur vă înflăcărează cuvintele până pe 15 iar din 13 (de data asta no­ro­cosul), micul benefic Venus ada­ugă o notă în plus de rafinament. În familie și/sau în casă sunt multe lucruri im­portante de rezolvat și, în fine, aveți energia și voința de a vă apuca de ele. Marte și Saturn vă asigură energia ne­cesară să faceți față și unor eforturi fizice mari, mai ales în jurul datei de 24.
BANI: Din 16 încolo, Mercur fa­cilitează semnarea în bune con­diții a contractelor de muncă, pe când Soarele vă inspiră, din 24, să găsiți noi resurse financiare.
CARIERĂ: Fiți cu urechile ciulite la confidențele făcute de co­­lege, până pe 12, căci infor­ma­țiile ob­ținute vă pot fi de folos.
DRAGOSTE: Sunteți atât de plini de amabi­li­tate și căldură față de cei din jur, încât vă vine greu să singularizați o per­soană asupra căreia să vă fixați afecțiunea. Toată lumea este atrasă de dvs., pentru că cele patru pla­ne­te tutelare vă pun în valoare pe toate planurile.
SĂNĂTATE: Îngrijirea corporală are efecte mai bune până pe 12, inclusiv. Odihna activă vă priește la fel de mult.

FECIOARĂ
Zece la comunicare


Venus, planeta prieteniei, vă asigură o viață socială cât se poate de plăcută, până pe 12. Timpul petrecut până atunci cu prietenii va consolida aceste relații. Fiți cât se poate de precauți la volan, în primele patru zile ale lunii și apoi pe 23, 25 și 27. Stăpânul zodiei dvs., abilul și agi­lul Mercur, intră în semnul dvs. pe 16, moment în care puteți excela în co­municare. Soarele intră în semnul dvs. pe 23, deci se cuvine să vă urăm, anticipat, "La mulți ani!".
BANI: Chiar dacă ați făcut niște investiții mai impulsive de la începutul anului încoace, nu este o idee bună să reveniți la fel de impul­siv asupra lor, în perioada aceasta. O decizie chibzuită cu privire la afaceri poate fi luată până pe 10, inclusiv.
CARIERĂ: Urmăriți mișcările din culise. Înțelegerea a­cestora se poate dovedi mai importantă decât ur­mărind ceea ce se petrece la vedere. Pe parcursul dis­cuțiilor purtate în spa­tele scenei, puteți face o impresie bu­nă cuiva care poate deveni protec­torul dvs. din umbră.
DRAGOSTE: Mijlocul lunii poate fi marcat de o întâl­ni­re, poate întâmplătoare, cu o persoană care a fost foarte importantă pentru dvs., cândva. Întâlnirea se poate solda fie cu o eliberare sufletească, fie cu reluarea acelei relații.
SĂNĂTATE: Sub influența lui Ve­nus și a lui Jupiter, pofta dvs. de mâncare ar putea să creas­­că, iar cea de mișcare să scadă.

BALANȚĂ
Noroc la prieteni


Patru planete aflate luna aceasta în casa zo­diacală a prieteniei vă cresc popularitatea, iar invitațiile pot curge lanț. Evenimentele cele mai plăcute la care puteți participa în august se anunță, cu începere din data unui 13 norocos. Destinul vă poate aduce în cale persoane sau situații semni­fi­cative pe 12, 15 și 30. Aceste mo­mente vă pot schim­ba cursul vieții, dacă vă opriți să cugetați asupra semnificației lor.
BANI: Vă mobilizați la maximum pentru a înlătura din viața dvs. lipsurile materiale care i-au demoralizat pe mulți dintre voi, încă din toamna lui 2012. Dar, cumva, situațiile în care v-ați găsit nu puteau fi controlate. Însă eforturile reunite ale lui Marte și Saturn vă pot propulsa dincolo de punctul mort, cel mai probabil pe 25-26.
CARIERĂ: În cea de-a doua jumătate a lunii pu­teți fi ținta bârfelor unor colegi, mari amatori de critică. Disociați-vă de respectivul grup.
DRAGOSTE: Scena socială poate fi teatrul unor întâlniri romantice, deci vă puteți aș­tepta să cunoașteți pe cineva prin intermediul prie­tenilor dvs. ori să vă simțiți bine cu persoana iubită, în grupul de prieteni. Cuplurile stabile pot conveni asu­pra unor reguli care, deși pot părea la început in­comode, vor îmbunătăți însă, în timp, viața în doi.
SĂNĂTATE: În prima parte a lunii, mai ieșiți din starea ușor letargică indusă de Nep­tun retrograd. Evitați efortul pe 19 și 30.

SCORPION
Vechile suferințe se vindecă


Prezența celor doi malefici, Marte și Saturn, în semnul dvs., vă avantajează, oricât de ciudat ar suna. Asta, pentru că Saturn a terminat de analizat trecutul și se găsește în pro­ce­sul de a pune la punct noi structuri și modele în viața dvs. personală. Capacitatea de a lua decizii corect și fără ezitare v-a revenit, de când Mar­te a in­trat în semnul dvs. Cele două planete vor fi în conjuncție în cea de-a doua parte a lunii, în­zes­trându-vă cu o energie și o determinare demne de invidiat.
BANI: Nici la capitolul venituri directe și nici în privința afacerilor, august nu aduce schimbări semnificative.
CARIERĂ: În schimb, șefii vă pri­vesc cu ochi buni și este posibil ca mulți dintre dvs. să fie promovați. Aceas­tă posibilitate devine și mai vizibilă după data de 12, când cele două planete conlucrează în privința carie­rei dvs. Evident, promovarea se va solda și cu o mărire de salariu, dar abia de luna viitoare.
DRAGOSTE: Procesul de vindecare a unor suferințe emoționale continuă. Dacă rănile mai noi s-au cicatrizat, ocupați-vă de cele mai vechi, pentru că e un interval potrivit pentru înțe­legerea nevoilor și motivațiilor dvs. în dragoste.
SĂNĂTATE: Frământările provocate de nevoia de a lua o decizie personală mai complicată se pot solda cu insomnii, mai cu seamă în primele 10 zile ale lunii.

SĂGETĂTOR
Magnetism


Poate că nu vă înghesuiți de fiecare dată să fiți în centrul atenției, dar, când vi se oferă ocazia, știți cum să cap­tați și să mențineți atenția publicului. Soarele, Mercur, micul benefic Venus și marele benefic Jupi­ter, șef peste zodia dvs. vă ajută să puteți monopoliza atenția oricui doriți. Puteți impresiona anturajul pe parcursul călătoriilor pe care le întreprindeți, prin intermediul erudiției și umorului dvs. sau puteți să vă impresionați profesorii ori mentorii, prin înțele­gerea unor chestiuni mai complexe.
BANI: În primele 12 zile ale lunii puteți reveni cu folos asupra unor investiții sau a unor termeni contractuali, în așa fel încât veniturile dvs. directe să crească. Dar tot până atunci sunteți tentați să faceți cheltuieli nu neapăreat necesare.
CARIERĂ: În a doua parte a lunii veți avea opor­tunitatea să discutați cu superiorii dvs. despre perspectivele de a crește pe plan profe­sional. Zilele în care ar trebui să evitați discuții pe această temă sunt 19, 25, 26 și 30.
DRAGOSTE: În august, mulți dintre dvs. veți trece prin momente în care vă dați seama că „s-a modificat schimbarea". Aceeași persoană vă atrage intens, pentru ca apoi să vă dați seama că de fapt nu vă place. Sau se poate ca persoana pe care o iubiți să fie șocant de inconsecventă față de dvs.
SĂNĂTATE: Aceia dintre dvs. care și-au neglijat afecțiunile cronice se pot aștepta la faze acute ale bolilor, mai ales la început de lună.

CAPRICORN
Senin profesional


La început de lună puteți afla tot felul de secrete care vă ajută să vă orientați mai bine în viața socială, cum ar fi motivele pentru care unele persoane s-au apropiat de dvs. Unele dintre acestea s-ar putea să vă surprindă în mod plăcut. În spatele compor­ta­mentului dvs. realist, de persoană cu picioarele pe pă­mânt, se ascund adesea preocupări nebănuite, pentru că simbolul ezoteric al zodiei dvs. este magul. Cei ca­re sunt aproape de acest arhetip pot începe să ma­nifeste calități care până de curând erau în stare latentă. Alții pot prinde abia acum gustul de-a explora marile mistere ale vieții.
BANI: Oricât de tentante ar fi ocaziile de afaceri ori investiții care se ivesc în primele zile ale lunii, nu vă grăbiți să le dați curs, dacă vin din par­tea unor prieteni. Dacă vin din altă zonă, puteți semna înțelegerile, de preferință după data de 4. Zilele ideale pentru a întocmi documente sunt 13-15. Dar și în restul lunii, vă merge între bine și excelent.
CARIERĂ: Apele s-au liniștit din multe puncte de vedere, iar în privința următorului pas în carieră, vă puteți aștepta la îndrumare din partea priete­ni­lor.
DRAGOSTE: Micul benefic, Venus asigură ar­mo­nia în cuplurile stabile, în primele 12 zile ale lunii, dar după aceea vine rândul dvs. să-i de­monstrați partenerului devotamentul.
SĂNĂTATE: Ultima lună de vară vine fără sur­pri­ze pe partea de sănătate. E chiar posibil ca aceia cu probleme mai serioase de sănătate să se simtă mult mai bine.

VĂRSĂTOR
Ascendent emoțional


Luna plină a acestei luni se petrece în seara de 10, în semnul dvs., ceea ce înseamnă că veți avea de ales între a reacționa cu spontaneitate sau a da întâietate judecății raționale. Tensiunea între aceste două tendințe contrare produce multă energie, cu care puteți întreprinde o mulțime de acțiuni. În cea de-a doua parte a lunii sunteți mai preocupați ca de obicei de sentimentele dvs.: ce anume le declanșează, cum le exteriorizați. De regulă, vă interesează mai mult felul în care gândiți, - dvs. și cei din jur - acum însă sunteți atrași de explorarea emo­țiilor dvs. și sunteți dispuși să treceți dincolo de bariera mentală.
BANI: În ultimele luni, situația dvs. financiară a început să se dreagă, dar destul de încet. În august, acest proces se poate accelera, dar sunt și zile în care e bine să nu luați decizii legate de bani, și anume 16, 19, și 30.
CARIERĂ: Fiți prudenți în primele patru zile ale lunii, pentru a putea profita de des­chiderile care se prefigurează în carieră. Ar fi de dorit să nu vă arătați ambiția în fața șefilor, care se pot simți întrucâtva amenințați de aplombul dvs.
DRAGOSTE: Viața de cuplu poate avea de suferit în primele zile ale lunii din pricina puternicei dvs. implicări în viața profesională, dar norii se vor risipi curând și restul lunii se anunță plăcut și interesant.
SĂNĂTATE: În cea de-a doua parte a lunii ar fi bine să faceți o cură de purificare a sân­gelui.

PEȘTI
Armonie


La începutul lunii sunteți în armonie cu dvs. înșivă și cu lumea, în general, iar această stare e una potrivită pentru a lua hotărâri bune, pe termen lung, în plan personal. Aceste decizii pot fi legate de studiu, pentru aceia care cochetează de o vreme cu ideea de a-și lărgi orizontul, iar unii dintre dvs. pot opta pentru studii în străinătate. Alții pot ajun­ge, dim­po­tri­vă, la concluzia că au adunat sufi­cientă cunoaștere și experiență și caută o modalitate de-a o transmite și altora. Aceia dintre dvs. care se află într-un litigiu de circa doi ani încoace pot ajunge, în fine, la o re­zo­luție. Nu acționați însă pripit în primele zile ale lunii.
BANI: Aveți niște scheme financiare de revizuit, pentru a preveni noi oscilații neprevăzute ale veniturilor dvs. Partea bună e că nu mai sunt si­tua­ții concrete care să vă zorească, deci le puteți gândi pe îndelete.
CARIERĂ: Cu ce vă ajută să le arătați cola­bo­ratorilor dvs. că știți mai bine ce e de făcut decât știu ei? Cel puțin în primele patru zile ale lunii, demonstrațiile de virtuozitate sunt mai de­grabă o pierdere de timp. Tratați totul cu umor.
DRAGOSTE: Peștii singuri sunt ajutați de ro­man­tica Venus să înceapă o idilă, până pe 12. În cuplurile stabile, comunicarea se intensifică în a doua parte a lunii, iar parteneriatul devine dinamic.
SĂNĂTATE: Țineți-vă departe de mâncărurile neobișnuite, în primele zile ale lunii. În rest, energie aveți din ce în ce mai multă, însoțită de o poftă de mâncare pe măsură.