Remedii naturale pentru vindecarea hipertensiunii

Redactia
* Presopunctură

Pentru reglarea rapidă a ten­siu­nii, de­ge­tele mari se introduc în urechi și se apasă foar­te puternic pe trăguș, care trebuie masat timp de 2-3 minute.
* Comprese cu oțet. Se înmoaie un pro­sop flau­șat în oțet de masă sau oțet de me­re și bolnavul stă cu tălpile pe el timp de 8-10 minute. Sau se în­fă­șoară tăl­pile cu câte un prosop sub formă de com­presă. La expi­rarea celor 10 minute, se măsoară ten­siu­nea. În ace­lași timp, o bucățică de zahăr sau o aca­dea (sau orice altceva dulce), se înmoaie în miere de al­­bine sau în dulceață, se pune pe limbă și se suge timp de 5-7 min. Dacă nu su­portați dulciurile, puteți să mâncați o bucată de lămâie cu coajă, dar fără za­hăr.
* Băi de lumină. Zilnic, timp de 15 minute, se lu­mi­nează cu lumină verde creștetul capului. Dacă nu aveți bec de culoare verde, puteți folosi un pătrat din țesătură de culoare verde, cu care se acoperă creștetul ca­pului, și se folosește un bec obișnuit. În același timp, se bea "apă verde". Un pahar de apă se ține pe un suport sau pe un cerc decupat din hârtie de culoare verde, timp de 5-6 ore, la lumina soarelui sau a lăm­pii. Se beau de 3-4 ori, câte 50 de ml, înainte de masă.
* Rețetă cu hrean. Ia­tă o metodă foarte veche pen­tru reglarea hiperten­siunii: câteva rădăcini de hrean se spală bine cu periuța și se lasă în apă rece timp de 36 de ore. Se dau apoi prin răzătoarea mărun­tă sau se toacă. În masa obținută se adaugă atâta apă fiartă cât să fie la același nivel cu terciul. Se amestecă energic și se stoarce bine. Sucul obținut se combină cu suc de morcov roșu și miere de albine. Se păstrează în frigider, într-un borcan care se închide ermetic. Se consumă câte 2 lingurițe, cu o oră înainte de masă sau cu 2-3 ore după masă, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.
* Rețetă cu aloe. Câteva frunze de aloe se țin 12 zile în partea de jos a frigiderului, înve­li­te într-o hârtie (ca un rulou), astfel încât capetele să nu fie acoperite. Biostimulate în acest fel, se dau apoi prin mașina de tocat, ca să se obțină o jumă­tate de pahar de masă verde. Se ames­tecă cu 4 lămâi tocate împre­ună cu coaja (sâm­burii se a­runcă), un pahar de miere de albine și un pahar de țuică. Se consumă câte 2 linguri, de două ori pe zi.
* Leac cu usturoi. Dimineața, înghițiți un cățel de usturoi fără a-l mesteca, și beți apă rece după el. Se procedează astfel până când ten­siunea va scădea.
* Castane sălbatice. Două-trei cas­tane proaspete se pun în buzu­narul stâng și din când în când se ames­tecă cu mâna.
* Mușcate. O frunză de mușcată se strivește pu­țin între degete și se leagă, la ambele mâini, în zona un­de se ia pulsul. În scurt timp, tensiunea se va nor­maliza.
* Făină de porumb. Seara, într-un pahar în care s-a pus o lingură de mălai, se toarnă apă fierbinte (dar nu clocotită), se acoperă paharul și se lasă toată noap­tea. Dimineața, imediat după trezire, se consumă doar apa. Periodic se măsoa­ră ten­siunea.
* Fiertură de nuci și miere. Patru nuci, pisate cu coajă cu tot, se amestecă cu câte o lin­gură de flori de soc și una de miere de albine. Peste amestecul obținut se toarnă 0,5 l de apă și se pune la foc mic. Se fierbe 30 de minute, se lasă să se răcească și se strecoară. Se bea câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de masă. După consu­marea lichidului, se face o pauză de o lună, după care tratamentul se repetă.
* Rețetă cu lapte. Laptele proaspăt de dimi­nea­ță se fierbe și se lasă 30 minute să se răcească. În 0,5 l de lap­te se adaugă 50 g de semințe de mărar și se fierbe din nou, amestecând permanent, până rămân 250 ml de li­chid. Se strecoară și se consumă câ­te o lingură de 3 ori pe zi, cu 20-30 minute înainte de masă. Se ține neapărat în frigider. Semințele de mă­rar scad și tensiu­nea intra­oculară.
* Coajă de cartofi. Încă o metodă, mai puțin folo­sită în zilele noastre, dar cunoscută de bătrâni. Un car­tof se șterge bine, dar nu se spală, și se taie o fâșie lungă de coajă, care se leagă pe zona pulsului, în așa fel încât capetele să aibă o distanță de un centimetru între ele. Se leagă di­mineața, când răsare soarele, și se ține pâ­nă sea­ra. Pentru scăderea tensiunii, femei­le leagă coa­ja pe bra­țul stâng, iar bărbații pe brațul drept.