HIBISCUS

Iulia Vlad
Plantă orientală, numită "tranda­firul sirian" sau "floarea jamai­cană", hibiscus este cunoscut și apre­ciat în întreaga lume.

Par­fumat, acrișor, revi­talizant, ceaiul de hibis­cus este un elixir de tinerețe, care învio­rează corpul și mintea. Poate fi preparat într-o varie­tate mare, servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Deși este o băutură ener­gi­zantă, nu conține cafeină.
Dacă doriți să slăbiți, frumoasele flori purpurii vă pot sprijini eforturile. Bogat în substanțe nutritive, flavonoide și minerale, vitamina C, hibiscus re­duce absorbția de grăsimi și de carbo­hi­drați din alimente și prin aceasta ajută celor care vor să slăbească sau să își mențină greutatea optimă. De aseme­nea, are proprietăți diu­re­ti­ce, ceea ce înseamnă că ne poate scăpa de apa în exces din țesu­turi.

Ceai de hibiscus

Mod de preparare: pes­te 4-5 flori de hibis­cus uscate turnați o ceaș­că de apă clo­co­tită. Aco­periți și lăsați 10 minute, apoi strecu­rați. Apa se va co­lora întâi în violet, apoi în roșu. 4-5 cești pe zi vă ajută or­ganismul să ac­cele­reze metabolismul, să elimine excesul de apă și să îmbună­tățească digestia. Ceaiul de hibiscus se găsește la Plafar și la magazinele cu produse din plante.