Exerciții pentru cei care stau mult pe scaun

Redactia
Gimnastică

Exercițiile de mai jos sunt ideale pentru persoanele care stau prea mult pe scaun. Ele întind mus­cu­latura picioarelor, a umerilor și a piep­tului, cor­pul regăsindu-și, astfel, mo­bilitatea. Printr-o respirație corectă, ce­lulele se oxi­genează mai bine, contri­buind la dezintoxicarea organismului.
Atenție! Efectuați exercițiile încet, concentrați-vă asupra muș­chilor care se întind și respirați normal. Încăl­zi­rea se face mergând pe loc două mi­nu­te, ru­lând alternativ tălpile și ridi­când brațele spre tavan.

Pentru umeri mobili

Așezați-vă cu popoul pe călcâie. Luați un prosop, apucați unul din ca­pe­te cu o mână și duceți-l pes­te umăr, apoi prin­­deți capătul de jos cu cea­laltă mâ­nă. În­cercați să înde­părtați mâinile cât puteți de mult, trăgând în sus și în jos de prosop. Men­ți­neți po­ziția 20 de secun­de, după care schim­bați partea.

Întinderea șoldurilor

Împăturiți prosopul și băgați-l sub un genunchi. Gamba trebuie să fie li­pi­tă de podea. Sprijiniți celălalt picior în față, astfel ca fluierul piciorului să for­me­ze un unghi drept cu coap­sa. Puneți mâinile pe coap­­să, întindeți spatele și împingeți bazinul înain­te, cât puteți. Mențineți poziția câte 20 de se­cunde pe fiecare parte.

Întinderea părții posterioare a gambei

Culcați-vă pe spate, cu un picior spri­jinit pe podea, iar cu celălalt ridicat (per­pendicular) în sus. Prindeți gamba cu prosopul și trageți-o încet spre piept. Întindeți bine genun­chiul și mențineți po­zi­ția 20 de secunde, apoi îndoiți-l ușor și stați așa încă 20 de se­cun­de. După care schim­bați pi­ciorul.