PIPERUL NEGRU

Iulia Vlad
Greu de crezut că un condiment adăugat în mâncare ca să-ți ia gura foc ar fi bun și ca leac pentru fru­musețe. Dar este!

Așa cum "aprin­de" limba, aprinde și rețetele în care e pus, făcând pielea mai tâ­nără și mai sănă­toasă. Prezent în ori­ce bucătărie, nu vă rămâne decât să-l luați de pe raft și să-l puneți, în loc de ciorbe, în creme și măști. Rezultatul e garantat.

Exfoliant cu piper și iaurt

Ingrediente: 1 lingură de piper ne­gru, fin măcinat, 2 linguri de iaurt.
Amestecați ingredientele până se formează o pastă. A­plicați-o pe pielea proas­păt spălată și masați-o cu miș­cări circulare, timp de câteva minute. Apoi clătiți cu apă rece. Curăță, luminează pielea, șterge petele și cicatricele.

Mască cu piper, miere și albuș

Ingrediente: o jumătate linguriță de piper negru mă­ci­nat, 1 albuș bă­tut spumă, 1 lingură de miere.
Se amestecă mierea cu albu­șul și piperul și se aplică pasta pe față. După 15-20 de minute, se clătește. Curăță coșurile, acneea, limpezește pielea.

Împachetare anticelulită

Ingrediente: o jumătate ceașcă de argilă, un sfert de ceașcă cu sare de mare sau grunjoasă, 2 linguri de piper negru măcinat, apă.
Se amestecă argila cu sarea și cu apa, până se formează o pastă, apoi se adaugă piperul. Se aplică pe corp, în zo­nele afectate, apoi se învelește în folie de plastic. După 20-30 de minute, se îndepărtează cu apă călduță. Are efect de tonifiere și redare a fermității pielii, precum și de scădere a celulitei.

Cremă cu ulei esențial de piper contra celulitei

Ingrediente: 100 ml cremă de corp, 3-4 picături de ulei esențial de piper negru (se găsește la magazine natu­riste, plafaruri).
Se amestecă ingredientele și se ma­sează zonele cu celulită sau cu depo­zite de grăsime de două ori pe zi, di­mi­neața și seara. Reduce celulita, de­po­zitele adipoase, dă fermitate și su­plețe pielii.

Ulei de corp cu piper contra celulitei

Ingrediente: 2 linguri ulei de migdale, 2 linguri ulei de susan sau de sâmburi de struguri, 4 picături ulei esențial de piper negru.
Amestecați ingredientele și masați corpul după baie, de două ori pe zi, in­sistând pe zonele cu probleme. Îmbu­nătățește elasticitatea și tonusul pielii, reduce celulita și depozitele de gră­sime.

Tratament contra căderii părului

Ingrediente: tinctură de piper ne­gru, un gălbenuș.
Tinctura de piper negru se găsește la magazine naturiste, plafaruri, sau o puteți prepara astfel: puneți la macerat 6 linguri de piper negru măcinat, în 200 ml de al­cool alimentar, timp de 14 zile. Filtrați și de­pozitați în sticle închise la cu­loa­re, la loc ră­coros. Ames­te­cați apoi gălbe­nușul cu 10 pi­cături de tinctu­ră de piper ne­gru și masați pielea capului, timp de câteva minute. Lăsați să ac­ționeze 20-30 de minute, apoi spălați pă­rul. Tratamentul se face de două ori pe săptămână. Oprește căderea părului, îl întărește și îl revigorează.