Rapsodii de octombrie

Dana Ene
- Toamna a început să-și facă simțită prezența. S-a strecurat insidios în aerul mai rece al dimineții, în bruma ce se adună în zori pe florile rămase prin grădini și în aurul topit ce învelește copacii. Atinsă, și ea, de fiorul lui Brumărel, muzica s-a mutat de pe stradă în sălile de concert, ferindu-se de intemperii. Dar nu și de fanii împătimiți, care vor avea în continuare motiv să se dezlănțuie, alături de marii soliști care vor poposi, toamna asta, în România -

Vaya Con Dios se întoarce!
- Anul trecut au vrut să spună "adio" pentru totdeauna fanilor din România, dar n-au putut. La insistențele înfocate ale admiratorilor de aici, Vaya Con Dios revine la București, pentru încă un concert, pe 5 octombrie 2014, la Sala Palatului -


În primăvara lui 2013, trupa belgiană Vaya Con Dios își anunța retragerea din activitate, printr-un mare turneu internațional, intitulat "Farewell Tour" (Turneul de rămas bun). Acesta trebuia să dure­ze doar un an, dar la ce­rerea fanilor din lu­mea întreagă turneul s-a prelungit. Și la noi a fost anunțat un "ultim concert", apoi s-au adău­gat noi și noi date în calendar, unele peste altele, în încercarea de a-i mulțumi pe toți ad­mi­ratorii de aici, care nu au reușit să prindă bilet. Chiar membrii trupei admiteau că e greu să spui "adio" sce­nei, mai ales în ță­rile latine, unde Vaya Con Dios a fost primită mereu cu înflăcărare și săli pline până la refuz. Așa s-a întâmplat și la noi, unde a fost mereu așteptată cu brațele des­chise, înconjurată de afecțiune și entu­ziasm. De aceea, belgienii au hotărât să mai vină încă o dată în România. De altfel, după acest con­cert, turneul lor mondial chiar va lua sfârșit acasă, în Belgia. "Am început să îmbătrânesc și nu mai vreau să-mi petrec viața pe dru­muri. M-am săturat de stresul dinaintea unui nou spectacol și nu mai vreau să cânt melodii în care nu mă mai regăsesc... După ce ter­minăm acest turneu, voi preda muzică la Osuna, în Spania, și la Bruxelles. Vă mulțu­mesc tuturor pentru dragostea și sprijinul pe care ni l-ați acordat atâția ani", scria solista Dani Klein (61 ani), pe pagina oficială de web a formației.
În cei peste 20 de ani de carieră (cu o pau­ză de 8 ani), trupa Vaya Con Dios a înregistrat șase albume de studio, care s-au vândut în peste 7 milioane de exemplare.
(Biletele pentru acest spectacol de adio al lor au prețuri cuprinse între 135 și 400 de lei - VIP.)

Bonnie Tyler & Smokie
- Pe 13 octombrie, tot la Sala Palatului din Capitală, are loc un eveniment ieșit din comun: pe aceeași scenă vor urca nu una, ci două din legendele muzicii rock ale anilor '70 -'80, Bonnie Tyler și Smokie -


În urmă cu 20 de ani, apariția pe aceeași scenă, în aceeași zi, a cântăreței de origine galeză, Bonnie Tyler, și a trupei din Yorkshire - Smokie, ar fi părut pură fantezie. Un vis absolut irealizabil, mai ales pen­tru românii abia ieșiți din era comunistă, prea puțin "expuși" influențelor occidentale. Dar iată că astăzi se produce o astfel de întâlnire, și anume, chiar pe o scenă românească. Atât Bonnie Tyler, cât și Smokie își invită fanii într-un singur loc, pentru a le oferi două concerte, ce vor conține cele mai cunoscute hituri ale lor. Vor fi peste 3 ore de muzică 100% live.
Prima va urca pe scenă Bonnie Tyler (63 de ani), a cărei voce guturală și inegalabilă a marcat muzica anilor '80. În cei aproape 40 de ani de carieră, ea a înre­gistrat 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare. Ultimul dintre acestea, "Rocks and Honey", a apărut pe piață chiar în primăvara anului trecut. Bonnie va delecta publicul cu vechile ei piese îndrăgite: "It's a Heartache", "Total Eclipse of the Heart", "To Love Somebody", "Lost in France", "Goodbye to the Islands", dar a pregătit și multe alte surprize, ce îi vor face pe nos­talgici să tresalte de bucurie.
Nici Smokie nu se lasă mai prejos. Chiar dacă, în cei peste 40 de ani de carieră, trupa britanică a suferit numeroase schimbări, nu și-a pierdut spiritul tânăr și nici pofta de-a cânta. Și ei au pregătit un repertoriu de zile mari, din care nu vor lipsi piesele de rezistență: "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me", "Alice", "Lay Back in the Arms of Someone", "If You Think You Know How to Love Me", și bineînțeles, cel mai popular single al trupei, "Living Next Door to Alice".
(Un bilet la acest eveniment extraordinar costă între 150 și 500 lei - VIP.)

Loredana - "Reveria"
- Și artiștii autohtoni urcă, în toamna asta, pe marea scenă a Sălii Palatului. Loredana, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi, concertează pe 25 octombrie pentru al treilea an consecutiv -


Aflată în plin apogeu al carierei muzicale, Lori a învățat foarte bine lecția occidentală și acordă de ani buni o atenție deosebită realizării spectacolelor sale, care sunt din ce în ce mai elaborate. Rezultatul? O feerie muzical-vizuală, menită să-i mulțumească și pe cei mai cârcotași dintre spectatorii ei. Ea a pregătit un show special, "Reveria". "Viața este o iluzie, tot ce contează este clipa, și asta vreau să surprind în acest spectacol, puterea unei clipe și bucuria de-a o împărtăși cu alții" - declară artista.
(Biletele pentru spectacolul Loredanei costă între 100 și 250 lei - VIP.)

"Rock'n roll, baby!" cu Direcția 5
- Tot pe scena Sălii Palatului, pe 31 octombrie va urca și Direcția 5 -


De peste 20 de ani, trupa lui Marian Io­nescu domină topurile muzicale românești și a cucerit zeci de mii de fani. Dacă vă între­bați în ce constă secretul succesului lor, ei bine, la mijloc este o alchimie echilibrată între genuri muzicale ca blues, country, jazz și rock, cu versuri romantice, pline de substanță. La final de octombrie, membrii trupei Direcția 5 vă invită să ascultați și să trăiți alături de ei, la intensitate maximă, unele dintre cele mai pa­sionale povești de dragoste din câte au fost scrise de ei până acum.
(Prețul unui bilet la concertul lor este între 50 și 150 lei.)
Bilete pentru oricare dintre concertele pre­­zen­tate mai sus puteți găsi în rețeaua Even­tim sau chiar la Sala Palatului.