Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
-De la lume adunate și-napoi la lume date -

Leac contra gripei

Ceapa cu miere de albine și lămâie face cu adevă­rat minuni. Alungă gripa la fel de repede ca antibio­ticele. De două ori pe zi, se mănâncă o porție de ceapă tocată mărunt (circa 2 linguri mari cu vârf), peste care se toarnă o lingură de miere și 2 felii de lămâie mă­runțite (se pune și coaja). Se lasă circa 1/2 oră să se pă­trundă, după care se mănâncă încet. După porția de seară, vă băgați în pat, acoperindu-vă bine. Fiindcă noaptea veți transpira, e bine să aveți și o pijama de schimb lângă pat. Nu uitați pe timpul zilei să con­sumați multe lichide.
Atenție! Dacă aveți probleme de ficat, înjumătățiți cantitatea de ceapă și măriți-o pe cea de lămâie.
Pe tot timpul tratamentului să aveți multă răbdare și să nu vă îndoiți nici o secundă de eficacitatea lui. Op­timismul mărește efectul benefic al tratamentului.
CONSTANTIN - Olanda

Tensiune arterială

Dacă în ciuda tratamentului antihipertensiv urmat, tensiunea dvs. depășește valorile normale, vă reco­mand următorul remediu: vă întindeți pe pat și vă rela­xați, cuprinzând cu mâna stângă fruntea, iar mâna dreaptă se poziționează pe abdomenul inferior, sub ombilic. Rămâneți în această poziție timp de 3-4 mi­nute și veți observa cum mâna stângă se umezește puțin. La verificarea tensiunii arteriale, veți constata că aceasta a scăzut. Puteți face ace­lași lucru și șezând pe un scaun. Important este să vă relaxați. Această metodă vă dă posibilitatea de a scădea tensiunea pentru 2-3 ore, timp în care medicamentele își vor face efectul, sau vă va acorda timpul necesar să mergeți la medic.
Vă doresc mult succes și sănătate!
ADRIANA FILIP - Timișoara

Prevenirea și combaterea cancerului prin alimentație

Mă numesc Toma Nițoiu și vă mulțumesc pentru apariția în săptămânalul F. AS nr. 1123, la rubrica "Cititorii răspund", a răspunsului meu pentru doamna care a cerut o rețetă natu­ristă împotriva cancerului. În completarea ace­lui răspuns al meu, mai transmit câteva sfa­turi bolnavilor de cancer, spre a le fi de folos.
* Pe locurile fruntașe ale celor mai bune alimente care previn și combat cancerul, în ordinea importanței lor sunt: ardeii, tomatele, pepenele galben, dovleacul, dovleceii, prazul, soia, alunele și toate varietățile de fasole.
* O mare atenție trebuie acordată greutății cor­porale, deoarece cancerul are o incidență mai ridicată la persoanele obeze, decât la cele cu greutate normală sau subnormală.
* Persoanele care au cancer și vor să se vindece mai repede trebuie să renunțe în totalitate la carne, lactate și ouă. Acestea sunt înlocuite cu o lingură de soia fiartă pe zi. Soia nemodificată genetic se găsește la orice magazin de tip plafar. O cantitate de 500 g de soia se pune la înmuiat de seara până dimineața, apoi se fierbe 6-8 ore la foc mic. După ce se răcește, se pu­ne în congelator, într-o pungă de plastic, și se ia zilnic câte o lingură.
* Campioanele în lupta împotriva cancerului sunt citricele. Dintre citrice, cele mai bune sunt lămâile. Bolnavii de cancer să facă tot posibilul să mănânce cel puțin o lămâie pe zi. Pentru că în lupta anticancer este importantă și coaja de lămâie, se va proceda ast­fel: se ia o lămâie și se spală bine, cu apă, săpun și bu­rete. Se taie în două și se stoarce zeama, care se va bea. Se scoate cu o lingură pulpa, împreună cu partea albă din coajă, și se mănâncă. Rămâne coaja galbenă, care se taie în bucățele pe tocător și se pune la fiert, în puțină apă, între 3-5 minute, după care se aruncă toată apa. Se pune altă apă (1 litru) peste bucățile de coajă și se fierb până când lichidul scade la jumătate. După răcire, se bea.
Cu cea mai mare stimă și considerație,
prof. TOMA NIȚOIU - Aleea Lungulețu nr. 6, bl. D14, ap. 120, București

Ulcer cu nișă

Rețeta pe care v-o propun este luată dintr-o carte veche de peste 150 de ani. Se pun 2 lingurițe pisate de rădăcină de tătăneasă în 250 ml apă, după-amiază la ora 17, și se lasă până a doua zi, dimineața. Se stre­coară, și lichidul se toar­nă într-o sticlă de 0,5 l. Peste rădăcina de tătă­neasă înmuiată în ziua anterioară, se toarnă alte 250 ml apă și se fierbe. Se strecoară, se ames­tecă apa în care s-a în­muiat tătăneasa cu cea în care s-a fiert, obținân­du-se o cantitate de apro­xi­mativ 500 ml lichid. A­ceasta se bea (neîndulcită) în 3 porții de-a lungul zilei, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă a zilei. Du­pă câteva luni veți putea mân­ca orice.

Contra diareei cronice

Se ia o mână de troscot cu rădăcină cu tot și se pune 1 l de apă peste el. Se fierbe până scade la jumă­tate. Se bea decoctul călduț, neîndulcit.

Contra durerii în gât

Se pun la fiert 5 nuci zdrobite, cu coajă cu tot, și o ceapă tăiată în patru, cu un litru de apă. Se lasă pe foc 15 minute. Se bea ceaiul pe parcursul zilei, călduț, îndulcit cu miere, cu înghițituri mici. În funcție de gravitatea afecțiunii, se poate continua tratamentul două zile.
ANA CRISTEA - Brașov

"Cum am scăpat-o pe mama de un neg «mortal»"

Îmi face plăcere să vă citesc revista și vă mulțumesc pentru fiecare apariție. Am fost de curând acasă, în București, dar timpul a zburat și nu am reușit să vă scriu atunci, despre un mic succes natu­rist. Nu e o noutate că un fleac de neg poa­te pune în pericol viața cuiva, așa că am intrat în panică când am văzut pe spatele mamei mele un neg mare de 1,5 cm diametru, negru-pămân­tiu, care o mânca ușor. De la dermatolog, am obținut o trimitere la chirurgie. M-am gândit atunci la o soluție naturistă. Trebuia să găsesc repede o rezolvare și doar Dumnezeu îmi putea da ideea cea bună. Tot gândind așa, era să calc peste un melc rătăcit pe trotuar. Cred că nimic nu e întâmplător! L-am ridicat să-l pun înapoi în tufele de alături și, brusc, mi-am amintit de un coleg din California, care aprecia melcii, nu numai ca mâncare. El spunea că mucoasa de pe talpa lor vindecă o serie de boli de piele, printre care și negii. Am culesc 6 melci, pe care i-am găzduit într-o cutie de căpșuni cu găuri de aerisire și i-am hrănit cu salată și varză. Apoi i-am pus "la lucru", de 2-3 ori pe zi, pe spatele mamei, și peste o săptămână am avut surpriza să văd că toată crusta neagră a negului căzuse la spălat, rămânând doar un semn bej, puțin mai în relief. A fost neașteptat de simplu și eficient.
Când întreb un american cum să mă revanșez pen­tru vreun bine pe care mi l-a făcut, îmi zice să fac în schimb și eu un bine altcuiva, așa că vă rog să refor­mulați pe scurt "rețeta" și să o publicați, ca să fie de leac și altora.
Cu drag,
A. VASILESCU - California

Cancer la testicule

Mă numesc Negru Ionel Gabriel, sunt din Buzău, fost bolnav de cancer testicular, operat acum10 ani. Văd pro­ble­­mele de sănătate cu care se con­fruntă cititorii revistei și vreau să-i ajut pe aceia dintre ei care au boala pe care eu am reușit s-o înving. Aș dori să pu­bli­cați rețeta pe care am folosit-o și cu care m-am vindecat. Le stau la dis­poziție și pot să le dau mai multe amă­nunte, la numărul meu de telefon: 0755/87.64.09 sau prin scrisori.
Iată rețeta: 250 g sfe­clă roșie, 250 g morcov, 50 g varză, 250 g cartof roșu, 50 g țelină, 50 g păstârnac. Se obțin 900 ml de suc, care se consumă de la ora 8 până la ora 11 dimineața, cu mici înghițituri. Se folosește o sticluță gradată.
* De la ora 11 până la ora 13 este pauză.
* La ora 13, se consumă 250 g grâu încolțit, ames­tecat cu 2 linguri de miere de salcâm și 2 linguri de nucă măcinată. Totul se mănâncă încet, timp de o oră, de la 13 până la 14.
* De la ora 14 până la ora 17 este pauză.
* La ora 17 se consumă 500 g de fructe proaspete.
* De la ora 17 până la ora 19 este pauză.
* La ora 19, luăm aceeași masă cu 250 g grâu încolțit, amestecat cu 2 linguri de miere de salcâm și 2 linguri de nucă măcinată. Se consumă timp de o oră.
Cei care au probleme cu ficatul nu mai adaugă nucă la grâul încolțit.
* Rețeta se repetă două luni.
* Nu se consumă nici un pic de carne.
* Se schimbă stilul de viață în ceea ce privește alimentația (fără carne, grăsimi, proteine animale).
Pe perioada pauzelor, se consumă apă plată sau ceaiuri, cum ar fi: coada-calului, coada-șoricelului și urzică.
Multă sănătate, de la bunul Dumnezeu!
IONEL GABRIEL NEGRU - str. Răchitei nr. 63, Buzău, cod 120163