Dieta cu struguri

Iulia Vlad
În belșugul de fructe și legume specifice toamnei, strugurii ocu­pă un loc aparte. Pe lângă dulceața și aroma lor tămâioasă, ei sunt un con­centrat de vitamine, minerale, acizi or­ganici, taninuri și alte substanțe care le conferă și rol de medicament. Consu­mați în cantități controlate, ei pot de­veni un adevărat stimulent al imu­nității, un medicament pentru diverse boli, dar și un ajutor pentru cei care vor să slăbească fără efort, cu rezultate pe termen lung.

Dieta 1
Timp 3-4 săptămâni, 2 zile pe săp­tă­mână, consumați până la 1 kg de stru­guri pe zi, proaspeți, bine spălați (pentru a îndepărta chimicalele cu care viile sunt stropite din belșug), fără alte alimente. Strugurii se consu­mă pe par­cursul unei zile, în porții mici. Se pot în­locui cu 800 ml - 1,5 litri de must, care se bea repartizat în canti­tate mică, de mai multe ori, de-a lungul zilei. În celelalte zile ale săptămânii, axați-vă pe legume crude și fierte și fruc­te în cantități mici, carne și brân­zeturi slabe, ouă. Aveți voie cafea și ceai neîndulcite și e necesar să beți cel puțin 2 litri de apă. Slăbiți 1-2 kilo­grame pe săptă­mână.

Dieta 2
Timp de 2-3 săptămâni, consumați de 3 ori pe zi, înaintea meselor princi­pale, câte un ciorchine de strugure. Pen­tru a avea rezultate, reduceți por­țiile din celelalte alimente la jumătate și evitați făinoasele, dulciurile, pre­para­tele cu conținut mare de grăsime și de sare. Aveți voie cafea, ceai neîn­dulcit și cel puțin 2 litri de apă pe zi. Slăbiți ast­fel, în condiții optime, 3-4 kilo­gra­me, în 3 săp­tămâni.