Tratamente cu bere

Redactia
- Boli de oase și articulații -

Reumatism

Infuzie de salcâm alb în bere
Ingrediente: 250 ml bere, 2 lingurițe flori de sal­câm alb.
Mod de preparare: Înmuiați bine florile de salcâm în puțină apă. Fierbeți bine berea și turnați-o peste flori. Lăsați infuzia la macerat maximum o săptămână, într-un loc răcoros.
Mod de administrare: Frecționați, seara, locurile bolnave. Repetați procedura timp de 20 de zile. Acest remediu dezumflă ganglionii varicoși.

Hrean cu bere
Ingrediente: 100 ml bere, 50 g rădăcină de hrean, 50 g spirt alb.
Mod de preparare: Spălați bine rădăcina de hrean, mărunțiți-o și turnați peste ea spirtul și berea. Lăsați la macerat 3 zile.
Mod de administrare: Încălziți un cearceaf, îmbibați-l cu amestecul de bere și hrean și înfășu­rați-vă în el 15-20 de minute.

Gălbenele și bere neagră
Ingrediente: 1/2 l bere neagră, 80 g flori proaspete sau uscate de gălbenele.
Mod de preparare: Introduceți florile într-o sticlă și turnați peste ele berea. Lăsați la macerat 7-8 zile, la loc întunecos și răcoros.
Mod de administrare: Frecționați în fiecare seară locurile bolnave, timp de 2-3 săptămâni.

FRECȚII

Cu bere și ardei
Ingrediente: 100 ml bere, 300 ml untdelemn, 20-30 ardei roșii iuți, 50 ml spirt.
Mod de preparare: Turnați untdelemnul într-o sti­clă cu un capac ermetic. Adăugați ardeiul roșu mă­run­țit, spirtul și berea. Scuturați bine. Puneți sticla într-un loc cald 10 zile, agitând în fiecare zi.
Mod de administrare: Cu acest amestec frec­țio­nați seara locurile bolnave, timp de 30 zile.

Cu bere, sare și muștar
Ingrediente: 100 ml bere neagră, 200 g sare, 100 g muștar uscat.
Mod de preparare: Amestecați sarea cu muștarul. Adăugați berea, ca să se obțină un amestec de con­sistența smântânii.
Mod de administrare: Frecționați pentru noapte lo­curile dureroase. Repetați procedura timp de 5 săptă­mâni.

Bursită

Macerat de bere și nuci
Ingrediente: 150 ml bere tare, 5-6 nuci întregi.
Mod de preparare: Zdrobiți nucile împreună cu cojile și turnați peste ele berea. Puneți amestecul timp de o săptămână la macerat, apoi strecurați-l prin 1-2 straturi de tifon.
Mod de administrare: Luați câte o lingură, de 3 ori pe zi. Perioada de tratament este de 4 săptămâni.

Bere și suc de ridiche
Ingrediente: 100 ml bere, 300 ml suc de ridiche, 100 g miere de tei, 50 ml spirt.
Mod de preparare: În sucul de ridiche adăugați mierea dizolvată pe baie de aburi, împreună cu spirtul și berea. Amestecați încă o dată totul și puneți vasul pe foc potrivit, până începe să fiarbă. Stingeți focul și lăsați preparatul să se răcească puțin.
Mod de administrare: Cu amestecul fierbinte se ung locurile dureroase, după care se înfășoară cu un fu­lar de lână. În cazul durerilor puternice, se recoman­dă să se aplice această procedură de 3 ori pe zi. Se con­­tinuă și după ce boala cedează în intensitate, apli­cân­du-se peste noapte. Tratamentul durează 2 săptă­mâni.

Bere și plop de munte
Ingrediente: 50 ml bere, 100 g scoarță de plop de munte, 5 linguri de oțet de mere.
Mod de preparare: Mărunțiți scoarța de plop, adăugați în ea oțetul și berea, pentru a se obține un amestec consistent.
Mod de administrare: Ungeți locurile dureroase peste noapte, timp de o săptămână.

COMPRESE

Cu flori uscate de liliac
Ingrediente: 50 ml bere, 100 g flori uscate de liliac, 50 ml spirt.
Mod de preparare: Mărunțiți florile de liliac. Pe urmă, amestecați berea și spirtul, fierbeți-le și turnați lichidul pe liliac. Lăsați să se infuzeze 10-15 minute, strecurați prin tifon.
Mod de administrare: Înfășurați pasta obținută într-o pânză groasă, aplicați-o pe locul bolnav și ți­neți-o până se răcește, dar nu de tot. Repetați proce­dura dimineața și seara, timp de 10 zile.

Cu aloe și miere
Ingrediente: 50 ml bere, 400 g aloe (de maximum 3 ani), 5 linguri de miere de tei.
Mod de preparare: Treceți aloe prin mașina de tocat, adăugați mierea și berea, amestecați, ca să se obțină o masă consistentă.
Mod de administrare: Înfășurați amestecul într-o bucată de pânză groasă și aplicați-o pe locul dureros 15 minute. Tratamentul durează două săptămâni.

Artrită reumatoidă

Împachetare cu bere, piper și spirt camforat
Ingrediente: 100 ml bere, 250 g miere, 100 ml spirt camforat, 5-6 ardei roșii iuți.
Mod de preparare: Amestecați toate componen­tele (mărunțiți ardeiul în prealabil), puneți-le într-o sticlă închisă la culoare, închideți-o cu dop și lăsați-o o săptămână într-un loc întunecos.
Mod de administrare: Înmuiați o bucată de pânză de in cu acest amestec, astfel ca pânza să fie bine ume­zită, aplicați-o pe locul bolnav, acoperiți cu polieti­lenă, pe urmă cu un strat de vată și bandajați strâns. Țineți 2-3 ore. Se recomandă să se repete zilnic proce­deul, timp de o lună.

Salvia ia durerea
Ingrediente: 250 ml bere brună tare, 50 g salvie uscată, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Fierbeți apa și turnați-o peste frunzele mărunțite de salvie. Infuzați 5-6 ore. Strecu­rați prin tifon. Lichi­dul obținut amestecați-l cu bere și turnați-l în forme mici, pen­tru gheață. Puneți-le în congelator.
Mod de administrare: Frecționați cu gheață locul bolnav, timp de 1-2 minute, pe urmă bandajați cu un ma­terial gros. Faceți acest lucru zilnic, înainte de cul­care, timp de 2 săptămâni.

Poliartrită

Bere și miere de tei
Ingrediente: 1/2 l bere, 100 g miere de tei.
Mod de preparare: Amestecați berea cu mierea. Puneți-le pe baie de aburi și lăsați până începe să fiarbă.
Mod de administrare: Luați câte o lingură, seara, timp de 2 luni.

FRECȚII

Cu flori de pelin
Ingrediente: 100 ml bere, 50 g flori uscate de pelin (Artemisia vulgaris), 50 ml spirt, 10 ml ulei de euca­lipt.
Mod de preparare: Turnați peste pelin amestecul de bere și spirt, adăugați uleiul de eucalipt. Amestecați totul și introduceți într-o sticlă cu un dop care se închi­de ermetic. Puneți în loc întunecos 14 zile.
Mod de administrare: Frecționați locul dureros înainte de culcare, în fiecare zi, timp de o lună.

Cu valeriană
Ingrediente: 50 ml bere, 100 ml infuzie de valeria­nă, 4 ardei iuți roșii, 50 ml spirt.
Mod de preparare: Amestecați spirtul și berea cu infuzia de valeriană. Adăugați ardeiul mărunțit și puneți vasul la loc întunecos, 48 de ore.
Mod de administrare: Frecționați seara locurile du­re­roase. Perioada de tratament este de 3-4 săptă­mâni.

Cu sunătoare
Ingrediente: 1/2 l bere, 50 g sunătoare.
Mod de preparare: Turnați berea peste sunătoare, puneți-le la plămădit 2 săptămâni.
Mod de administrare: Frecționați locul dureros, apoi înfășurați-l cu un fular de lână. Repetați proce­dura zilnic, timp de 10 zile. Faceți pauză o săptămână, apoi repetați procedeul 10 zile. Acest remediu poate fi folosit ca și anestezic.

Artroză

Alifie din bere și mesteacăn
Ingrediente: 150 ml bere, 1/2 l ulei de plop, 250 g muguri de mesteacăn, 50 ml ulei de eucalipt.
Mod de preparare: Încălziți uleiul de plop, ames­tecați-l cu mugurii de mesteacăn, adăugați berea. Pu­neți totul într-o oală de lut, acoperiți-o cu capac și un­geți marginile cu aluat. Apoi puneți oala 24 de ore în cuptorul încălzit foarte puternic. După 2 ore, reduceți focul și restul timpului mențineți temperatura de 100°C. Pe urmă scoateți oala, răciți-o, stoarceți mugu­rii prin 1-2 straturi de tifon. Peste amestecul obținut turnați uleiul de eucalipt. Păstrați alifia închisă bine, într-un loc răcoros.
Mod de administrare: Frecționați locurile du­reroase sea­ra, înainte de culca­re. Perioada de tratament este de 3 săptămâni. Acest remediu poate fi aplicat nu numai împo­triva artrozei, dar și pentru tra­ta­rea reumatis­mului și a radi­culopatiei.
Bere și coacăze negre
Ingrediente: 150 ml bere, 150 ml suc de coacăze negre.
Mod de preparare: Fierbeți berea și amestecați-o cu sucul de coacăze negre.
Mod de administrare: Beți dintr-odată, seara, întreaga cantitate, și culcați-vă imediat. Perioada de tratament durează 30 de zile.

Frecție cu suc de morcovi și bere
Ingrediente: 200 ml bere, 500 ml suc de morcovi, 300 ml suc de țelină.
Mod de preparare: Amestecați toate ingredientele și lăsați să se infuzeze 20 minute.
Mod de administrare: Luați de 3 ori pe zi câte 1/2 pahar, timp de 20 de zile, pe urmă faceți 10 zile pauză și repetați procedeul.

Osteoporoză

FRECȚII

Cu bere și lămâie
Ingrediente: 1 l bere tare, 4 lămâi, 1/2 l spirt.
Mod de preparare: Spălați bine lămâile, extrageți sucul din ele, iar coaja treceți-o prin mașina de tocat. Amestecați berea cu spirtul, fierbeți, turnați acest lichid peste coaja de lămâie și lăsați să se răcească. Adăugați sucul de lămâie și amestecați totul. Turnați preparatul într-o sticlă cu capac ermetic și lăsați-l 7-8 zile într-un loc răcoros.
Mod de administrare: Frecționați, înainte de culca­re, locurile dureroase. Pentru îndepărtarea durerii sunt suficiente câteva proceduri, iar pentru tratament sunt necesare 4-6 săptămâni.
Acest remediu e bun și pentru artrite și poliartrite.

Cu bere și păpădie
Ingrediente: 250 ml bere, 100 g rădăcină și frunze de păpădie.
Mod de preparare: Spălați bine rădăcinile de păpădie și treceți-le prin mașina de tocat. Mărunțiți frunzele, amestecați-le cu rădăcinile și turnați peste ele berea. Plămădiți-le într-un loc răcoros, timp de 10 zile.
Mod de administrare: În cazul durerilor puter­nice, faceți frecții noaptea. De regulă, boala regre­sea­ză deja după 10 ședințe de tratament.

MARTA BEURAN