Puterea rugăciunii

Cititor Formula AS
"Au trebuit să treacă 49 de ani, ca să înțeleg ce vrea Dumnezeu de la mine"

Problemele mele de sănătate au început acum 22 de ani, în 1992, printr-un atac de panică care a survenit din senin, fără a avea nicio cauză obiec­tivă. Nu i-am dat importanță și, în cele din urmă, problema s-a rezolvat. După încă 10 ani, am avut o nouă cădere pe plan mental și de aceas­tă dată fără a avea un motiv serios. Am o familie minu­nată, un copil deosebit, o slujbă mulțumi­toa­re. Din păcate, starea mea s-a agravat, fiind inter­nat de trei ori în spital, în februarie 2003, octom­brie 2003 și, respectiv, martie 2004, din fericire, cu final pozitiv: starea sănătății mele s-a îmbu­nătățit.
În anul 2009, am început să studiez spirituali­tatea, crezând că o tehnică de evoluție spirituală mă poate ajuta. Nu a fost așa. În anul 2013, după încă 10 ani, am făcut o nevroză destul de urâtă și am fost nevoit să mă internez din nou în spital. Nu înțelesesem mesajul primit de la divinitate. Au fost trei luni de internări, în perioada decembrie 2013 - martie 2014. La sfatul soției mele, începusem să citesc Acatistul Sfântului Nectarie aproape zilnic, precum și alte rugăciuni. Ulterior, am început să merg și la slujbele de Maslu, și din acel moment, o schim­bare pozitivă s-a petrecut în viața mea. Tot în acea perioadă, soția mea l-a visat pe Sfântul Nectarie, care îi spunea să ne rugăm.
Adevărata însănătoșire s-a produs însă după primele spovedanii, în care am simțit o ameliorare destul de semnificativă a stării mele sufletești. Mi-am găsit un duhovnic și am început să fiu un adevărat creștin, ținând post miercurea și vinerea, partici­pând la slujbele de Maslu, vine­rea, și citind aproape zil­nic Acatistul Sfântului Necta­rie. După 6 luni de la internare, pot să spun că mă simt ex­ce­lent și îi mulțumesc Sfântului Necta­rie, lui Dumnezeu, Mai­cii Dom­nului, pentru ajutorul pri­mit. Au trebuit să treacă 49 de ani, ca să înțeleg ce vrea Dumnezeu de la mine și să-mi trăiesc viața așa cum vrea El. Cred că Dumnezeu ne dă uneori lecții dure de viață, dar ni le dă tocmai în ideea de a accede la un drum spiritual. El știe cine are cu adevărat șanse să fie mântuit în această viață, supunând la încercări pe cei aleși de el...
Cu stimă,

LIVIU

Aștept îndrumări de la un preot ortodox

Stimată redacție,
Aș avea și eu o rugăminte, pe care vă rog să i-o adresați unui preot, în numele meu. Eu sunt în Italia, la lucru, de 10 ani, și cred că voi mai rămâne încă aici, pentru că, la 53 de ani, nu am alte speranțe să mă întorc în țară. Problema mea este urmă­toarea: pentru că în zona unde locuiesc nu există un preot ortodox prin apro­piere, aș dori să mi se spună ce ru­găciuni să citesc sau cum tre­buie să mă comport, pentru a fi și eu în rândul creș­tinilor ortodocși, așa cum m-am născut.
Vă mulțumesc și aștept un mic răspuns în paginile revistei "Formula AS", pe care o citesc tot timpul, având abonament. Cu respect,

MARIA - Italia