SĂPTĂMÂNA 14-20 NOIEMBRIE

Tana Rosca
Încordarea produsă de aspectul tensionat dintre micul malefic Marte și imprevizibilul Uranus se poa­te solda, din păcate, cu accidente, mai ales în ziua de vi­­neri, motiv pentru care ar fi de preferat să renun­țăm la excursii. Și relațiile de prietenie pot fi marcate de izbucniri temperamentale, pentru că suntem im­pulsivi și avem probleme cu acceptarea sau expri­marea auto­ri­tății. Luni se întâmplă două lucruri îm­bucură­toare, pri­mul fiind intrarea micului benefic Venus în Săge­tă­tor, ceea ce ne pune la loc măcar o par­te din umorul pierdut. Ni se deschide, de ase­menea, apetitul pentru călătorii îndepărtate și cul­tură. Cea de-a doua știre îmbucurătoare este reve­nirea planetei Neptun în miș­care directă. Bineînțeles că luni vom fi mai chiauni decât de obicei, căci așa se întâmplă când planeta incerti­tu­dinii își schimbă direcția de mers, însă de marți încolo cețurile încep să se risipească.

Semnele cardinale:

BERBECII ar face bine să se plece în fața autorității șefilor vineri, oricât de greu le-ar fi. Și miercuri e o zi dificilă în carieră. În schimb, de luni vă vine mai ușor să vă detașați și re­câș­tigați încrederea în propriile dvs. forțe.
RACILOR, autoritățile le pot da de furcă, vineri. Și nu numai autoritățile oficiale, ci și autoritatea socială pe care și-o pot aroga, nepoftiți, unii dintre prieteni. Buna dis­poziție li se întoarce luni, când și starea sănătății se poate ameliora.
BALANȚELE se pot trezi în mijlocul unor dispute familiale aprige, în weekend. Tot acum pot interveni discuții mai puțin plăcute cu prietenii, despre bani. Sfaturi fi­nanciare sau chiar ajutor concret puteți primi înce­pând de luni, de la rude sau vecini.
CAPRICORNII care au ținut în ei cu în­dârjire emoții negative pot izbucni violent, la sfârșit de săptămână. Puteți comite ade­vă­rate acte de rebeliune împotriva șefilor nerezonabili, uitând de consecințe. De luni, sunteți susținuți de o aliată secretă.

Semnele fixe:

TAURII au nevoie să jongleze între un partener nervos și o familie iubitoare. Dis­tracția e în familie, dar partenerul are nevoie de dvs. A-l ignora acum vă poate atrage animozitatea lui tă­cută. Începând de luni se pot face afaceri.
LEII ar fi tare binedispuși, la sfârșit de săptămână, dacă nu i-ar afecta tensiunile familiale. Acestea nu sunt singurele, și cu colaboratorii dvs. bărbați de la serviciu vă puteți cion­dăni. Persoana iubită vă redă buna dispoziție cu în­cepere de luni.
SCORPIONII, deși se bucură de apre­cierea șefilor, ar putea fi nemulțumiți de su­perficialitatea acestora. Deplasările, lungi ori scurte, sunt umbrite de pericolul de accident, mai ales vineri. De luni, pot apărea noi ocazii de câștig.
VĂRSĂTORII pot fi convocați de șefi la serviciu, pe final de săptămână, spre dezamă­girea partenerului. Nu face nimic, căci de luni puteți ieși cu partenerul în lu­me, unde vă simțiți grozav, doar că riscați să cheltuiți prea mult.

Semnele mutabile:

GEMENII riscă să facă investiții foarte neinspirate sau se pot certa zdravăn cu prie­tenii pe tema banilor, la finele săptă­mânii. Partenerul de cuplu e cel care vă ridică moralul de luni încolo. Feriți-vă, miercuri, de speculații.
FECIOARELE care se ceartă cu persoana iubită sau cu copiii, la sfârșit de săptămână, vor avea probleme în restabilirea relațiilor. Și cu amicii puteți fi arțăgoși. De-abia sâm­bătă după-amiază începeți să vă liniștiți. Familia și partenerul vă sprijină.
SĂGETĂTORII se pot certa rău, pe tema banilor, mai ales dacă au investiții în stră­inătate. De necaz, vă vine să vă așezați la o masă de joc sau să vă distrați chel­tu­ind, dar nu e cazul. Luni, Venus intră în zodia dvs., redân­du-vă optimismul.
PEȘTII, de regulă pașnici, se pot lăsa prinși într-un conflict izbucnit în weekend, în grupul de prieteni. Cumva, acesta poate fi legat și de bani. E bine să nu luați decizii până marți, cel mai devreme. De luni, puteți face progrese în carieră.