Dieta cu varză murată

Iulia Vlad
Nelipsită pe mesele tradiționale românești, mai ales în Postul Crăciunului, gătită sau crudă, trans­for­mată în salate cu chi­men și untde­lemn, var­­za acră bucură la nebunie sto­macul și papilele gustative.

Dar gustu­lui ei acrișor și picant i se mai adau­gă o însușire: var­za mu­rată slăbește. Dina­mizează metabo­lis­­mul. O întâmplare cu adevărat minunată, având în vedere că bucatele mâncate cu pof­tă mai de­gra­bă îngrașă, decât slăbesc. Nu e și ca­zul verzei murate, care devine un leac de slăbit dacă e consumată după pro­gram. Adică:
* De 2 ori pe zi, înainte de mesele con­sistente, mâncați câte 200-300 g de varză murată, crudă. Înainte de a o pu­ne în farfurie, spălați-o cu apă rece, și lăsați-o în apă 30 de minute, pentru a se desăra. Varza se taie apoi mărunt, și se consumă imediat, fără a adăuga ulei. Se pot adăuga puțin chimen, cim­bru sau alte condimente preferate. Se reco­mandă o cură de cel puțin 3 săptă­mâni, dar rezultatele se văd deja după câteva zile: kilograme pe minus și ener­gie pe plus.
Dieta cu varză murată nu se reco­mandă celor care au afecțiuni tiroi­die­ne, digestive sau renale.