Subțirele de sărbători

Iulia Vlad
În cele ce urmează, vă prezentăm câteva remedii naturiste valo­roa­se, care folosite înainte, în timpul și du­pă perioada "periculoasă" a sărbăto­rilor, vă ajută să scăpați de pernuțele de gră­si­me care vă fac să spar­geți oglinda. Iată-le:

1. Scorțișoară cu miere

În fiecare zi, cu 30 de minute înainte de mi­cul dejun și înainte de masa de prânz, luați o jumătate de linguriță de pudră de scor­­țișoară, ames­tecată cu o jumătate de linguriță de miere, însoțite de puțină apă. Cura cu scorțișoară și miere previne depunerea de grăsime și este eficientă pentru slăbire, chiar și în cazul meselor cu mul­te calorii.

2. Suc de grapefruit cu oțet de mere

Înainte de fiecare masă, beți o ceaș­că de suc de grapefruit proaspăt stors, la care adăugați 2 linguri de oțet de mere. Prin vitamina C, în cantitate mare, din grapefruit, și acidul acetic din oțetul de mere, cele două componente ale "cocktail-ului" vă ajută nu doar să nu luați în greutate, ci și să slă­biți, prin faptul că inten­sifică metabolismul.

3. Ananas la fiecare masă

După fiecare masă, consumați câteva feliuțe de ananas proaspăt. Prin bromelaina conținută, acesta stimulează digestia și în ace­lași timp împiedică depunerea de grăsimi.