Dieta cu grâu germinat

Iulia Vlad
- Se slăbesc 3 kilograme în 4 zile -

Un ingredient valoros pentru re­gi­murile de slăbit este grâul ger­minat. Reglator al greutății, revitali­zant și tonifiant, el vă ajută să slăbiți ușor și sănătos, pentru că este bogat în vitamine, minerale și fibre necesare unei diete echilibrate.
Folosiți grâul germi­nat, pe care îl găsiți la ma­gazine naturiste sau plafa­ruri gata făcut, sau prepa­rați-l acasă, în mo­dul ur­mător: 150-200 g boabe de grâu integral se spală bine, se pune în­tr-un vas și se adăugă apă, cât să-l aco­pere. Se lasă 24 de ore la tempe­ratura camerei, cu capac. După acest interval, grâul se spală din nou și se lasă umed, dar fără să fie acoperit de apă, într-un vas, timp de 2-3 zile. Se clătește zilnic. După 2-3 zile, când a în­ceput să germineze, poate fi consumat.

Rețetă

Într-un castron, amestecați 3 mere tăiate cubulețe, 4 linguri de miez de nucă sau migdale mărun­țite, 150-200 g grâu ger­mi­nat spălat și strecurat și o lingură de miere. Ames­tecul se ține la frigider, se îm­parte în porții mici și se consumă de-a lungul unei zile. Regimul se ține 4 zile, în care se pierd până la 3 kilo­gra­me. Se poate relua după 2 săptă­mâni. Sunt permise cafeaua, ceaiurile de plan­te neîndulcite și apa plată, mi­nimum 2 litri pe zi.