Săptămâna 23-29 ianuarie

Tana Rosca
Cum planeta comunicării, Mercur, tocmai a intrat în mișcare retrogradă, în Vărsător, ar trebui să fim mai atenți ca de obicei, când suntem în lume. A asculta, în loc de a vorbi, poate fi o soluție salvatoare. Multe parteneriate, de cuplu ori de afaceri, trec prin momente de cumpănă, în care vina nu e nici a unuia, nici a celuilalt. Ar fi de dorit să se depășească tentația de-a ne învinovăți unul pe ce­lălalt (care duminică ar putea fi deosebit de pu­ternică) și să se caute mai bine împreună soluții. Ve­nus intră la mijlocul săptămânii în Pești, zodie în care micul benefic se simte grozav (e în exaltare) și ne ajută să dobândim un echilibru emoțional mai bun.

Semnele cardinale:

Berbecii riscă să intre în discuții nedorite cu prietenii sau să comită gafe, sub influența lui Mercur re­trograd. Ieșirile nervoase sunt greu de evitat în cuplu și pot fi declanșate de orice fleac, îndeosebi duminică. De miercuri vă mai detensionați.
Racii au intrat într-o perioadă în care nu mai e oportun să semneze contracte de afaceri. Dar puteți reveni asupra celor existente. Duminică vă puteți răzvrăti împotriva autorităților. Începând de miercuri, peri­colul legat de călătorii se atenuează.
Balanțele se pot certa cu persoana iubită sau pot deveni schimbătoare. E posibil și să vă intereseze mai multe persoane. Dacă sunteți într-o relație stabilă, aveți nevoie de răbdare cu par­tenerul, duminică. Fizic, vă simțiți mai bine de miercuri.
Capricornii fac bine dacă se abțin de la activități legate de bani, mai ales dacă acestea necesită sem­nătura lor. Duminică sunt de evitat dispu­tele cu femeile din familie. Relațiile cu cei din anturajul dvs. se îmbunătățesc după ziua de marți.

Semnele fixe:

Taurilor, Mercur retrograd le poate tulbura comunicarea cu șefii ori alți factori de autoritate. Ar trebui să vă îngrijiți atent sănătatea, în special duminică. Capul și rinichii sunt vizați. Marți, Luna intră în semnul dvs., ceea ce vă poate echilibra.
Leii pot fi nemulțumiți de cele spuse de partenerul de viață ori de afaceri, dar dacă știu că de vină e Mercur retrograd, pot trece mai ușor peste eventualele ofense verbale. Marți, șefii dvs. pot deveni emoționali, de miercuri e mai bine cu banii.
Scorpionii care vor să se folosească de Mercur retrograd fără a se certa cu familia pot direcționa această energie către micile reparații necesare prin casă. De marți, partenerul are nevoie de mai multă afecțiune. De miercuri, Scor­pionii singuri se pot îndrăgosti.
Vărsătorii au nevoie de atenție în privința felului în care "mânuiesc" cuvin­tele, căci Mercur a devenit retrograd chiar în semnul lor. Până marți, Venus se îngrijește să nu se supere nimeni în mod serios pe dvs., dar ulterior pot apărea consecințe mai neplăcute.

Semnele mutabile:

Gemenii care călătoresc ori studiază se pot aș­tep­ta la diverse încurcături minore, dar iri­tante. Griji legate de viitorul dvs. profe­sional vă pot năpădi vineri și sâmbătă, fără vre­un motiv concret. Vă mai liniștiți înce­pând de miercuri.
Fecioarele au de a face cu un partener nesigur pe el, cu mare nevoie de încurajare și sprijin, mai ales vineri și sâmbătă. La serviciu vă înțelegeți mai puțin bine cu restul echipei. Duminică puteți fi prinși la mijloc între persoana iubită și prieteni.
Săgetătorii au nevoie de mai multă atenție în tra­fic decât de obicei. Fiți atenți nu doar cum conduceți dvs., ci și la ceilalți. Cu vecinii și rudele sunt posibile dispute. În familie, în schimb, atmosfera se îmbunătățește de miercuri încolo.
Peștii care au trăiri contradictorii provocate de Neptun, Marte și Chiron în semnul lor pot deveni și mai neliniștiți sub influența Lu­nii, care le traversează zodia vineri și sâm­bătă. Su­pravegheați-vă sănătatea! Miercuri, micul benefic Venus vă vine în ajutor.