Secretul articulațiilor sănătoase: ArtroHelp

Florentin Popa
Dr. ing. ROXANA MIHĂILESCU - director cercetare "Zenyth Pharmaceuticals" - "ArtroHelp Forte reduce durerea, dar asigură totodată refacerea articulațiilor, redarea flexibilității și mobilității"

Vine o vreme când activități altădată obiș­nuite devin chinuitoare, când urcatul scă­rilor se transformă în chin, când ne este greu să ne aplecăm, să ne legăm la șireturi sau chiar să ne dăm jos din pat. Problemele articulare nu sunt doar apanajul vârstei a treia, cum greșit credem. Oricine poate suferi din cauza lor - tineri și vârstnici deopo­trivă. Pe piața farmaceutică există sute de medica­mente și formule naturale pentru articulații, sub formă de capsule, comprimate, pudre, geluri și unguente, dar puține dau rezultate durabile, după cum afirmă și medicii. Și totuși, în ciuda neîncrederii și a concuren­ței acerbe, noi preparate din zona "verde" intră în com­petiție, cu promisiuni optimiste. Este și cazul me­dicamentului ArtroHelp Forte, produs de firma "Ze­nith Pharmaceuticals".

"Boala are mai mulți tați, însă mama este întotdeauna alimentația"

- D-nă Mihăilescu, după succesul cu ColonHelp, sunteți prezenți din nou în farmacii și maga­zinele naturiste cu un produs destinat regenerării articu­lațiilor. Pe o piață în care astfel de produse abundă, pare un gest hazardat. Ce garanții în plus oferă ArtroHelp Forte?

- Problemele articulare necesită o abordare com­plexă. Când vorbim despre articulațiile afectate - o problemă de sănătate cu care se confruntă foarte multă lume - nu este suficient să tra­tăm doar durerea și dis­con­fortul ci, în primul rând, cauza suferinței. Noi propu­nem o abordare multidi­rec­țională a probleme­lor articu­lare, concreti­zată într-o for­mulă des­pre care nu ezit să spun că este revoluționară.

- În ce constă nou­tatea produsului?

- Un proverb chinezesc spune: "Boala are mai mulți tați, însă mama este mereu alimentația". Sănă­tatea fie­cărui individ este imaginea modului său de viață, care în­cepe întotdeauna de la alimentație. Multe probleme de sănătate sunt cauzate de alimentația necorespunzătoare. Însă tot prin alimentație, multe se pot rezolva. Dieta este o componentă majoră chiar și în menținerea sănătății articulațiilor. Produsul nos­tru conține un complex de substanțe special destinat regenerării articulare, compus din nutrienți necesari în formarea și menținerea cartilajelor articulare. Ar­troHelp Forte asigură un complex enzimatic de bio­absorbție, format din două enzime - bromelaina și papaina, care ajută la asimilarea nutrienților din produs. În plus, este bogat și în colagen, o proteină din care se formează țesutul conjunctiv (oase, liga­mente, piele), echivalent cu fundația unei construcții. O alimentație săracă în colagen nu oferă corpului "cărămizile", materialul de construcție pentru cartila­jele articulare. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen din organism scade, ceea ce determină apa­riția degradării articulare și scăderea densității osoase. Cartilajele care acoperă extremitățile oaselor se ero­dează, elasticitatea lor scade, iar oasele încep să se frece unele de altele. Astfel apar durerile articulare, inflamațiile și dificultatea de mișcare. În aceste con­diții dieta noastră trebuie să conțină surse de colagen, pentru ca articulațiile să funcționeze cum trebuie. Nu degeaba, în trecut, după intervențiile chirurgicale, bolnavul era hrănit cu supă de oase (ca sursă de cola­gen), pentru o refacere mai rapidă. Din păcate, în pre­zent, omul modern mănâncă multă carne, dar arun­că cartilajele și oasele - surse naturale de colagen. Cum nu consumăm suficiente alimente bogate în colagen, un supliment de colagen este absolut necesar pentru a asigura îngrijirea cartilajelor articulare și a împiedica uzura lor. ArtroHelp Forte oferă o doză considerabilă de colagen - 5000 mg/10 g produs, un sprijin uriaș pentru articulațiile în suferință!

Durerile de spate - un vis urât

- Durerile de spate ridică la fel de multe pro­ble­me ca și durerile de articulații. Produsul dvs. are efecte și în privința lor?

- Durerea de spate este a doua cauză pentru care pacienții ajung la medic. Potrivit statisticilor, peste 80% dintre adulți au suferit cel puțin o dată o durere de spate. Cine a trecut printr-un asemenea episod pro­babil a încercat și un antiinflamator. Însă efectele se­cundare ale antiinflamatoarelor de sinteză sunt cunos­cute: probleme gastrice, arsuri etc. Vestea bună este că natura ne oferă soluții! În ultima vreme, câștigă tot mai mult teren antiinflamatoarele naturale. Boswellia serrata este una dintre cele mai studiate plante pentru efectul său de reducere a durerii articulare. S-a de­mon­strat că extractul de boswellia, standardizat în acid boswellic, posedă efecte antiinflamatorii compa­rabile cu ale antiinfla­ma­toarelor nesteroidiene. E­fecte similare are și Har­pagophytum (Gheara-dia­volului), o plantă excepțio­nală, foarte bogată în sub­stanțe cu efect analgezic și antiinflamator. Doza zil­nică de ArtroHelp Forte furnizează 1500 mg din cele două plante, produsul fiind astfel un excelent antiin­flamator natural.

- Ați vorbit, până acum, despre efectul cal­mant al ArtroHelp. Pentru ca el să dureze, articu­lațiile tre­buie și refăcute...

- După cum spuneam la început, ArtroHelp Forte reduce deopotrivă durerea, dar asigură și refacerea articulațiilor, redarea flexibilității și mobilității. Liga­mentele se refac odată cu cartilajele, iar mușchii ten­sio­­nați au nevoie de magneziu pentru detensionare. Putem lua magneziu din alimentele obișnuite, dar câți dintre noi reușesc să consume suficiente legume, fruc­te și semințe pentru a-și asigura necesarul zilnic de mag­neziu? Un supliment de magneziu este mai mult decât util în această situație. ArtroHelp Forte conține magneziu marin de cea mai bună calitate, iar doza zil­nică de produs asigură 80% din necesarul unui adult.

- Cui i se recomandă produsul în mod special?

- ArtroHelp Forte este recomandat vârstnicilor cu probleme articulare, sportivilor, persoanelor supra­pon­derale sau celor ce depun o muncă fizică solici­tantă, care pune presiune pe articulații și duce la afec­tarea acestor structuri.
Produsul este disponibil sub formă de pulbere, în pli­culețe de 5 g, și se administrează în amestec cu apă, suc de fructe sau shake-uri.

ArtroHelp poate fi comandat la tel. 021/300.00.00, online la www.artrohelp.ro sau se poate cumpăra din farmacii și maga­zinele naturiste.