Primăvară în februarie

Dana Ene
- Chiar dacă mai avem de traversat o lună de iarnă, adierile de primăvară se fac deja simțite. Adieri și fiori. Încă de la începutul lui februarie, cadrul muzical e gata pregătit și chitarele acordate pentru luna îndrăgostiților. Sensibili la provocări, muzicienii se străduiesc să exceleze în repertorii romantice, chiar dacă iarna își mai face, pe ici pe colo, de cap -

VUNK - Prima Vedere

Pe 12 februarie, la Hard Rock Cafe din București, de la ora 21 trupa VUNK vă dă întâlnire pentru a parcurge împreună o nouă etapă din povestea lor muzicală. "Într-o seară de joi, ne întâlnim, din nou, cu visele, bucuriile, speranțele noastre și ale voastre. Transformăm Hard Rock Cafe în cel mai frumos loc de întâlnire. Iar dacă iubești, cheamă-ți persoana care te bucură cel mai tare și dă-i întâlnire acolo. Ne pregătim să spunem și în 2015, că între noi și voi este mereu dragoste la PRIMA VEDERE. VUNK - Iubește lumea!", susțin, la unison, membrii trupei. Deci, veți avea parte de muzică bună și declarații de dragoste în ritm de rock.
Dacă rezonați cu melodiile celor de la VUNK, gră­biți-vă să procurați bilete pentru concert. Au prețuri cuprinse între 75 și 100 lei și le găsiți în rețeaua iaBilet.

Direcția 5 - "FOREVER LOVE"

Direcția 5, una dintre trupele de referință ale mu­zicii pop-rock din România, pleacă în luna februarie într-un adevărat turneu sentimental, menit să-i seducă pe numeroșii lor fani. Povești de iu­bire, de­cla­rații de dra­goste, refrene se­ducătoare, toate vor fi scoase la lumină cu aju­torul muzicii, de către membrii tru­pei.
Ei vor ajunge cu acest spectacol pa­tro­nat de Eros, zeul iubirii, pe 4 fe­bruarie la Buzău, pe 5 la Focșani, pe 6 la Pașcani, pe 7 la Iași, pe 8 la Onești, pe 16 la Ti­mișoara, pe 17 la Târgu Mureș, pe 18 la Deva, pe 19 la Bacău, pe 24 la București și pe 28 la Rădăuți, apoi o vor lua de la capăt, în luna mar­tie. Detalii suplimentare puteți găsi pe: facebook. com/directia5 official/events.
Chiar de Dra­go­bete, pe 24 februa­rie, îi găsiți în Beră­ria H din Capi­tală. Un bilet la concer­tul lor costă 25 de lei și poate fi achiziționat la intrare sau online, pe iabilet.ro.

"La mulți ani, Teo!"

Pe 14 februarie, la Sala Pala­tului din Bu­curești, se desfășoară un spectacol aniversar de­di­cat mult iubitei prezentatoare de televiziune Teo Trandafir, care își sărbătorește 20 de ani de carieră. Pentru asta, își invită alături de ea prietenii din întreaga țară. Eveni­mentul promite energie, bucurie și emoție. Nu vor lipsi, bineînțeles, nici surprizele, și nici invitații de marcă, precum: Holograf, Taxi sau Zdob și Zdub.
Prezentatoare TV și de radio, producătoare, actriță, Teo Tran­dafir a adus, cu firescul și umorul ei, un strop de bucurie în viețile românilor, vreme de 20 de ani.
(Biletele la spectacol au pre­țuri cuprinse între 70 și 175 de lei și le puteți procura online, pe myticket.ro.)

Trei ceasuri de... dragoste, la Cinema Patria, cu Zoia Alecu &Rona Hartner

Marți, pe 24 fe­brua­rie, de Drago­bete, la Cinema Patria veți putea petrece trei ceasuri... de dragoste, alături de două foarte în­drăgite artiste - Zoia Ale­cu și Rona Hartner.
Prezente pentru pri­ma oară pe scenă în cuplu, Zoia și Rona își vor etala, pe rând, talentul, dar vor cânta și împreună, în pre­mieră, o piesă din re­pertoriul Mariei Tă­na­se. De asemenea, vor schim­ba, pentru câte o melodie, rolu­rile. Se preconizează a fi un spectacol an­trenant, energizat de două artiste năprasnice. După con­cert, pe ecranul cinemato­gra­fului va rula filmul "Poulet aux prunes", 2011, cu Rona Hartner în distribuție.
Cu spectacolul Trei ceasuri de... dragoste se deschide sta­giunea proiec­tului "Grand Music Cinema", care își propune să îmbine două arte fru­moase: arta cântecului și arta filmului.

Dacă nu știați...

Zoia Alecu (59 ani) este interpretă de muzică folk, compozitoare și tex­tieră, cu o voce de excepție, care a cân­tat în formația Sfinx, dar, de mai bine de 10 ani, a revenit la o carieră solo. Și-a lansat până acum trei al­bume de autor: "Vino aici", "Cărări de maci" și "Printre lupi". "Este o luptă destul de aprigă, cântăcioșii-păcălici fiind din ce în ce mai nume­roși, însă dacă știi să o susții, să mun­cești din greu - poate dublu față de alți colegi de breas­lă din alte genuri muzicale -, me­rită să cânți folk, o mu­zică ce hrănește sănătos su­fletul", se confesează Zoia Alecu.
Rona Hartner (41 ani) este actriță de film (a jucat în 32 de producții cinematografice și a fost răsplătită cu 7 premii internaționale), actriță de tea­tru, model, dansatoare, pictoriță, scena­ristă, compozitoare și interpretă a unor ge­nuri muzicale foarte diferite (de la fol­clor la jazz și de la gospel la elec­tro). Chiar dacă desfășoară în pa­ralel mai multe proiecte, nu și-a înce­tat stu­diul (este încă studentă la "Aca­demie des Beaux Arts" și "Academie de Jazz Bill Evans" din Paris). Pentru entuzias­mul ei, care transcende fron­tie­rele de limbă, cultură, obiceiuri, și pentru mesajul pozitiv pe care îl trans­mite, UNESCO i-a conferit un Pașaport de Cetățean Universal.
(Biletele pentru acest eveniment au prețuri cu­prinse între 55 și 70 de lei și pot fi procurate fie în rețeaua Eventim, fie de la Cinema Patria.)