Sănătate cu inteligență românească - Noi produse din plante pentru afecțiunile iernii

Redactia
- Preparatele naturale realizate de firmele românești au intrat în competiție internațională. Proaspete, curate, cu materie primă autohtonă, ele beneficiază de rețetare tradiționale verificate, dar și de creativitatea de excepție a specialiștilor care le produc. Folosiți-le cu încredere. Au efect garantat -

Firma ALEVIA (Fălticeni)

Gripa

Este o infecție respiratorie contagioasă, care nu re­prezintă o amenințare gravă pentru sănătatea popu­lației. Însă la vârstnici, la bebeluși sau la persoanele cu probleme cronice de sănătate, gripa poate aduce complicații grave, cum ar fi pneumonia. Simptomele gripei apar brusc, după două-trei zile la expunerea la virus: febră, frisoane, tuse, durere în gât, nas înfundat, dureri de spate, brațe și picioare. Deși manifestările sunt asemănătoare cu cele cauzate de o răceală banală, în cazul gripei sunt mai severe și durează mai mult.
Pentru infecțiile gripale recomandăm Gripalin, pe bază de lemn-dulce, salcie, vitamina C, propolis și echinacea. Salcia contribuie la funcționarea normală a proceselor de sudorație. Echinacea și propolisul susțin sănătatea căilor respiratorii superioare și ajută la menținerea capacității de autoapărare a organismului. Lemnul-dulce ajută la fluidificarea secrețiilor bronșice și contribuie la menținerea sănătății cavității bucale și a gâtului. Vitamina C contribuie la funcționarea nor­mală a sistemului imunitar.

Răceala

Este o boală comună, ale cărei semne le recunoaș­tem cu ușurință: dureri de gât sau înroșirea acestuia, dureri de cap, febră, înfundarea nasului sau scurgerea de secreții nazale, strănut, respirație dificilă pe nas. Simptomele apar la 2-3 zile de la infec­tare, durează între 2 și 14 zile, iar peste 70% dintre bolnavi se vindecă în cel mult o săptămână.
Pentru atenuarea simptomelor neplă­cute ale răcelilor, recomandăm să se ia din primele zile Antigripol, pe bază de salcie, echinacea și măceșe. Salcia întă­rește sănătatea organismului în sezonul rece, iar echinacea susține imunitatea și rezistența naturală a organismului. Mă­ceșele sunt bogate în vitamina C și con­tribuie la func­ționarea normală a sis­temului imunitar și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Bronșita

Este o inflamație a căilor respiratorii profunde, popular denumită "răceală la plămâni". Apare după o răceală sau ca stare agravantă, în cazul fumătorilor, manifestându-se prin tuse cronică. Bronhiile se infla­mează, căile respiratorii se îngustează și încep să se­crete mai mult mucus, astfel fiind blocate. Tusea este modul în care organismul încearcă să scape de aceste secreții, pentru a putea respira mai ușor. Principalele simptome ale bronșitei sunt: tusea, flegma și starea de oboseală, dar și febra ușoară, respirația zgomotoasă și greoaie, dureri la nivelul pieptului, de aceea e im­portant un diagnostic corect.
De mare ajutor în combaterea acestor manifestări ne­plăcute este Antitusin, pe bază de lemn-dulce, păt­lagină și valeriană. Lemnul-dulce ajută la menținerea fluidității secrețiilor și la eliminarea acestora din căile respiratorii. Pătlagina contribuie la protejarea mucoa­sei respiratorii, menținând sănătatea căilor respira­torii.

Durerile în gât

Pot fi deosebit de supărătoare, mai ales dacă obli­gațiile de serviciu implică discuții îndelungate. Împo­triva acestei probleme putem lupta eficient cu produ­sul Propolis C-Tare, pe bază de propolis, salvie și ghim­bir. Salvia este recunoscută pentru proprietățile antibacteriene puternice și ajută or­ganismul în sezonul rece. Propolisul are acțiune antibacteriană, antifungi­că și antivirală, ghimbirul calmează durerile și infla­mațiile gâtului, iar vitamina C mărește rezistența orga­nismului față de infecții.

Sistemul imunitar slăbit

Scăderea imunității nu ne poate apăra de infecții. În plus, în caz de infectare cu diverși agenți patogeni, din cauza deficitului imunitar, organismul nu poate lupta cu aceștia. Așadar, scăderea imunității duce la creșterea frecvenței infecțiilor. Iarna, trebuie să ne întă­rim imunitatea și să combatem afecțiunile spe­cifice sezonului rece, pentru a putea reduce impactul acestora asupra sănătații.
De mare folos, în acest sens, este produsul Imu­ni­tate forte, pe bază de măceșe, propolis, gheara-mâței și echinacea. Flavonoidele din propolis contribuie la echilibrul microbian al întregului organism și mențin sănătatea tractului respirator superior, "punând umă­rul" la creșterea rezistenței organismului. Măceșele și pro­po­lisul conțin antioxidanți naturali care ajută la conso­lidarea sistemului de apărare al orga­nis­mului împo­triva efectelor radicalilor liberi. Echinacea, gheara-mâței și vitamina C din măceșe ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Cu ajutorul plantelor medicinale, chiar și nesu­feritele boli ale anotimpului rece pot fi ușor îmblân­zite! Folosiți produsele reco­mandate încă de la pri­mele simptome ale bolii, pentru a nu ajunge la forme mai gra­ve. Să fiți sănătoși!

Echipa "Alevia" (tel. 0230/544.789, 0755/155.983)

Firma PLANTEXTRAKT (Cluj-Napoca)

Frecvența afecțiunilor respiratorii crește conside­rabil în sezonul rece. O in­fecție respiratorie este o boa­­lă declanșată de un a­gent patogen, la nivelul trac­­tului respirator. În func­ție de zonele afectate, aces­tea se împart în infecții ale căilor respiratorii supe­rioa­re (nas, sinusuri, farin­ge, laringe) - cel mai des întâl­nite, și infecții ale căilor respiratorii inferioare (tra­hee, bronhii) - mai rare și mai severe.
Căile aeriene sunt expu­se la agenți patogeni: viru­suri, bacterii, praf, fum de țigară, fungi. În mod nor­mal, organismul se apără prin intermediul sistemului imunitar (care captează și elimină agenții patogeni) la nivelul mucoaselor, cele mai mici particule fiind eliminate prin tuse și expec­torație. Un sistem imuni­tar slăbit în urma unor infecții recente sau din cauza unor tratamente poate favoriza instalarea infecțiilor.
Cu toții am experimentat simptomele neplăcute ce vestesc instalarea unei infecții respiratorii: dureri de cap, rinoree abundentă, incontrolabilă și iritativă, fe­bră, frisoane, dureri de gât la simpla înghițire a sali­vei, tuse, strănut, dureri musculare și articulare și o nevoie aproape imperioasă de a sta în pat, la căldură. În această situație, instituirea unui tratament simpto­matic eficient este absolut necesară. Pe lângă izolarea la căldură, o alimentație bogată în vitamina C, bazată mai mult pe fructe, legume și lichide călduțe îndulcite cu miere, avem la îndemână produse naturale cu efect rapid pe toate simptomele: Imunorezistan Forte și varianta pentru copii mici, Imunorezistan Junior. Principala componentă a acestor preparate este sucul de Echinacea purpurea. Despre echinacea se știe că are efect imunostimulator, antibacterian și antiviral. Specific faptul că forma de extracție a preparatului ca suc este cea mai eficientă. Sucul obținut prin pre­sarea la rece a plantei proaspete asigură cea mai bună extracție a compușilor activi.
Imunorezistan Forte, destinat adulților și copiilor de peste 7 ani, pe lângă sucul de Echinacea purpu­rea, conține extract de Eupatorium perfoliatum (plan­tă care reduce durerile de cap, durerile musculare și osteo-articulare), extract de Pelargonium sidoides (cu acțiune antibacteriană, analgezică și antivirală, care scurtează durata și reduce severitatea simptomelor) și extract de Ginseng siberian (antiastenic și tonic gene­ral care ne ajută în activitățile intelectuale, chiar și atunci când suntem răciți). Pentru efecte de durată, este bine să se continue administrarea timp de 3-4 zile după îmbunătățirea stării generale, când organismul este în stare de convalescență.
Imunorezistan Junior conține în plus gemotera­picul din muguri de coacăz negru (antiinfla­mator și antialergic) și suc din fructe proaspete de măceș, cu un conținut ridicat de vitamina C. Se reco­man­dă con­tinuarea curei și în perioada de con­valescență.
Accese de tuse - vă recomandăm un preparat na­tu­ral din gama gemoterapicelor - Polygemma 3 Tuse, iar dacă sunt afectate sinusurile, Polygemma 4 Si­nusuri. Gama Polygemma reunește mai multe com­binații de extracte gemo­te­rapice cu rol în susține­rea organismului la nivel res­pirator: Polygemma 3 Tu­se, Polygemma 4 Sinu­suri, Polygemma 5 Ca­vi­tate bucală și gât, Poly­gemma 16 Plămâni, Poly­gemma 17 Imunitate.
Polygemma 3 Tuse este o combinație de trei ex­tracte gemoterapice (mu­guri de Carpen, mu­guri de Călin și mlădițe de Caprifoi). Acest produs are efecte care se com­ple­tează reciproc: scade in­fla­mația, repară zonele din mucoasă distruse de ger­meni, are efect anti­aler­gic, elimină mucusul din căile respiratorii, ame­liorează spasmul respirator și are efect anti­oxi­dant. Datorită complexității sale, pro­du­sul acționează în toate tipurile de tuse. De ase­me­nea, susține și ficatul, care trebuie să funcționeze în para­metri co­respunzători, pentru ca organismul să se echilibreze și să depășească starea de dezechilibru pe care o numim boală. În cazuri acute, se poate admi­nistra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se con­tinuă cu doza standard cel puțin 5-7 zile. În cazuri cronice sau recidivante, se recomandă o cură de o lună. Poate fi folosit și împreună cu alte preparate, in­clusiv cu un antibiotic, dacă este neapărat nevoie de acesta. Nu uitați să administrați ceaiuri (tei, pătla­gină) nu foarte fierbinți, cu miere și lămâie, iar în camera unde stați să fie suficientă umiditate (aburi), pentru ameliorarea respirației și reducerea tusei, mai ales noap­tea. Când tusea durează mult timp și revine pe­riodic sau este însoțită de febră mare, oboseală, văr­sături, este obligatoriu un consult medical!
Dacă predominante sunt manifestările la nivel na­zal (scurgeri apoase sau mai consistente), apelați de la primele semne la preparatul Polygemma 4 Si­nu­suri, care elimină scurgerile și curăță sinusurile na­zale și paranazale. Produsul are acțiune antiinfla­matoare, cicatrizantă și antialergică, fiind eficient și în rinitele alergice. În cazuri acute, se poate administra de 4-5 ori pe zi în primele 2-3 zile, apoi se continuă cu do­za stan­dard cel puțin 6 zile. În cazuri cronice, se reco­man­­dă cure de 1-2 luni, pu­tând re­duce riscul de reci­divă.
Preparatele trebuie folo­site de la primele semne de boală, pentru a evita trecerea în faze mai compli­cate, care necesită în mod obligatoriu consult medical. Nu uitați și de importanța prevenției, pen­­tru întărirea organis­mu­lui, pe care o puteți realiza cu prepa­ratele din gama Imunogrip.
Vă dorim să treceți cu bine și sănătoși sezonul rece!

Echipa "PlantExtrakt" (tel. 0800.800.433)