Programul de primăvară

Redactia
Martie este luna rege­ne­rării. Pie­lea, cel mai mare or­gan al corpului nostru, simte și ea do­rin­ța să se primenească și să-nflo­reas­că, îm­prumutând câte ceva de la pros­pețimea și frumusețea cireșilor și cai­șilor care vor înflori. Ajutați-o! Dublați preocu­parea pentru o alimentație ba­zată pe primele legume de primăvară, cu câte­va principii și metode simple de înfru­musețare a tenului.

Dimineața

Spălați-vă cu apă minerală
Pentru ca circulația sângelui să fie dinamizată și pielea să-și recapete umi­ditatea și prospețimea, spălați-vă pe față cu apă minerală rece. Veți simți imediat o reacție de înviorare. Nu vă șter­geți. Beți-vă ceaiul de plante sau ca­feaua cu apa pe față, lăsând-o să in­tre bine în piele, s-o îmbibe de sărurile minerale dizolvate în ea. Apoi aplicați crema dvs. obișnuită. Hidratantă!

Nu uitați mărul
Mâncați cel puțin trei mere pe zi. Este un constructor activ al frumuseții tenului dvs. Conține multe vitamine (A, B, C), fibre, minerale, ajută elimi­na­rea intestinală și întărește sistemul imu­nitar. Între micul dejun și prânz, mă­rul este un meniu ideal.

După-amiaza

Măștile cu produse alimentare
Imediat după ce vă întoarceți acasă de la serviciu, dema­chiați-vă, clătiți-vă din nou pe față cu apă minerală, apoi apli­cați una din ce­lebrele măști de re­ge­ne­rare a pielii, ob­ținute din fruc­te, iaurt, miere sau brânză de vaci. Întru­cât în curând va apă­rea mierea de pri­mă­vară (mierea de sal­­câm), vă reco­man­dăm călduros măș­tile cu miere și brân­ză de vaci (2 lin­guri brânză ames­tecate cu o lin­gu­riță de miere), apli­carea pe față a ron­de­lelor de castravete, roșii, banane, me­re, portocale, sau brân­ză de vaci amestecată cu suc de spanac, urzici, morcovi, pătrunjel. Nu uitați că măș­tile se lasă doar 20 de mi­nute, pe o față perfect curată, într-o ati­tudine li­niș­tită, de preferință în tim­pul unei băi. O mască cu efect excep­țio­nal se poa­te obține din iaurt amestecat cu ulei de măsline.

Seara

Plimbați-vă prin natură
Plimbările în aer liber nu slujesc doar la lupta împotriva kilogramelor, ci aju­tă și la aerisirea pielii. În fiecare zi, plim­bați-vă cel puțin o jumătate de oră în cel mai apropiat parc. Dar nu amâ­nați. Aerul curat și priveliștea în­cân­­tă­toare a primăverii vă vor impri­ma li­niș­tea și destinderea pe obraz. N-ați obser­vat că atunci când vă în­toar­­ceți din con­cediu arătați mai tinere cu 10 ani? Nu numai sufletul și plă­mânii au nevoie de aer curat, ci înainte de toate, obra­zul, "firma" sub care de­filăm de la înce­putul până la sfârșitul vieții.

Spălați-vă pe obraz cu peria și cu apă rece
Este o practică norvegiană, care le ajută frumoaselor și blondelor vikinge să nu apeleze la tonele de fond de ten și de pudră pe care le poartă-n poșete ce­lelalte europence. Pe scurt, seara, înainte de a vă culca, spălați-vă pe față cu apă re­ce, apoi folosiți în locul mâi­nilor o perie de corp pe care o în­muiați înainte în apă fierbinte. Datorită ma­sa­jului ener­gic și a apei reci, circulația sân­gelui se dinamizează, pielea se hră­nește mai bine, devine netedă și stră­lu­citoare, iar porii se închid. La cul­care, aplicați una din cremele cu care v-ați obiș­nuit.