Răspuns pentru GHEORGHE I. DIACONU - Topoloveni, jud. Argeș, F. AS nr. 1151 - "Sufăr de miastenia gravis"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Amănuntele pe care le solicitați despre miastenia gravis și tratamentul medicamentos al acestei patologii ar putea fi sintetizate prin următoarele lămuriri: miastenia gravis este o boală cronică, ce se ca­racterizează prin slăbiciune și oboseală rapidă a musculaturii. Slăbiciunea musculară se dezvoltă treptat și poate afecta orice mușchi pe care îl puteți controla în mod voluntar. De obicei, afectarea se referă la musculatura feței, a ochilor, brațelor, picioarelor și la cea implicată în masticație, deglutiție și respirație. Este cunoscut faptul că atunci când funcționează normal, sistemul nervos generează impulsuri la nivelul unor zone specializate din mușchi (permițându-le să efectueze oricare mișcare). În miastenia gravis, există o întrerupere în comunicarea din­tre nervi și mușchi, siste­mul imunitar produce anti­corpi care blochează această comunicare, astfel că mușchii primesc mai puține semnale nervoase, fenomen ce deter­mină apariția slăbiciunii mus­culare. În cazul miasteniei gravis, trebuie luat în discuție și timusul, o glandă cuprinsă în sistemul imunitar și care poate stimula sau menține producția acestor anticorpi. Deși timusul scade treptat în dimensiune în cazul adulților sănătoși, anumite persoane cu miastenia gravis prezintă un timus anormal de mare, aproximativ 10-15% dintre aceștia dezvoltând tumori timice.
Simptomele cheie care reprezintă un semnal de alarmă sunt, așa cum aminteam, slăbiciunea și obo­seala musculară ce se ameliorează odată cu odihna. Testele pentru confirmarea diagnosticului presupun examinarea neurologică, electromiografia și analize ale sângelui, pentru identificarea anumitor anticorpi. După ce este examinată forța diferiților mușchi, se poate administra tensilon, iar dacă forța musculară se ameliorează ulterior administrării acestui medica­ment, suspiciunea de miastenia gravis poate fi luată în calcul.
Din păcate, nu există încă un tratament care să vindece miastenia gravis, dar terapiile consacrate pot determina remisiuni, astfel că multe persoane pot duce o viață normală. Medicamentul numit pyrido­stigmina (Mestinon, Regonol) este adesea prescris pentru îmbunătățirea transmiterii impulsurilor ner­voase dintre neuroni și mușchiul aferent. Medica­mentele imunosupresoare pot fi și ele recomandate. De exemplu, prednison, azathioprina (Imuran), cy­clo­sporine (Neoral, Sandimune), mycophenolat (CellCept) și imunoglobulina intravenoasă.
Alte opțiuni terapeutice: Plasmafereza este un tratament în care se înlătură plasma din sânge, deoa­rece conține anticorpi ce pot contribui la boală. Celu­lele sanguine sunt amestecate cu alte lichide înlo­cuitoare de plasmă și reintroduse în circulație. Acest tip de tratament poate reduce răspunsul imun și poate îmbunătăți temporar forța musculară.
Uneori, se indică extirparea chirurgicală a timu­sului, ceea ce poate duce la ameliorarea permanentă a simptomelor bolii. Procedura se folosește cu pre­cădere în cazul persoanelor tinere, deoarece timusul involuează în mod natural cu vârsta.
Deși nu solicitați amănunte despre tratamentul naturist al miasteniei gravis, vă pot informa că tera­piile complementare (Noni, Rhodiola, Resveratrol, coenzima Q10, 5-HTP, acid Alpha Lipoic, EPA-acid eicosapentaenoic etc.) pot contribui la ameliorarea simptomatologiei, însă rezultatul lor devine discuta­bil în absența terapiilor convenționale.
Să auzim numai de bine!

Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"Soțul meu are o cangrenă și nu vrea să se opereze"
(Răspuns pentru MARGHIOALA BUTICĂ - Toplița, F. AS nr. 1144)


Ceea ce m-a determinat să vă răspund a fost o întâmplare din 2012, când un bolnav mi-a solicitat un tratament naturist cu care să evite amputarea pi­cio­rului, din cauza unei cangrene. Întrebându-l dacă are încredere în tratamentele naturiste, mi-a răspuns: "Unui prieten, care avea tromboflebită, doctorii au hotărât să-i taie piciorul. Urmând un tratament naturist prescris de dv. și luând Apisan-Forte, a reu­șit să-și salveze piciorul". Tratamentul în cauză, cu ajutorul căruia soțul dv. poate evita operația, este următorul:

Regim alimentar
Alimente recomandate: grâu (pâine neagră sau gra­ham), porumb (fiert sau mămăligă), mazăre, le­gume bine fierte și condimentate, supă de fasole, supă de pui, ouă, lapte, fructe proaspete și uscate, miere de salcâm, ceai rusesc și cafea.
Alimente interzise: zahăr, cartofi, sfeclă, orez, ciuperci, ceapă, carne de porc, grăsimile animale, peș­te și orice preparat cu grăsimi, iaurtul, înghețata, ca de altfel orice dulciuri.

Automasaj
Pentru masajul manual se folo­seș­te crema Nivea sau orice alt un­gu­ent. Este recomandat ca masajul să și-l facă bolnavul sau rude apropiate. Nu este indicat să fie făcut de către maseuri. (Zonele ce trebuie masate și durata masajului le puteți obține la telefon. Precizez că automasajul este foarte eficient.)

Administrarea de Apisan-Forte
Se administrează 2 linguri de APISAN-FORTE pe zi, timp de două luni, apoi câte o lingură, 4 luni. Prima lingură (35 g) se ia dimineața, pe nemâncate, iar a doua, după masa de prânz, ca desert. Cantitatea de 35 g (o lingură) ce se scoate din cutie se pune pe o farfurie și se împarte în 5-6 porții. Se ia, pe rând, câte o porție și se ține sub limbă câte 3-5 minute, până se topește. Apoi se înghite. Asta face ca Apisanul-Forte să aibă o efici­ență mai mare decât dacă ar fi înghițit imediat. A doua lingură se ia după masa de prânz, fără a se mai ține sub limbă.

Administrarea de apă distilată
Pe perioada tratamentului se recomandă a se con­suma în loc de apă obișnuită, apă de izvor sau apă mi­ne­rală, apă distilată. Cantitatea totală de apă dis­tilată ce trebuie consumată este de maxim 90 litri. Această cantitate se bea în funcție de necesitățile or­ga­nismului, neimpunându-se anu­­mite cantități zilnice. Pe perioada când consumați apă distilată, se re­comandă să nu beți altă apă. Apa distilată se poate prepara cu ajutorul unui cazan de țuică (din aramă sau inox), în care în loc de borhot se pune apă obișnuită de la robinet sau din fântână, iar în loc de țuică, re­zultă apă distilată. Consumul de apă distilată are o contribuție substan­țială la vinde­carea bolii dvs. Este interzisă prepararea apei distilate cu ajutorul cazanelor de țuică construite din aluminiu sau care au părți componente de aluminiu.

Rețete naturiste
Curățarea venelor și a arterelor de depuneri
Într-un litru de vin alb, natural, se pun la macerat 4-5 cepe roșii (aprox. 500 g) tocate mărunt. Separat, se fierb la foc mic, într-un litru de vin alb, 250 g rădăcină de pătrunjel și 2 legături de frunze de pătrunjel, până lichidul sca­de la 500 ml. Se strecoară ambele prepa­rate și se amestecă. Se adaugă 150 ml miere. Se astupă bine recipientul și se lasă la macerat 7 zile, agitându-se de câ­teva ori pe zi. După o săptămână, se stre­coară din nou. Se păstrează la rece. Se consumă câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.
Normalizarea sistemului circulator
Se face un amestec în părți egale din: salvie, păducel și cimbrișor, macerat la rece, 2 lingurițe la o cană de 250 ml, timp de 10 ore. Se beau 3 căni/zi, timp de 6 săptămâni, 2 căni/zi timp de 3 săptămâni, 1 cană/zi în următoarele 2 săptămâni. Se administrea­ză dimineața și seara, înainte și după masă.
Curățarea sângelui
* Se consumă leurdă, în fiecare zi, în salată, timp de 2-3 săptămâni.
* Se iau câte 30 picături de tinctură de nuci verzi, de 2 ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau ceai, dimineața și seara înainte de masă.
* Se beau ceaiuri de păpădie.
* Una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudități, cel puțin 3 săptămâni.
* Se face cura anuală de urzici.
* Se curăță 4 căței de usturoi, se pun într-o ceașcă și se toarnă peste ei o lingură de ulei de măsline pre­sat la rece. Se adaugă puțin pătrunjel verde și o frun­ză de dafin. Se lasă la macerat amestecul pe timpul nopții. Se consumă preparatul dimineața, pe stomacul gol, cu o felie de pâine prăjită, timp de 3 luni.
Vă urez succes în lupta pentru evitarea operației!
Pentru orice nelămurire, vă rog să mă contactați la tel: 0723/74.23.98 seara, între 20-22.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0258/86.56.77 (pt. comenzi)

"Am crize dese de diaree"
(Răspuns pentru PIA - București, F. AS nr. 1152)


Stimată doamnă, problemele digestive cu care vă confruntați se rezolvă cu siguranță prin­tr-o cură intensivă cu argilă ALGO, fo­losind timp de 2-4 săptămâni doza de șoc (supradozarea nu are niciun efect secundar). Probleme de acest fel sunt tot mai des întâlnite, din cauza folosirii fără recomandare medicală a antibioticelor de sinteză chimică cu spectru larg, care distrug flora intestinală, a stomacului și a colonului. Antibioticele sunt din ce în ce mai pu­ter­nice și lasă în urmă germeni patogeni tot mai rezis­tenți. (Când Flemming a descoperit penicilina, pneu­mo­niile se tratau cu circa 300 unități din acest anti­bio­tic natural, iar pentru ger­me­nii de acum, se folo­sesc mi­lioane de unități de an­ti­bio­tic de sinteză chimică.) Fă­ră o refacere a florei cu un probiotic de cali­tate, vinde­că­rile pot fi doar tem­po­rare și pot apărea recidive. Du­pă rezolva­rea dia­reei, consu­mați zilnic, timp de alte 3-4 săp­tă­mâni, dozele de argilă reco­man­date în pros­pect, pentru a rezol­va și proble­ma digestivă care v-a cauzat diareea. Majori­ta­tea ce­lor care au urmat această cură natu­rală s-au vin­de­cat de toate bolile tubului digestiv.
Pentru detalii, mă puteți contacta personal, la tel. 0788/23.38.73. Vă doresc multă sănătate!