Rețete uitate: Lămâia

Redactia
Sfaturi de prim ajutor

Angină pectorală

* 1 lămâie * Sare de mare grunjoasă * Apă

Aveți frisoane, gât dureros și greutate la înghițit? Mai mult ca sigur că ați făcut o angină. Ca să înlăturați simp­tomele neplăcute recurgeți la o gargară. Rețeta: umpleți un pahar cu apă călduță și puneți în ea un vârf de sare de mare grunjoasă și sucul unei lămâi. Ames­tecați bine ingredientele apoi folosiți lichidul pentru a face gargară. Repetați procedeul de 3-4 ori, până când starea dvs. se îmbunătățește. Un sfat: pentru o eficiență mai bună, nu faceți gargara prea repede. Lichidul tre­buie mișcat o vreme în gât, ca să anihileze microbii. Fi­rește, feriți-vă să înghițiți. Gustul nu e tocmai plăcut.

Circulație sanguină

* Argilă pulbere * Apă * Suc de lămâie

Dacă dimineața, înainte de a mânca, vă veți obișnui să beți un pahar de apă argiloasă cu suc de lămâie, circu­la­ția dvs. sanguină se va ameliora. Și veți scăpa de pro­ble­me de sănătate cum ar fi furnicăturile în mâini și pi­cioare, palpitațiile și acumulările de lichid în încheieturi.

Constipație

* Suc de lămâie * Ulei de măsline * Sare fină

Suferiți de o constipație ușoară? Iată un remediu care vă va fi de folos... Vărsați suc de lămâie într-un pahar și adăugați în el o lingură de untdelemn de măsline și un vârf de cuțit de sare. Amestecați bine ingredientele și beți acest preparat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, până când starea dvs. se ameliorează.

Foame de lup

* Suc de lămâie

Vreți să vă potoliți apetitul și să slăbiți... iar pentru asta aveți nevoie de un antidot contra foamei de lup. Ei bine, rezolvarea se află tot în lămâie. Înainte cu câteva minute de fiecare masă, beți sucul unei lămâi, diluat în­tr-un pahar de apă rece. Este natural, economic și foarte eficient.

Digestie dificilă

* Suc de lămâie * Apă

Dacă aveți o digestie dificilă, beți sucul unei lămâi, diluat în puțină apă caldă, în fiecare dimineață, pe sto­macul gol. Vă va ajuta să digerați mai ușor toate mesele de peste zi.

Oboseală

* Suc de lămâie * Miere * Apă

Vă chinuie oboseala de primăvară? Oferiți-vă o cură de suc de lămâie. Stoarceți o jumătate de fruct deasupra unui pahar și adăugați aceeași cantitate de apă și puțină miere, după gust. Amestecați bine și beți. Preparatul tre­buie administrat de trei ori pe zi. După maximum patru zile, veți constata o ameliorare a stării de oboseală.

Gută

* Apă * Suc de lămâie
Dacă vă confruntați cu această boală nesuferită, știți, desigur, ce handicapantă și dure­roasă poate fi o criză. Și în cazul acesta, lămâia face minuni. Rețeta e simplă: după fiecare masă, beți un pahar mare de apă, în care stoarceți sucul unei lămâi. Foarte eficient! Lămâia neu­tralizează acidul uric care provoacă criza.

Amigdalită

* 2 lămâi * Bicarbonat de sodiu * Apă
Aveți amigdalele inflamate? Iată un remediu exce­lent pentru a le vindeca. Vărsați sucul stors de la două lămâi într-o cană și adăugați 5 grame de bicarbonat. Amestecați până ce bicarbonatul se dizolvă. Lăsați să se "odihnească" câteva minute, apoi adăugați 2 linguri de apă. Amestecați din nou, apoi utilizați preparatul pentru gargară. Puteți repeta procedeul de 4-5 ori pe zi, clătin­du-vă la final gura cu apă curată.