Zodiile și dragostea - Îndreptar pentru cei care dau greș în iubire

Redactia
- Grupate pe zodii, sfaturile care urmează vă ajută să vă cunoașteți mai bine caracteristicile sentimentale și vă învață cum să acționați -

BERBEC

Vă îndrăgostiți nebunește. Dați buzna. Vă aprindeți. Sunteți capabili de orice pentru a plăcea. Dar, deși sunteți convinși că va dura toată viața, relația se rupe și vă treziți din nou singuri. Credeți că norocul vă oco­lește, că sunteți, pur și simplu, blestemați. Dar este foar­te posibil ca totul să fie din cauza dvs.
Defecte: este adevărat, nu sunteți chiar niște cam­pioni ai artei seducției. Când vă îndrăgostiți, vă in­fla­mați ne­bu­nește, sunteți mult prea direcți și unora nu le prea place. Comportamentul dvs., prea brutal (dacă sunteți bărbat) sau prea ofensiv (dacă sunteți fe­meie), îl spe­rie pe celălalt. În plus, năvala dvs. nu cunoaște tan­dre­țe, neglijați sentimentele celorlalți. Vă interesează doar ținta. În plus, sunteți capabili foarte ușor de infi­delități și nu țineți cont de suferința celor pe care îi tră­dați. Cu timpul, decepția este așa de mare, încât sunteți părăsiți de către par­tener.
Planeta tutelară: Născuți sub influența lui Marte, planeta războiului și a dorinței, îi datorați acesteia o sexualitate puternică și agresivă. Tot lui Marte îi da­to­rați și plăcerea ne­bu­nă de a cuceri. Cel (sau cea) pe care vreți să-l seduceți este un bastion ce ur­mea­ză să cadă, iar atunci când învingeți, la fel ca toți războinicii din lume, aveți tendința de a vă plictisi repede, visând la noi cuceriri.
Calități: Cu un astfel de patron planetar, faceți parte dintre zodiile pentru care primii pași în dragoste sunt ușori. Deloc timizi, știți cum să vă de­zarmați învinșii. Un alt element pozitiv: Marte vă dotează cu un tempe­rament de foc și, atâta timp cât este vorba doar despre sexualitate, știți cum să îl sa­tisfaceți pe cel de lângă dvs.
Strategii: Pentru a vă îmbunătăți viața amoroasă, pentru dvs. nu există decât un singur drum: cel al înțe­legerii partenerului. Învățați să vă respectați partenerii, în­cercați să vă puneți de fiecare dată în locul lor și să sim­țiți ceea ce-și doresc. În ziua când veți reuși să dați dovadă de tot atâta tandrețe și atenție pe câtă dorință și aprindere manifestați, adevărata dragoste va fi posibilă.

TAUR

Îl iubiți, vă iubește, totul e minunat... Dar nu cum­va idolul vieții dvs. mai iubește și pe altcineva? Dacă o să vă părăsească? Teama aceasta vă roade până în punctul de a vă distruge viața și de a o distruge și pe a celuilalt, care, excedat, în cele din urmă renunță. Cum să ieșiți din acest cerc infernal?
Defecte: Toate dificultățile dvs. sentimentale por­nesc din nevoia de siguranță. Această nevoie de sta­bilitate vă face exagerat de posesivi și de geloși, până în punctul în care partenerul, sătul să fie supra­vegheat, planificat și controlat permanent, riscă să încerce să evadeze.
Planeta tutelară: Planeta care guvernează zodia Taurului este Venus, prin definiție, zeița iubirii: indiciul unei vieți senti­men­tale care are toate șansele să fie reușită. Într-ade­văr, foarte rar întâlnești un Taur a cărui viață senti­mentală să se compună doar din nefericiri și decepții. Dar dificultățile pot veni dintr-un alt punct al semnului zodiacal: Taurul este o zodie de pământ, un semn concret, realist și, mai ales, foarte ma­terialist. Mar­cat de elementul pământ, Taurul are adesea o ne­voie cotropitoare de siguranță în toate domeniile și, mai ales, de siguranță materială, zona de unde vine obsesia pentru reușită financiară și securitate afectivă.
Avantaje: Atrageți dragostea mai mult decât ce­le­lalte zodii. Venus vă decuplează farmecul și senzua­li­tatea, ceea ce vă ușurează seducția. Nu prea riscați să pe­treceți mul­tă vreme singuri, în colțul dvs. Un alt atu al lui Venus: atâta timp cât știți să atra­geți dragostea, știți și să iubiți. Atenți în mod spontan față de sen­sibi­litatea și așteptările celorlalți, știți cum să îi încon­jurați de tandrețe.
Strategii: Doriți să vă trăiți iubirile în armonie? Lu­crul este posibil, cu condiția să vă con­tro­lați po­se­sivitatea. Când întâlniți pe cineva, respectați-i li­ber­­tatea și nu vă uitați urât - dacă este bărbat - când, furat de "pri­veliște", întoarce capul după o fa­tă fru­moa­să sau - dacă este femeie - se uită admi­rativ la băieții cu trupuri atle­ti­ce... În cazul în care sun­teți căsătoriți, aveți încredere în partener, con­siderați-l om liber și demn, nu-l trans­formați în obiectul dorinței dvs. De acolo înainte, în dragoste totul va fi perfect.

GEMENI

Dragoste? Hm! Ce-i drept, Gemenii simt o mare plăcere de a se îndrăgosti și sunt atinși, adesea, de pa­siu­ne, dar, din păcate, focul nu durează prea mult. Nu se știe de ce, dar sentimentele lor se ră­cesc foarte repede. Rămân căsătoriți sau în cuplu, doar din prietenie. Sau își părăsesc cuceririle după doar câteva luni. Dacă nu cumva se întâmplă să fie abandonați, pur și simplu, chiar ei. A cui să fie oare vina?
Defecte: Nu aveți decât unul, dar mare: Îndoiala. Vă temeți de marile sentimente, pentru că scapă rațiunii și pentru că prezintă riscul de a vă îngrădi sfânta li­ber­tate. Dar, la fel ca toată lumea, aveți o inimă și aveți nevoie să iubiți. Atenție!: tot încercând să vă sufocați emoțiile, riscați să vă uscați sufletul, ceea ce o să vă facă ne­fe­ri­ciți. Frigul pe care îl răspândiți poate face să își ia pi­cioa­­­rele la spinare, chiar și pe cel mai îndrăgostit parte­ner.
Planeta tutelară: Mercur, planeta Gemenilor, este patronul intelec­tu­lui și al cerebralității, două calități care îi dotează pe Gemeni cu o inteligență vie dar, în același timp, cu un spirit critic foarte ascuțit, care îi împiedică să-și ex­prime emoțiile deschis. Tot Mercur vă împinge, în calitate de Gemeni, să scor­moniți cau­zele elanurilor dvs., ceea ce, în timp, sfârșește prin a dis­truge toată spontaneitatea și toată magia erotică. În plus, Gemenii sunt o zodie de aer, ceea ce le conferă o mare nevoie de inde­pen­dență. A fi închiși într-o celulă sau într-o relație fixă e același lucru pentru ei.
Calități: Planeta tutelară, Mercur, vă acordă strălu­cire și elocvență. Nu aveți nici un fel de probleme în a se­du­ce. Când cineva vă atrage, nu aveți nici o dificultate în a flirta, țesând în jurul celuilalt o adevărată plasă de cuvinte ademenitoare și de fraze poetice, care îl vor ameți pe loc. Odată prins, talentul dvs. de a dialoga și ca­­pacitatea de a înțelege conflictele, pentru a le deza­morsa, vă vor permite să evitați cap­canele în care cad multe cupluri.
Strategii: Singura șansă pentru dvs. este să acceptați că nu puteți înțelege chiar tot. Insistând pe drumul acesta, apare și riscul să vă blocați o bună parte din ener­gia dvs.: cea a inimii! Energia care ne face să ne în­­dră­gostim, dar și să iubim, în sens larg, lumea din ju­rul nos­tru... Dragostea de viață, de fapt. Dacă vă încăpă­țâ­nați să fiți tot timpul raționali, să treceți totul prin minte, ris­cați să întâlniți fericirea fără să o vedeți.

RAC

Aveți încredere totală în iubire. De câte ori vă în­drăgostiți, puteți jura că cel întâlnit va fi alesul (alea­sa) dvs. pentru toată viața. Copleșiți de un entuziasm fără margini, sunteți siguri că veți îmbătrâni împreună. Dar, ce să vezi, partenerul se plictisește de atâta afec­țiune și se ferește de îmbrățișări. Oare ați știut să-i păstrați dragostea?
Defecte: Dragostea este un schimb permanent între doi oa­meni aflați pe picior de egalitate. Dar dvs. nu visați la independență. Vă place să vă înrobiți. Iar pe mulți dintre posibilii parteneri această atitudine poate să îi dezamăgească. A te lăsa în seama celuilalt, precum un copil, nu este cel mai bun mod de a construi un cuplu adult... Atenție, de asemeni, la posesivitate. Frica de abandon vă face să vă agățați de cei pe care îi iubiți, riscând să îi sufocați și să îi faceți să fugă.
Planeta tutelară: Planeta regentă a Racului, Luna, este legată de emoții și de senzații. Ea reprezintă lumea copilăriei, mama, rădă­cinile familiale. Cu un astfel de stăpân planetar, aveți tendința să trăiți totul în mod emoțional, viața privată, dar și cariera și relațiile profe­sio­nale. În plus, Racul este un semn de apă, un ele­ment ce exprimă, iarăși, emoțiile. Prea sensibili, de cele mai multe ori, deveniți o rană vie când sunteți trădați sau abandonați. Adesea vă as­cun­­deți în spatele unei măști de cinism și de indife­rență pentru a vă proteja.
Calități: Dragostea fără emoție e ca mâncarea fără sare, iar sentimentele Racilor sunt pline de ardoare. Degus­tătorii iubirilor senzuale și lente ajung, alături de Raci, în rai. Pe de altă parte, nevoia lor de protecție are în ea ceva matern și îi atrage pe cei care au nevoie de ocrotire. Dar și pe aceia care - și este vorba despre un lucru important - au nevoie de un partener fidel, capabil să fondeze o familie în respectul tradițiilor. Blândețea dvs., sensibilitatea, afecțiunea vă trans­formă într-un par­tener alături de care este foarte plăcut să trăiești, iar relațiile dvs. sunt durabile.
Strategii: Faceți la fel ca și copiii: creșteți! Învățați să vă ges­tionați nevoia de dependență și de siguranță. Încercați, de asemenea, să înțelegeți diferența dintre emoție și sentiment. Emoția este o reacție spontană: suntem emoționați atunci când ceva ne atinge coarda sensibilă - un peisaj frumos, o poezie, suferința cuiva. Ea depinde de lumea care ne înconjoară. Dar senti­men­tul vine dintr-un elan al inimii care pleacă din interior. El are rădăcina în sufletul vostru. Dacă treceți de la emo­ție la sentiment veți fi mult mai senini, mai siguri de voi, rămânând în același timp deschiși către dragoste.

LEU

Zodia oamenilor dezamăgiți. Partenerul ideal pe care l-ați întâlnit se transformă, pe măsură ce zilele trec, relevând tot felul de defecte. Din onestitate, ră­mâ­neți alături de el. Sau îl părăsiți și începeți să căutați, din nou, perla rară. Degeaba! Data viitoare veți fi din nou deceptionați. Dar dacă totul este din vina dvs.?
Defecte: Sunteți incredibil de exigenți. Cu o șta­chetă ridi­cată mereu prea sus, cum să întâlniți un par­tener demn de visele dvs.? Este aproape imposibil. Mulți Lei și multe Leoaice trăiesc decepționați, mulțu­min­du-se cu o dragoste superficială sau cu aventuri fără nici un viitor, cărora nu le acordă mare impor­tanță. Un alt defect care vă handicapează viața erotică: sunteți foarte autoritari și, dacă aveți de-a face cu un partener rebel, deschis spre libertate sau la fel de dic­tatorial ca dvs., lucrurile se pot termina urât...
Planeta tutelară: Astrul guvernator al Leilor este Soarele. Prin­cipiu al vieții, al luminii și al căldurii, Soarele este le­gat de idealism. În plus, Leii sunt și un semn de foc, energic și activ, dornici să-și concretizeze idealurile. Na­tivii zodiei au un suflet de cavaler care încearcă per­petuu, inclusiv în iubire, să atingă perfec­țiu­nea. Chiar cu riscul de a cădea în orgoliu... Ca Lei, aveți o idee foarte înaltă, atât despre propria dvs. per­soană, cât și despre dragoste, riscând ca, cerându-le și ce­­lor­lalți să se comporte ca niște eroi care nu greșesc ni­­ciodată, riscați să îi descurajați.
Calități: Când iubiți, sunteți capabili de toate erois­mele. Aproape nimeni nu vă poate rezista atunci când por­­niți la atac. Sunteți maeștri ai seducției. Dacă par­tene­rul dvs. se află la înălțimea idealului pe care îl aveți, sunteți capabili să faceți din el un tovarăș de iubire perfect, dăruindu-i sensibilitate, ocrotire și atenție. Totodată, vă păstrați și autonomia, vă protejați viața intimă, având în același timp o carieră stralucită.
Strategii: Leii au nevoie de o mare iubire, este cât se poate de clar. Pentru ei, drumul spre fericire trece prin recunoașterea acestei nevoi. Cât timp vă mulțumiți să vă jucați de-a Don Juan și să acumulați cuceririle, nu veți fi niciodată fericiți. Mândri, da, invidiați, da, dar nu neapărat împliniți. Din fericire, faceți parte dintre zodiile care au șanse să trăiască aceste mari iubiri. Totul este să îl găsiți pe celălalt, unicul, care să știe să vă răspundă și să vă însoțească. Pentru aceasta, reduceți-vă exigențele și învățați să fiți toleranți.


FECIOARĂ

Iubire? Aduce cu ea atâta neliniște... Oare cel care vă atrage v-a remarcat la rândul lui? Chiar aveți o șansă să îi plăceți? Iar dacă începeți o relație cu el, oare o să vă fie fidel?
Defecte: Trebuie să recunoașteti că la capitolul dragoste, lipsa de încredere în forțele dvs. vă dă, de fiecare dată, de furcă. În momentul întâlnirii, chiar la început, timizi și ezitanți, nu știți cum să îl faceți pe celălalt să pri­cea­pă că îl plăceți, ba - chiar pe durată de ani de zile, cel care se află alături de dvs. poate să vă ig­nore dorințele. Chiar și după ce relația a pornit, în­doielile și angoasele vă pot face, adesea, insu­por­tabili: posesivitatea, dorința dvs. de a controla totul, în fiecare zi, inclusiv orarul și activitățile celuilalt, îi pot descuraja pe cei mai îndrăgostiți dintre parteneri.
Planeta tutelară: La fel ca și Gemenii, sunteți pa­tronați de Mercur. Și tot la fel ca ei, sunteți mai degrabă mentali, decât sentimentali. Vă temeți de emoțiile și sen­ti­men­tele pe care rațiunea nu le poate controla și con­sumați enorm de multă energie pentru a dez­ghioca și analiza toate situațiile, astfel încât nepre­văzutul să nu vă surprindă niciodată. Dar, spre deosebire de Ge­meni, care sunt influențați de aer, dvs. sunteți un semn de pământ, ceea ce vă accentuează nevoia de secu­ritate și de control.
Calități: Stabili și fideli, nu vă este frică să trăiți în rutină: o calitate de excepție pentru a trăi o poveste de dra­goste de durată. Realiști, nu vă pierdeți în vise de iubire nebună, despre care știți că au mult mai multe șanse să se întâmple în romane, decât în viața de zi cu zi. Această capacitate de a accepta realitatea așa cum este vă permite să dezvoltați o adevărată știință a coti­dianului, mult mai importantă pentru o împlinire concretă și solidă, decât marile elanuri care nu durează decât șase luni.
Strategii: Faceți parte dintre zodiile care posedă calități esen­țiale: modestie, inteligență, răbdare și simțul concre­tului, însușiri definitorii pentru a iubi și a fi iubiți timp îndelungat. Din păcate, sunteți prea tipicari. Încercați să vă corectați. Învățați să aveți încredere în viață, în loc să vă străduiți să pre­ve­deți totul, să programați totul, în loc să vă temeți în per­manență de ziua de mâine, de faptul că nu mai sunteți iubiți, că veți fi abandonați. Adoptați o gândire po­zitivă. Este esen­țială pentru dvs.

BALANȚĂ

Iubire... Iubire... Cum să trăiești fără ea? În ce vă pri­vește, e ceva la care să nu puteți ușor renunța, orice ar fi. Din fericire, aveți succes. Oamenii se îndră­gos­tesc ușor de dvs. Și atunci, oare de ce poveștile dvs. de dragoste nu durează? Iar dacă du­rează, de ce nu vă împlinesc așa cum v-ați fi dorit?
Defecte: Ceea ce vă împiedică să fiți fericiți este groaza de singurătate. Vă temeți așa de tare de ea, încât sunteți în stare să acceptați orice idilă pentru a nu trăi singuri. Evident că după o vreme nu vă simțiți împliniți cu adevărat, dar faceți parte dintre zodiile pregătite să aștepte oricât dragostea ideală, chiar dacă partenerul dvs. nu dă semne de interes. O altă trăsătură de ca­rac­ter care vă dezavantajează es­te nehotărârea. Vă es­te foar­te greu să spuneți "nu": ast­fel că Balanțele care duc o viață dub­lă nu reprezintă ca­zuri izolate.
Planeta tutelară: Depin­deți de Venus, la fel ca și Ta­urii. Și tot la fel ca ei, îi da­torați zeiței iubirii o mare sen­zualitate și o imensă nevoie de dragoste. Dar spre deosebire de Tauri, care sunt influențați de pământ, Balanța este un semn de aer, ceea ce imprimă un rafina­ment pe care Taurii nu îl au. Mai puțin concreți de­cât ei, sunteți cerebrali: pen­tru dvs., plăcerile ma­teriale și cotidiene nu sunt su­fi­ciente, trebuie ca și spiritul să fie sa­tisfăcut.
Calități: Se spune că sun­teți semnul cel mai cuce­ritor din zodiac și, adesea, este ade­vărat. Sunteți în același timp frumoși și sensibili, capabili să atrageți dra­gos­tea celorlalți și capabili să îi iubiți. A flirta și a seduce fac parte din a do­ua dvs. natură. O faceți cu tact și sensibilitate și func­ționează automat. Izbutiți, adesea, să transformați viața de cuplu într-o reușită.
Strategii: Dacă nu ați descoperit încă perechea ideală, în cazul acesta nu aveți decât o singură soluție pentru a atrage toate șansele de partea dvs.: să învățați să trăiți singuri. Dacă sunteți într-o relație care șchio­pătează rău, mai bine este să vă despărțiți. Dacă sun­teți singuri, acceptați-vă situația și încetați să mai că­utați prințul cuceritor. Uitați-vă visele și trăiți clipa așa cum e. Ocupați-vă de dvs., dezvoltați-vă cariera, înconju­ra­ți-vă de prieteni. Aceasta vă va permite să vă consolidați personalitatea, să dobândiți siguranță. Doar atunci o să vă simțiți suficient de bine în pielea dvs. pentru a atrage privirea partenerului potrivit.

SCORPION

Fericire? Armonie? Nu prea vă reușesc... Viața dvs. sentimentală este presărată de pasiuni și de despărțiri, de împăcări și sfâșieri. Suferiți, îi faceți să sufere și pe ceilalți și nu reușiți niciodată să atingeți mult visata liniște în doi. Dar chiar sunteți siguri că visați la ea?
Defecte: Până la urmă, vă este frică de fericire. Fericirea e plată, e calmă. E lipsită de acea intensitate emoțională, atât de importantă pentru dvs. La limită, dacă ar trebui să alegeți, ați prefera o suferință ade­vărată, unei fericiri rutinate și plictisitoare. Rezultatul este că, în mod conștient sau nu, reușiți de fiecare dată să puneți sare și piper în relațiile pe care le aveți. Cum? Înșelându-l pe partener. Făcându-i scene de gelozie. Ajungând chiar până la a inventa certuri și împăcări epuizante. Cei care nu împărtășesc gustul dvs. pentru situațiile extreme ar face mai bine să fugă!
Planeta tutelară: Scorpionul se află sub stăpânirea lui Pluton. Un astru destul de impresionant, pentru că este vorba despre zeul morții și al infernului. Și este ade­vărat că aveți tendința să vă întrebați asupra sen­sului vieții și al morții și să vă complicați existența până în punctul de a o transforma, uneori, într-un mic infern perso­nal... Dar tot lui Pluton îi datorați și câteva ca­lități deosebite. În primul rând, vă dăruiește o rezistență extraordinară. Mai ales pe plan amoros, aceasta are o influență capitală. Pluton vă dotează, de asemenea, cu sensul absolutului și cu dorința de a trăi cu o mare in­tensitate. În plus, sunteți un semn de apă și lumea emo­țiilor este foarte importantă pentru dvs.
Calități: Sunteți foarte puternici psi­hologic și su­por­tați foarte bine singurătatea, o însușire excelentă din punct de vedere sentimental, pentru că vă permite să aveți răbdare și să nu intrați într-o re­lație decât atunci când chiar sunteți tentați. În plus, în ciu­da lucrurilor care se spun despre dvs., sunteți fideli. Se zice despre Scorpion că este foarte sen­zual, ba chiar dependent sexual și e adevărat: sexul este esențial pentru dvs., dar asta nu înseamnă că Scorpionii sunt niște fustangii. Când sunt îndră­gos­tiți, sunt copleșiți de perechea lor. Doar în clipa în care vraja piere, încep să acumuleze aventurile.
Strategii: E clar că pentru Scorpioni fericirea nu înseamnă neapărat calm și liniște cotidiană. S-ar putea plictisi. Dacă ați observat că puteți trăi intens, într-un oarecare inconfort amoros, nu schimbați nimic! Dacă aveți nevoie de o dragoste mai liniștită, încercați să vă manifestați nevoia de intensitate într-un alt domeniu, cum ar fi pe plan profesional.

SĂGETĂTOR

Sunteți dotați pentru a iubi și pentru a împărți. Pentru a dialoga. Vă este ușor să seduceți. Este ușor, de asemenea, să aveți o relație de cuplu liniștită și feri­ci­tă. Dar atunci, cum se face că în viața dvs. apar uneori dificultăți, ba chiar despărțiri?
Defecte: Pentru dvs., totul ar merge minunat dacă ați trăi într-un paradis în care să existe doar un singur Adam și doar o singură Eva. Dar, din păcate, pe Pământ există milioane de bărbați seducători și de femei atră­gă­toare. Cum să reziști? Cum să rămâi fidel? Este ade­vărat, vă iubiți consor­tul dar, cu trecerea timpului, vă în­trebați dacă lucrul acesta nu este cam nedrept: și cei­lalți au dreptul la dra­gostea dvs.! Și dați curs chemării. De­­veniți infideli. Ceea ce, în fond, nu vă place. Care este soluția? Să divorțați și să vă recăsătoriți. E ceea ce chiar fa­ceți cu plăcere.
Planeta tutelară: Jupiter, planeta Săgetătorilor, este legată de noroc și de bucuria de a trăi. Așadar, un su­pli­ment de fericire pentru dvs. Dar, aten­ție! Jupiter, stăpânul Olimpului, era ceea ce am numi astăzi un vânător de fuste. Jupiter seduce și posedă, prin șarm sau prin forță, tot felul de femei, zeițe și muritoare, ba chiar, uneori, și niște tineri arătoși. Și, dacă la fel ca și stăpânul dvs. planetar, sunteți așa de dotați pentru a iubi, puteți pierde foar­te ușor simțul măsurii și, desigur, pe cel al fidelității. Mai trebuie adă­ugat că sunteți un semn de foc, cuceritor și activ, ceea ce nu prea vă ajută.
Calități: A seduce este pentru dvs. un joc de copil. La fel ca și marele Ju­piter, vă folosiți de toate tehnicile po­sibile și imaginabile, pentru a le adapta la perso­na­li­tatea celui care vă place. Suc­cesul este asigurat. Când iubiți, nu o faceți pe jumă­tate: pur și simplu adorați! Și cum iubiți viața și aveți în­credere în dvs., în per­soana iubită și în întreaga uma­nitate, sun­teți convi­viali și călduroși, senzuali și atractivi, viața alături de dvs. este o plăcere.
Strategii: Credeți în marea dragoste și o trăiți din plin. Pro­blema este că o trăiți de mai multe ori... Dar să fie oare chiar neplăcut? După o despărțire, sunteți nefericiți, la fel ca muritorii de rând. Dar vă regăsiți foarte repede zâmbetul și puterea de a iubi din nou. Un mic sfat, totuși: evitați declarațiile prea inflamate și nu le spuneți chiar tuturor soților sau soțiilor dvs. că sunt unici. Îi veți feri de suferință și decepții.

CAPRICORN

Să seduceți? E greu. Să iubiți? Asta presupune pri­mejdii. Să fie astea motive pentru a rămâne sin­guri sau pentru a vă lăsa viața de cuplu să se înțe­penească încet-încet în rutină?
Defecte: Vă stăpânește o teamă grozavă că ați putea fi aban­donați. Poate are legătură cu anii copilăriei, când este posibil să nu fi primit întreagă acea iubire de care are nevoie un copil. O teamă care poate ajunge până la a vă îndemna să respingeți realitatea iubirii... O atitu­dine ce nu poate duce decât la un impas...
Planeta tutelară: Saturn, planeta dvs., este un per­sonaj auster, legat de singurătate și de tristețe. Cu un astfel de tutore, mulți Capricorni se în­do­iesc de capa­citatea lor de seducție. Din fericire, Sa­turn, fiind zeul timpului, pentru majoritatea Capri­cor­nilor, el este un sprijin. Dificultățile lor de comunicare se ameliorează încet-încet și, uneori, la maturitate și senectute devin mult mai veseli și împliniți decât ceilalți oameni.
Calități: Persoane fidele, nu vă combinați la în­tâm­plare, iar când o faceți, știți să vă țineți promisiunile. Ceea ce nu înseamnă că nu vă lăsați seduși, uneori, de cei­lalți. Dar cei cu care vă împărțiți viața vă rămân prieteni pentru totdeauna, construind cu ei o profundă complicitate. Până când ajungeți, mai repede ca alte zodii, să construiți un cuplu indestructibil.
Strategii: O prioritate pentru dvs. este să vă regăsiți încre­derea în viață și în dragostea pe care nu ați primit-o în timpul copilăriei. Vi se pare dificil? Dacă da, vă înșelați. E suficient să înțelegeți că dragostea este peste tot. Nu numai în cuplu, ci și între un părinte și copilul său, între doi prieteni, între dvs. și lumea care vă în­con­joară: necunoscutul care vă zâmbește pe stra­dă, pasă­rea care vă trezește dimineața, pisicuța care se li­pește de dvs... Iubiți lumea așa cum este și totul vă va fi îna­poiat însutit.

VĂRSĂTOR

Visați, la fel că toată lumea, să fiți iubiți. Și, la fel ca toată lumea, vă îndrăgostiți. Uneori merge, dar nu prea durează mult timp. Celălalt vă părăsește sau dvs. vă plictisiți și plecați. Să înțelegem împreună de ce...
Defecte: Izolarea și rutina sunt pentru dvs. niște amenințări. Dificil, în aceste condiții, să trăiești o dragoste de durată. V-ar trebui pentru asta un partener care să vă respecte în totalitate independența, rein­ven­tând, zi de zi, dragostea. În plus, gustul dvs. pentru ex­perimente erotice poate să vă îndemne spre agremente în cuplu, la cote greu de acceptat de către partener.
Planeta tutelară: Uranus, planeta Vărsătorului, este stăpânul vii­to­rului, al invențiilor și al indepen­den­ței. În dragoste, im­pactul cu patronul dvs. planetar se traduce printr-un refuz categoric al convențiilor. Cuplul tra­di­țio­nal nu vă spune prea multe. Doriți să inventați noi forme de dragoste.
Calități: Singurătatea nu vă sperie și de aceea nu sunteți tentați să vă aruncați în prima poveste de dra­gos­te care vă iese în drum. Prietenii și nenumăratele hobby-uri personale vă ocupă atât de mult timp, încât nu mai aveți vreme să fiți singuri. Când sunteți sufi­cient de îndrăgostiți pentru a împărți viața cu altcineva, deveniți campionii dialogului și ai toleranței. Nu faceți scene de gelozie, totul se petrece calm, ca între adulți.
Strategii: Vă descurcați, în general, destul de bine cu viața sentimentală, chiar dacă ea nu este perfectă. Pentru a avea norocul de partea dvs., va trebui să faceți, totuși, un efort. O pasiune pentru opt zile este la îndemâna oricui. Împărtășirea iubirii pe termen lung este cu mult mai complicată. Pentru a reuși, trebuie să învățați să fiți mai atenți la sensibilitatea celorlalți și, mai ales, să le consacrați mai mult timp.

PEȘTI

Pentru dvs., iubirea e ca o religie. Fără rezerve. Cu deplină încredere în celălalt. Atunci, cum se face că sunteți așa de des nefericiți și dezamăgiți? A cui e vina?
Defecte: Nu vă place să coborâți de pe norul dvs. cel roz, pentru a trăi rutina vieții de zi cu zi. Or, în dragoste, cotidianul este la fel de important ca și marile elanuri ale inimii. Nu o să vă ajute cu nimic să le tot repetați celorlalți că îi adorați, dacă nu sunteți prezenți în viața lor, dacă nu veți fi capabili să vă treziți la aceeași oră cu ei, să împărțiți treburile gospodăriei... O altă dificul­tate: aveți mereu nevoie să visați cu ochii deschiși și, chiar dacă sunteți căsătoriți, puteți întreține o pasiune puternică și secretă cu altcineva. Fie ea și platonică...
Planeta tutelară: Planeta care vă guvernează este Neptun, zeul oceanelor, al imaginației și al credinței. În timp ce Venus este zeița dragostei omenești, Neptun reprezintă dragostea în versiunea sa spirituală, pe care fiecare o poate primi și dărui mai departe lumii întregi. O formă de iubire mai degrabă aburoasă decât fier­binte.
Calități: Puteți să iubiți fără a cere să fiți iubiți. Importantă e dedicația. Ceva ce îi oferi celuilalt. Dacă îl primești și tu, cu atât mai bine. Această atitudine vă decuplează seducția de care vă bucurați din plin. Sensibili și romantici, sunteți în același timp foarte senzuali. Fără a mai ține cont că aveți o umbră de mister care îi fascinează pe mulți.
Strategii: Pentru a deveni un iubit ideal, nu vă ră­mâne prea mult de făcut. Doar să vă păstrați pi­cioarele pe pământ. În ce fel? Participând la obligațiile coti­die­ne, cot la cot cu cei pe care îi iubiți. Și contro­lân­du-vă visele. Pe de o parte, ca să nu vă pierdeți prea mult în ele, dându-i partenerului sentimentul că e sin­gur și aban­donat, pe de altă parte, pentru a nu vă gândi (când fa­ceți amor cu partenera dvs. de cuplu) la sânii și zâm­be­tul noii dvs. colege de birou. Visătorii sunt insta­bili...

DANA MOARCĂȘ