Mizați pe fructe!

Iulia Vlad
Pentru doamnele și domnișoarele care vor să scape repede de kilo­gramele acumulate peste iarnă, de mare ajutor sunt dietele cu fructe. Pe lângă faptul că "mătură" grăsimea, apa în ex­ces și toxinele din organism, ele sti­mu­lează digestia și sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Iată cele mai efi­ciente diete cu fructe:

Dieta cu grepfruit

Timp de 3 săptămâni, înaintea me­se­lor principale, con­sumați câte un grapefruit. Kilogra­mele se duc unul câte unul, frumos și sănătos.

Dieta cu ananas

Timp de 5 zile, mesele de prânz și de seară se compun din 100 g de ana­nas proaspăt și 100 g de carne slabă (la grătar sau fiartă) sau brânză slabă. La micul dejun consu­mați o felie de pâine prăjită, un ou fiert și 100 g de ananas. În conti­nuare, până ajungeți la silueta dorită, consumați câte o felie de ananas la sfâr­șitul meselor copioase, iar o zi-două pe săptămână țineți dieta cu ana­nas.

Dieta cu mere

Trei zile pe săptămână, mai multe săptămâni, până ajungeți la greutatea dorită, consumați doar un kilogram de mere pe zi, repartizat în porții mici, de-a lungul zilei, fără alte alimente. Me­rele pot fi crude, coapte sau compot - fără zahăr.

Dieta cu lămâie

Se consumă sub for­mă de limonadă - suc de lămâie, proaspăt, amestecat cu apă, care se bea pe stomacul gol, doar între mese. Se por­neș­te, în prima zi, de la sucul unei jumătăți de lămâie, apoi să creș­te progresiv doza, cu câte o ju­mă­tate de lămâie pe zi, până se ajunge la 5-6 lămâi. Se descrește apoi porția zil­nică cu câte o jumătate de lămâie.
Rețetă împotriva obezită­ții: o lă­mâie bine spălată, tăiată feli subțiri, se pune la macerat în 200 ml de ceai de mușețel fierbinte, timp de 12 ore, apoi se stre­coară și se bea pe sto­ma­cul gol, în fie­care zi.