Urzicile și kilogramele în plus

Iulia Vlad
Toată lumea știe că o cură de ur­zici primăvara "spală" toxinele acumulate de-a lungul iernii, "schim­bă" sângele, vindecă oboseala, vitami­ni­zează și revigorează. În plus, urzicile au și darul de a mobiliza de­­po­zitele de grăsime.

Iată cele mai eficiente for­me sub care puteți con­suma urzicile, astfel încât la sfârșitul curei să aveți și talia sub­țiată:

Ceai de urzici

Peste 2 linguri de ur­zici proaspete se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de mi­nute, apoi se stre­coară. Se beau câte 3-4 căni pe zi, între mese.

Salată de urzici

Urzicile se freacă cu puțină sare (ca să nu piște) și se amestecă cu câteva frunze de salată verde sau de păpădie. Se adaugă suc proaspăt de lămâie și puțin ulei de măs­line. Se mă­nâncă câte o farfurie de salată, înain­tea meselor principale.

Piure de urzici

Urzicile se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă pe un fund de lemn. Se pun apoi din nou pe foc, pentru 2-3 minute, se adaugă, ames­te­când bine, puțină făină și câ­teva linguri din zeama în care au fiert. Se servesc cu hrean ras sau us­tu­roi tocat. Se mănâncă câte o porție, înaintea meselor principale.