SĂPTĂMÂNA 17-23 APRILIE

Tana Rosca
Luna Nouă în Berbec ne trezește tot felul de idei năstrușnice, dorința de-a începe sau măcar de-a încerca ceva ce n-am mai făcut până acum, de preferință în compania prietenilor noștri. Sigur, nu e obligatoriu ca respectivele idei să fie grozave sau să reușească, dar măcar știm că am avut curajul să încercăm. Această agitație face loc, duminică, unei atmosfere mult mai calme, căci Luna intră în Taur, unde se întâlnește cu Marte și Mercur, iar luni i se alătură și Soarele. Această com­binație de energii permite elaborarea unor planuri gospodărești bine chibzuite sau inițierea unor tranzacții legate de imobile sau proprietăți funciare. Miercuri, cei doi benefici, Venus și Jupiter, se în­tâl­nesc într-un aspect prietenos, jucăuș și creativ. Ziua ar trebui rezervată pentru distracție. Pluton, intrat în mișcare retrogradă în Capricorn, accentuează preocupările noastre legate de bani și avuturi. Poa­te fi vorba și despre nevoia de redefinire a relațiilor cu băncile.

Semnele cardinale:

BERBECII simt din nou nevoia de-a evada din șabloane, de-a sparge limitele de care se simt constrânși. Dacă îndreptați această ener­gie inovatoare în direcția câștigului bănesc, puteți reuși, mai ales că un plan mai vechi, blocat, poate redeveni actual.
RACII și-ar dori, în mare parte, să facă ceva nou și îndrăzneț în carieră. Cu condiția ca schimbarea să nu fie prea radicală sau efectuată prea brusc, s-ar putea să reușiți. Sfătuiți-vă cu prietenii, s-ar putea să vă dea sfaturi valoroase sau ajutor concret.
BALANȚELE se pot îngrijora în legătură cu noile planuri ale partenerului de cuplu ori de afa­ceri, care li se par prea îndrăznețe. Nu-i descu­rajați, în schimb, puteți încerca să-i mo­derați. E o perioadă bună pentru a semna con­tracte de afaceri sau a investi.
CAPRICORNILOR le-ar fi de folos să-și facă bilanțul ultimilor patru ani, să vadă cum au gestionat luptele pentru putere în care au fost implicați. O obiectivare în sensul acesta s-ar transforma curând într-un câștig în relația de iubire sau în raporturile cu copiii.

Semnele fixe:

TAURII s-ar putea să aibă somnul agitat sau chiar insomnie, în preajma Lunii noi. Fe­riți-vă de băuturi energizante sau activități surescitante. De duminică, Luna în semnul dvs. vă ajută să vă re­câș­tigați calmul caracteristic, pe un fond de energie bună.
LEII se gândesc la o călătorie pe melea­guri îndepărtate sau pot fi atrași de un do­me­niu de studiu, care să le lărgească orizon­tul. În weekend s-ar putea să aveți o surpriză plăcută. Sun­teți foarte motivați în carieră, dar luați-vă miercu­rea liberă dacă puteți.
SCORPIONII au nevoie de răbdare cu colegii, la sfârșitul săptămânii de muncă. De asemenea ar fi bine să vă abțineți de la efor­turi. Viața de cuplu se intensifică pe zi ce trece. Cu toa­te acestea, nu vă neglijați cariera - miercuri puteți sări o treaptă.
VĂRSĂTORII se pot aștepta la eveni­mente neobișnuite, care se întâmplă în antu­rajul lor sau la întâlniri-surpriză, în timpul deplasărilor zilnice, pe final de săptămână. Casa și familia vă solicită aproape toată atenția. Miercuri e po­sibilă o dragoste fulgerătoare.

Semnele mutabile

GEMENII o duc bine cu micul benefic Ve­nus în semnul lor. Mai mult, Venus și marele benefic Jupiter se găsesc într-un aspect frumos, care culminează miercuri, când farmecul dvs. va fi și mai pronunțat ca de obicei și puteți impresiona o persoană influentă.
FECIOARELE sunt dispuse să riște niște bani, ca urmare a unui impuls, în jurul Lunii noi de sâmbătă. Ar fi bine să nu aruncați în joc o sumă mare, căci rezultatul e impre­vi­zibil - zice Uranus. Mai bine călătoriți sau dedicați-vă energia consolidării imaginii dvs.
SĂGETĂTORII, mai conservatori ca de obicei în ultima vreme, prind din nou curaj și își doresc o aventură, în prejma Lunii noi de sâmbătă. Mai bine păstrați ideea (care ar putea fi una inspirată) și o puneți în practică miercuri, când contextul e optim.
PEȘTII își pot dori o schimbare de imagine, sâmbătă și, îndemnați de prieteni, ar putea chel­tui o sumă considerabilă. Dacă transfor­marea este în bine sau nu, veți vedea din re­ac­țiile celor cu care vă întâlniți zilnic. Atmosfera e foar­te plăcută și acasă, și printre colegi.