NU desființați Institutul Cantacuzino!

Cititor Formula AS
Apelul studenților de la Facultatea de Medicină și Farmacie din București

Noi, studenți ai Universității de Medicină și Far­ma­cie "Carol Davila" din București, am luat ini­țiativa salvării Institutului Cantacuzino. Pe 14 martie ne-am întâlnit în fața Institutului, purtând halate albe, fluturând tricolorul și afișând mesaje de sus­ți­nere pentru această valoare neglijată a medicinii românești. Sâmbătă, pe data de 4 aprilie, la ora 14:30, ne-am întâlnit încă o dată, pentru a le da auto­rităților un al doilea semnal. Ne pasă și spunem un hotărât: NU, desființării Institutului Cantacuzino!
Cu peste 90 de ani de activitate, Institutul Can­tacuzino poate fi considerat simbolul cercetării me­di­cale românești. Aici s-au preparat seruri și vac­cinuri pentru combaterea bolilor contagioase (holeră, tuberculoză, poliomielită, tuse convulsivă etc.)
Prin tradiție, încă de la înființarea Institutului de către Profesorul Cantacuzino, și prin Decret Regal (sem­nat în 1921, de către Regele Ferdinand I), Insti­tutul a avut patru roluri esențiale în medicina ro­mâ­nească: diagnostic (și intervenție în sănătatea pu­bli­că), producție, cercetare și învățământ.
Vorbim despre România pentru români, despre un institut care:
- a salvat milioane de vieți;
- își păstrează importanța în sănătatea publică (în prevenirea și combaterea bolilor infecțioase, în cadrul programelor de sănătate publică);
- este implicat în învățământul medical de înaltă calitate (studenți și medici);
- este un important centru de diagnostic micro­biologic;
- este una dintre cele mai importante structuri de intervenție în caz de epidemii și atacuri bio-teroriste, de o mare importanță pentru siguranța națională;
- are un rol esențial în blocarea creșterii prețurilor pen­tru vaccinuri.
Vă mulțumim dacă ne urmăriți pe pagina de facebook:
https//www.facebook.com/salvamINCDMI/timeline, pentru a afla mai multe detalii despre Institutul Cantacuzino și despre demersurile noastre pentru salvarea acestuia.
NU, desființării Institutului Cantacuzino!

Studenții de la Facultatea de Medicină din București