SĂPTĂMÂNA 15-21 MAI

Tana Rosca
Iritarea și frustrarea emanată de opoziția dintre Marte și Saturn își pun amprenta pe sfârșitul de săptămână. Drumurile, fie ele lungi sau scurte, vin în­soțite de pericole, deci cine are de șofat ar tre­bui să fa­că nu doar un exercițiu de calm, ci și unul de aten­ție dis­tributivă, ca să poată evita, inclusiv situa­ții­le pro­vo­cate de imprudența altora. Nici ieșirile în lu­me nu se anunță tocmai plăcute, puteți intra în cer­turi fără niciun rost. Dacă vă expuneți opiniile, fa­ceți-o fără să vă dați aere de superioritate. Riscu­rile se diminuează de luni încolo, dar, din păcate, Mercur intră în miș­care re­trogradă miercuri, ceea ce dăuneză din nou re­fle­­xe­lor. Comunicarea este și ea afectată, iar opor­­tunitatea de a semna sau negocia contracte scade. Din fericire, tri­gonul dintre veselul Jupiter și originalul Ura­nus ne aju­tă să ne repliem rapid și să vedem lu­crurile în perspec­tivă.

Semnele cardinale:

BERBECII
trăiesc mai multe emoții în week­end, ca de obicei, sub influența Lunii în semnul lor. Dacă puteți, țineți-vă departe de volan și nu intrați în discuții contradictorii cu cei din anturajul dvs., rude sau vecini. E bine să respectați opiniile celor mai în vârstă.
RACILOR le vine bine protecția oferită de micul benefic Venus în zodia lor. Trebuie totuși să vă protejați sănătatea, mai ales oa­sele, dinții și pielea. Vă puteți lăsa provocați să vă certați cu colegii seniori sau puteți fi dvs. înșivă prea exigenți cu cei tineri.
BALANȚELE au un partener năbădăios și temperamental, care s-ar putea arăta dornic de o excursie în weekend. Încercați să-l con­vingeți să rămână locului. Puteți să plecați, cu condiția să nu conduceți. De miercuri încolo puteți comite gafe.
CAPRICORNII n-ar trebui să-și sacrifice weekend-ul pe altarul muncii, pentru că ex­tenuarea i-ar putea îmbolnăvi. Sau ați pu­tea face greșeli, din cauza oboselii, care să ducă la tensionarea relațiilor de muncă.

Semnele fixe:

TAURII
riscă să ia decizii financiare com­plet neinspirate, mai ales vineri și sâm­bă­tă. E mai bine să acceptați o pierdere controlată decât să riscați și să pierdeți mai mult. Puteți reveni asupra unor termeni contractuali nemulțumitori începând de miercuri.
LEII au nevoie de mult tact și răbdare ca să nu se certe cu prietenii la sfârșit de săp­tă­­mână. Subiectele discordiei pot fi auto­ritatea profesională sau o competitivitate exagerată pri­vind jocurile de societate. Jocurile de noroc ar trebui evitate cu strășnicie.
SCORPIONII se bucură de un partener de cuplu tandru și apropiat, de sâmbătă până luni. S-ar putea să aveți mare nevoie de acest suport afectiv din pricina stresului financiar din aceste zile. Sfaturile partenerului pot fi excelente.
VĂRSĂTORII riscă de asemenea con­flic­te între prietenii lor și persoana iubită, mai ales vineri și sâmbătă. Se poate ajun­ge inclusiv la ruperea ireconciliabilă a uneia sau alteia dintre relații. Nu încercați să dregeți lucrurile miercuri.

Semnele mutabile:

GEMENII,
de regulă ființe rezonabile, des­chise către dialog, se pot transforma în ade­vărate furii, vineri și sâmbătă, când Marte în sem­nul lor se încontrează cu marele malefic Saturn în sem­nul opus. Nu uitați: cel mai deștept cedează. E greu, dar nu uitați!
FECIOARELE sunt hotărâte să se remarce pe plan profesional, pentru a scăpa de niște frustrări trecute, dar au de-a face cu șefi iras­cibili și intoleranți. Dacă neglijați anumite îndatoriri familiale, s-ar putea să iasă cu scântei.
SĂGETĂTORII, îndeobște veseli și tole­ranți, pot deveni incredibil de rigizi față de cei care li se opun. Relația de cuplu ori de aso­ciere trece prin momente de încercare, mai ales vineri și sâmbătă, dacă nu vă siliți să deveniți mai flexibili.
PEȘTII au de-a face cu cei din familie, unde se poate isca ușor o dispută, legată de niște decizii. Aceste frecușuri vă pot seca de ener­gia necesară de a face față cu bine unor res­pon­­sa­bilități profesionale dificile și complexe, ener­vân­du-i pe șefi.