Prospături de primăvară

Iulia Vlad
- Suntem în ultima lună a primăverii și soarele strălucește tot mai tare pe cer. Minunat, doar că razele lui generoase se transformă în reflectoare care scot la iveală toate defecțiunile obrazului. Acum sau niciodată, este momentul să-i oferim tenului o mână de ajutor -

Strălucire cu făină cosmetică

Secretul unui obraz frumos este cu­rățarea în profunzime, indispen­sabilă pentru vitalitatea, prospețimea și su­plețea ei. Pielea curățată poate să res­pire în voie și să absoarbă substanțele binefăcătoare din creme și loțiuni. Ast­fel, pe lângă curățarea tenului în fie­care dimineață și seară, cu ajutorul unui tam­pon de vată înmuiat în lapte dema­chiant (poate fi și smântână sau lapte gras), o dată pe săptămână recur­geți la gomaj. Preparați o "făină cos­me­tică" din 2 părți tărâțe de grâu și o parte mălai fin (în cazul tenului uscat sau sensibil folosiți doar tărâțe de grâu) cu care masați tenul proaspăt spălat, cu mișcări circulare, timp de câteva mi­nute, apoi clătiți cu multă apă.

Tonifiere cu apă rece

Zi de zi, spălați-vă pe față, dimineața și seara, cu apă rece, cam de 30 de ori. E cea mai eficace modalitate pentru ca pielea să fie elas­tică, tonifiată și proaspătă. Includeți în "terapie" și de­colteul, sânii sau alte regiuni ale corpului, îndreptând lo­cal jetul dușului timp de câteva minute.

Loțiune cu păpădie, pentru ten gras

Ingrediente: 2 linguri de frunze de păpădie proaspătă, 100 ml de oțet de mere, ceai de salvie sau mentă.
Rețeta: Mărunțiți păpădia, turnați oțetul de mere peste ea și pu­neți pre­paratul la ma­cerat vreme de o săptă­mână. Strecurați apoi și amestecați li­chidul cu o cantitate egală de infuzie concentrată de salvie sau mentă. Păs­trați produsul la frigider și loționați-vă cu el tenul bine curățat înainte. Este potrivită pentru tenul gras, cu porii dilatați sau acneic.

Prospețime cu mărar


Ingrediente: 2 legături de mărar proaspăt, o jumătate litru apă.
Rețeta: Puneți la fiert apa cu mărarul timp de 2-3 minute. Lăsați să se răcească în vas acoperit, apoi strecurați lichidul. Se poate păstra la frigider 3-4 zile. Se aplică pe tenul proaspăt curățat. Are efect de împrospătare și calmare. Dacă se adaugă și sucul de la o jumătate de lămâie, este o lo­țiune excelentă pentru tenul gras cu pori dilatați.

Macerat de pătrunjel

Ingrediente: o legătură de pătrun­jel proaspăt, 300 ml de apă rece.
Rețeta: Se pune pătrun­je­lul la macerat în apă, timp de 24 de ore. Se strecoară, iar cu lichidul obținut se loționează tenul curat. Are efect de albire, șterge petele, decongestionează, cal­mea­ză iritațiile. De ase­me­nea, ameliorează cuperoza (vini­șoare roșii pe obraji și pe nas).