Superstiții, credințe, obiceiuri

Redactia
O nouă religie în Rusia

Comuniștii cosmici - trăiesc la Volgograd, a­proa­­pe de nordul siberian, se roagă lui Christos, Buddha și lui Vladimir Ilici, zis Lenin. Nu mănâncă lapte și carne, se-nchi­nă liber zeului Amor, îm­pe­re­chin­du-se prin păduri. Nebăgați în sea­mă până mai ieri, comuniștii cos­mici și-au înmulțit simțitor rân­durile, în ultima vreme, cu pleava umană aruncată pes­te gard de orașe și care se aciuiește printre sectanți. Cam speriate, autoritățile în­cep să le precizeze tra­seele prin stepa rusească, cât mai departe de comu­nitățile omenești.

Sufletul legumelor

Actrița americană Drew Bar­rymore ("E.T". "Bat­man II", "Scream") e con­vin­să că legumele au suflet. Drept urmare, înainte de a le mânca, se roagă să-i fie iertate păcatele. Adeptă și lideră a mișcării americane "New Age", Shirley MacLaine mută sufletul și în pietre, pe care le ține pe fereastră, la soare, mângâindu-le ca pe niște copii. Numai pe Syl­vester Stallone, spiritul ne­văzut al naturii și-al oa­menilor îl înfricoșează mai presus decât muș­chii săi. Convins că vila sa din Miami e bân­tuită de umbra unei fantome răzbunătoare (câinele lui a murit înecat în piscină, becurile elec­trice ex­plodează fără-ncetare, oglinzile se crapă și tablo­urile cad din pereți), el dorește să scape de ea cât mai repede. Dar cu toate că imaginea ei fas­tuoa­să e publicată la toate rubricile de publi­citate, ni­meni nu vrea să cumpere o casă cu "locatari".

Sterilitate vindecată la cimitir

În cimitirul Père Lachaise din Paris, se află un mormânt care are reputația de a le face fecunde pe femeile care nu pot avea copii. Nu rareori, în cimitir pot fi văzute doamne distinse, care ating cu mâini rugătoare statuia din bronz ce reprezintă un tânăr și seducător bărbat, pe numele său Victor Noir. Jur­na­list de profesie, în vârstă de 22 de ani, el a fost îm­pușcat cu un foc de revolver de către prințul Pierre Bonaparte, care îl acuza că-l defăimase într-un ziar. Bietul tânăr a fost ulterior transformat în statuie, exact așa cum îl văzuse sculptorul după moarte: cul­cat pe spate, cu redingota deschisă și sexul foarte vizibil prin pantalon. Nu încape nici o-ndoială: toc­mai acest relief anatomic, tocit de atâtea atingeri, se zice c-ar produce... minuni.

Domnilor, feriți-vă de portocaliu!

Un studiu efectuat în Da­ne­marca de către doctorul Henry Ro­dam a demonstrat un fapt bi­zar: culoarea portocalie dimi­nu­ea­ză în mod spectaculos perfor­manțele sexuale ale bărbaților. Ca­uza? Imposibil de aflat! În ori­ce caz, e indicat ca, la o adică, dom­nii să se ferească de culoa­rea celor mai parfumate citrice.

Un smarald pe care nu-l dorește nimeni

Există în lume o piatră pre­țioasă de o valoare inesti­mabilă, pe care nu vrea s-o fure niciun hoț. E vorba despre smaraldul pur­tat cândva de împărăteasa Eli­sabeta a Austriei (nefericita Sissi), ce i-a revenit mai târziu unei prințese spaniole, care a de­cedat după ce l-a purtat. Azi, bijuteria atârnă la gâtul unei statuete a Fecioarei Ma­ria, aflată într-o biserică din Ma­drid. Dar cu toate că se află într-un loc public și extrem de accesibil, nimeni nu încearcă s-o fure. Chiar și răufăcătorii sunt superstițioși.

Rețeta Zombi


Un antropolog american pretinde că a desco­perit, în sfârșit, secretul zombilor haitieni. După opinia lui, vrăjitorii localnici le dau victimelor să soarbă un "filtru" compus, printre altele, din tre­trodoxină, o substanță toxică extrasă dintr-un pește otrăvitor, care provoacă o inhibiție a siste­mului nervos, inducând inerția totală în organism. Chiar și un medic specialist ar jura că pacientul se află în stare de moarte clinică. O dată "mortul" îngropat, vrăjitorul așteaptă câteva ore înainte de a deschide mormântul și scoate afară din el "o legumă ome­nească", un nefericit așa de șocat, încât devine do­cil.