ZODIACUL LUNII IUNIE

Tana Rosca
Iunie se poate dovedi pentru mulți dintre noi cea mai simpatică lună a anului, căci ambii benefici, Venus și Jupiter, se întâlnesc în Leu, zodie a iubirii, creativității și a distracției. Și copiii pot fi concepuți cu ușurință în această perioadă. E o lună numai bună pentru vacanțe, căci această combinație energetică nu ne trezește hărnicia. Semnele de foc sunt cele avantajate, în primul rând, de planete, în iunie, pentru că se pot aștepta la întâmplări surprinzătoare, aproape magice, în special în cea de-a doua jumătate a lunii. Marele malefic Saturn face un pas înapoi și reintră din 16 în Scorpion, zodia pe care a părăsit-o de Crăciun, semn că trebuie să ducem la bun sfârșit niște afaceri care s-au împotmolit la sfâr­șitul anului trecut, sau că avem de achitat niște datorii - materiale sau karmice. Stăpânul viselor, Neptun, intră în mișcare retrogradă pe 13, cerându-ne mai multe ore de somn și afectându-ne capa­ci­tatea de concentrare. Planetele masculinității, Soarele și Marte, intră în Rac pe 21, respectiv 25, și îi de­ter­mină pe bărbați să dorească să-și exercite autoritatea în familie sau în legătură cu chestiunile legate de casă.

BERBEC
Optimism și aventură


Aveți o teribilă poftă de mișcare în iunie, și anume de mișcare rapidă, în forță. Ar fi însă o greșeală să dați frâu acestor porniri, căci până pe 21 persistă un risc de accidentare. Evi­dent că avertismentul se referă și la șo­fat, nu numai la mișcarea fizică. Exis­tă și riscul de a intra în niște po­lemici încinse și neproductive cu cei din an­turajul dvs. Dar nimic nu vă poate afec­ta optimismul și setea de aventură. Sunt momente în care priviți viața cu totul altfel decât până acum, cu mai multă detașare și profunzime totodată.
BANI: Severul Saturn vă trage de mânecă, din 16, în cazul în care aveți datorii față de bănci ori par­te­nerii de afaceri.
CARIERĂ: Există unii oameni care doresc să avanseze sub­mi­nându-i pe alții. La categoria alții pu­teți figura și dvs., luna aceasta, iar pe intriganți îi puteți recunoaște după con­fuzia pe care încearcă s-o creeze în ju­rul dvs., mai ales după fatidica dată de 13.
DRAGOSTE: În cuplurile consacrate liniștea se reinstalează în­cet-încet. Lozul cel mare îl pot trage însă Berbecii solitari, care după data de 6 își pot descoperi marea iubire. Ber­becii care își doresc copii pot concepe unul cu mai mare ușurință decât în alte perioade.
SĂNĂTATE: În privința sănătății, mare atenție la labele picioarelor. Evitați pe cât posibil să pur­tați încălțăminte strâmtă. Și cu băutura rece e bine s-o lăsați mai moale, căci gan­­glionii se pot inflama mai ales la în­ceputul și la sfârșitul lunii.

TAUR
Luna cu rude


Relațiile de rudenie nu lasă cu nimic de dorit luna aceasta. Din 6 încolo ar fi bine dacă ați deschide ușile casei dvs., nu doar rudelor apro­piate, ci și celor prin alianță și prie­te­nilor. Aceste petreceri se pot dovedi deosebit de reușite, întărind legături ce merită să fie menținute, deoarece vă îmbogățesc viața. După 21 însă există riscul să vă ciondăniți cu unii dintre amici, sau să conduceți imprudent. În­cercați să vă păstrați proverbialul calm.
BANI: Mercur reintră în mișcare directă pe 12, iar după a­ceas­tă dată puteți relua liniștiți anumite negocieri sau trece la semnarea unor con­tracte. Este însă preferabil să proce­dați gradat și să nu încercați să vă im­puneți cu tot dinadinsul condițiile. Gra­ba strică treaba.
CARIERĂ: Oricât de ciudat ar pă­rea, dușmanii dvs. as­cunși lucrează (evident, fără să știe) în favoarea dvs. Mașinațiunile împotriva dvs. pot fi demascate printr-un concurs neașteptat de împrejurări, în urma că­ruia meritele dvs. să devină vizibile.
DRAGOSTE: Anumite tensiuni ră­mase nerezolvate de la sfârșitul anului trecut pot reveni pe ta­pet în cea de-a doua parte a lunii, du­pă cum veți putea observa din com­por­ta­mentul partenerului dvs.
SĂNĂTATE: Tulburările de somn persistă, dar sub o for­mă atenuată.

GEMENI
Mulți nervi


Sunteți animați de puternica energie a lui Marte, care vă îndeamnă insistent să acționați în forță, dar din punct de vedere al co­municării și al reflexelor nu stați prea grozav, căci Mercur este retrograd până pe data de 12. În această perioadă ar fi deci indicat să vă con­sumați energia marțiană în ac­tivități de rutină, ca să evitați izbucnirile ner­voase sau chiar accidentele. Și la ca­pitolul comu­ni­care ar trebui să fiți reținuți: să as­cultați mai mult decât să vorbiți. Du­pă 12 însă, energia mar­ția­nă vă in­suflă ambiție și o puternică do­rință de a vă impune. Bine con­tro­lată, vă poate ajuta să vă definiți cu claritate perso­nalitatea față de cei din jur. În socie­tate vă bucurați de din ce în ce mai mult respect și simpatie. În­cepând din 6, unele relații de prie­tenie pot deveni ambigue.
BANI: Primele cinci zile ale lunii sunt cele mai rodnice, din punct de vedere bănesc. Din 21 vă apucă spiritul întreprinzător, dar din 25 încolo există riscul să vă forțați norocul.
CARIERĂ: Așteptările dvs. profesionale pot de­­­­veni și mai nerealiste după 12, sub influența unui Neptun retro­grad. Nu ajunge să vă îmbrăcați fru­mos și să zâmbiți drăguț, ca să vi se treacă cu vederea neglijențele pe care dvs. le puteți considera în mod greșit neimportante.
DRAGOSTE: Partenerul de cuplu devine mai maleabil în a doua parte a lunii.
SĂNĂTATE: Oasele pot reîncepe să scârțâie după data de 15.

RAC
Juma-juma


Micul benefic Venus vă înso­țește în primele cinci zile ale lunii, când emanați bunădispoziție și vi se răspunde pe măsură, când atrageți în viața dvs. oa­meni plăcuți și situații agre­a­bile. Bucurați-vă de ele din plin, căci la sfârșitul lu­nii, mai precis din 25 în­coace, com­panionul dvs. va fi mi­cul malefic Marte, care vă va îngreuna relațiile cu ceilalți, pen­tru că e impulsiv și irascibil. Ar fi bine să nu luați neapărat personal lu­cru­rile care vă deranjează. Dacă aveți exa­mene după data de 12, n-ar strica să vă stimulați memoria, poate cu leci­ti­nă, pentru că vă scade capa­ci­tatea de con­centrare. În cazul în care plecați în stră­inătate, ar fi de preferat să n-o faceți cu mașina proprie, căci atenția este diminuată. Verificați de două ori dacă n-ați uitat ceva.
BANI: Venus și Jupiter sunt pla­nete ale prosperității și anunță câștiguri frumoase după data de 6. În plus, banii nu se câștigă cu efort, ci prin activități creative, care vă fac plăcere. Șansele sunt ma­xime între 17 și 22.
CARIERĂ: În ciuda unor invidii, puteți face un salt neașteptat prin origi­na­litatea dvs., remarcată de șefi.
DRAGOSTE: Până pe 5 nu aveți decât afec­țiu­ne pen­tru partener, dar din 25, a­cesta vă poa­te enerva strașnic. În via­ța Racilor solitari, o persoană din tre­cut, cu care lucrurile nu s-au con­su­mat până la capăt, poate reveni după data de 16.
SĂNĂTATE: Ciclul veghe-somn poate fi dat peste cap, mai ales între 12 și 25. Din 15 încolo, bolile cronice se mai ameliorează.

LEU
Marii câștigători


Cine vă poate sta în cale, cu cei doi benefici, Venus și Jupiter, în semnul dvs., începând cu data de 6?
Aceasta este luna dvs., bucurați-vă de toate momentele frumoase pe care le puteți trăi, dar și de cele pe care le produceți celor din jur, căci generozitatea dvs. e mai pronunțată ca oricând și nu suportați să vedeți pe nimeni necăjit sau oropsit.
Gesturile dvs. vor găsi cuvenita apreciere și vor țese în jurul dvs. o aură de eroi. Mai puțin vă vor aprecia cei dei acasă în special membri mai în vârstă ai familiei dvs., cu care pot reîncepe dispute legate de autoritate, în cea de-a doua parte a lunii.
BANI: Deja de câțiva ani e posibil să fi devenit neatenți în privința administrării unor afaceri.
Încercați să nu uitați ce aveți de făcut ca să nu pierdeți bani, în special după 12, când Neptun devine retrograd și puteți săvârși greșeli costisitoare, la propriu.
CARIERĂ: E mai multă lume care se străduiește să vă submineze ascensiunea profesională, în special în ultima parte a lunii, când e bine să încercați să aflați ce se pune la cale împotriva dvs.
DRAGOSTE: Sunteți irezistibili, mai ales între 17 și 22, iar dacă persoana cu care sunteți acum este mereu acră, s-ar putea să vă îndreptați atenția către cineva mai simpatic.
SĂNĂTATE: În cea mai bună formă sunteți la începutul lunii, dar nici mai încolo nu va fi rău.

FECIOARĂ
Capital de simpatie


Se poate ca vechi dușmani, despre care habar n-aveați, pen­tru că nu-și arătau ostilitatea pe față, să se transforme în aliați sau să câștigați un capital considerabil de simpatie din partea unor persoane cărora le săriți în ajutor dezinteresat. Probabil că nu vă așteptați ca ser­viciile dvs. să vă aducă vreun folos concret, dar asta se va întâmpla, doar că nu imediat. Situația nu tocmai plă­cută din familie, ținând fie de lo­cu­ință, fie de responsabilități grele, le­gate de cineva mai în vârstă, își poate găsi o rezolvare măcar peste vară, în­cepând din 16.
BANI: Destinul vă călăuzește pașii, dar nu vă ferește de necesitatea de-a lua decizii. Unele dintre acestea, de care poate depinde stilul dvs. de viață în continuare, se prefigurează în ultimele zile ale lunii. Cumpăniți bine ce aveți de făcut, cu începere din 21.
CARIERĂ: Degrin­go­­lada con­­tinuă, cu toate că ză­păceala nu mai e chiar atât de mare ca la finele lunii trecute. Dar aveți multă ordine de făcut din urmă și ar fi bine să le aveți pe toate pu­se la punct înainte de 12 iunie, când pla­neta dvs. guvernatoare, Mercur, re­vi­ne în mișcare directă.
DRAGOSTE: Comportamentul partenerului dvs. poa­te deveni și mai misterios și neliniș­titor, începând cu data de 13, când Neptun devine retrograd.
SĂNĂTATE: Singurul dvs. motiv de îngrijorare, în iu­nie, ar fi să nu vă îngrășați excesiv. Protejați-vă ficatul și rinichii.

BALANȚĂ
O lună de miere


Privind înapoi, vă puteți da seama că unele cotituri ale sorții, care la mo­mentul respectiv vi s-au părut rele, au avut un sens. Poate încă nu vă dați seama de noua direcție în care ar fi cazul s-o apucați, dar vă vine mai ușor să faceți pace cu trecutul, mai ales în primele 12 zile ale lunii. Dacă reușiți să faceți acest lucru, veți putea observa sem­ne care să vă indice calea, pe viitor. În mod spe­cial pe data de 19, în viața dvs. pot apărea asemenea indicatoare. La capitolul examene, puteți să evoluați sub nivelul capacităților dvs., până pe 12, din pricina lui Mercur retrograd, iar dacă vreți să călătoriți în cele străinătățuri, puteți avea parte de întârzieri. Mai apoi însă, comunicarea revine la normal și drumurile de deschid din nou.
BANI: Ar fi probabil o idee bună să verificați da­că aveți achitate toate datoriile la di­ver­se instituții, în prima jumătate a lunii, și să rezolvați problemele, ca să nu fiți surprinși de datorii de care puteți afla după 15.
CARIERĂ: Ambiția vă apucă din 21, dar dacă de­vine prea vizibilă, puteți obține efec­tul invers față de cel dorit. E important să nu faceți nimic care să conteste autoritatea șefilor, după 24.
DRAGOSTE: Relațiile matrimoniale se pot îm­bunătăți spectaculos, iar dacă vă pu­teți permite o lună de miere (sau măcar o săptămână simbolică) ar fi grozav să o organizați oricând după 6, ideal între 17 și 22.
SĂNĂTATE: Din cauza circulației defectuoase a lim­fei, aveți tendința de-a vă umfla, ceea ce devine deranjant mai ales la nivelul labelor picioarelor.

SCORPION
Carieră spectaculoasă


Anumite chestiuni personale, de care nu v-ați mai ocupat de la sfârșitul anului trecut au tendința să reapară în viața dvs., începând din 16, și de această dată nu le veți mai putea fenta sau amâna. Duceți până la capăt orice proiect pe termen lung sau relație semnificativă pe care le-ați abandonat în decembrie sau puneți-le capăt, fără echivoc, pentru a încheia cu bine o perioadă de paisprezece ani. Dacă nu lăsați conștient trecutul în spate, probleme simi­lare vor reveni după circa șapte ani, dar sub o formă mai dură. Dacă doriți să plecați în concediu, ar fi bine dacă ați porni înainte de 25, dacă nu se poate, evitați măcar ultimele două-trei zile ale lunii.
BANI: Aceia dintre dvs. care au strâns din dinți și si-au achitat toate plă­țile în prima jumătate a lunii vor avea motive să se bucure în a doua, când și atitudinea dvs. se schimbă. E ca și când vi s-a luat o piatră de pe inimă.
CARIERĂ: Ascensiunea dvs. profe­sio­na­lă poate fi de-a dreptul spec­taculoasă după data de 6, grație combinației energiilor celor doi benefici, Venus și Marte. Șefii dvs. vă privesc cu bună­voință maximă, iar zilele de maximă șansă de reușită în carieră sunt cuprinse în intervalul 17-22.
DRAGOSTE: Incertitudinile se pot accentua în viața dvs. amoroasă, după data de 12, când Neptun intră în mișcare retrogradă. Este vorba despre impresia că persoana iubită e nesin­ceră.
SĂNĂTATE: Durerile de cap pot fi efectul creș­terii tensiunii arteriale.

SĂGETĂTOR
Respiro și umor


De la sfârșitul anului trecut încoace, parcă v-a dispărut trăsătura dis­tinc­tivă - umorul. Sau umorul dvs. cel spumos a fost înlocuit de un umor negru, culoarea lui Saturn, care de-atunci vă cutreieră semnul zo­diacal. Dar pe 15 iunie, Saturn intră în vacanță pentru tot restul verii și vă permite să redeveniți veseli și optimiști, așa cum vă stă bine, până pe 18 septembrie, când va reveni în zodia dvs. Deci e bine să vă bucurați din plin de acest respiro văratec, mai ales că aspectele pe care zodia dvs. le primește din partea planetelor aflate în celelalte semne de foc sunt dintre cele mai prietenoase.
BANI: Cele mai lucrative sunt primele cinci zile ale lunii, după care urmează o perioadă neutră. Din 21 încolo veți fi tentați să intrați într-o afacere, dar în ultimele zile ale lunii există riscul să vă certați cu partenerii de afaceri.
CARIERĂ: În cea de-a doua parte a lunii e po­sibil să observați că în calea dvs. apar tot felul de obstacole și că sunteți criticați pentru lu­cruri absurde. Asta vine din partea unor inamici as­cunși.
DRAGOSTE: În cuplurile consacrate, neîn­țe­le­ge­rile și certurile se pot ține lanț, până pe 12, când Mercur revine în mișcare directă. Uno­ra dintre dvs. nu le vine să creadă că partenerul poate fi așa de agresiv. Burlacii pot trăi o pasiune fulge­rătoare, mai ales între 17 și 22.
SĂNĂTATE: După 15 pot reveni anumite afec­țiuni legate de oase (de genunchi, în spe­cial), piele și dantură.

CAPRICORN
Detașări necesare


Simțiți imediat când atitu­di­nea cuiva se schim­bă față de dvs. fără vreun motiv anu­me, și asta vă pune pe gânduri. Ați în­tâmpinat pro­bleme de genul acesta încă de la sfâr­șitul anului trecut și probabil v-ați dat seama că există cineva sau mai mulți, care vă po­ne­gresc pe la spate. În iunie, însă, scă­pați de asemenea ma­șinațiuni, în cea de-a doua parte a lunii, când puteți descoperi indicii cu pri­vire la per­soanele în cauză. Planeta dvs. guver­natoare, Saturn, se mută din 16 în Scor­pion și, de­oa­rece se găsește în mișcare retro­gra­dă, poate să vă determine să ree­valuați soli­ditatea și au­tenticitatea unor legături de prietenie, fie ele și vechi. Fiți liniștiți, nu veți pierde niciun prieten real, ci veți avea puterea să vă desprin­deți de cei care doar mimează prietenia.
BANI: Ocaziile de a face afaceri ori investiții, care vi se oferă începând cu data de 6 a aces­tei luni, nu trebuie pierdute. Nu doar pentru că partenerii dvs. de afaceri sunt persoane corecte și des­chise, dar și pentru că vă face o reală plăcere să participați la aceste proiecte.
CARIERĂ: Există niște forțe care vă dirijează într-acolo unde trebuie să ajungeți. Doar către finele lunii trebuie să procedați cu pru­dență față de un personaj excesiv de autoritar.
DRAGOSTE: Pe cât sunt de plăcute primele cinci zile ale lunii, pe atât de conflictuale pot deveni ultimele cinci.
SĂNĂTATE: În a doua parte a lunii vă crește atât mobilitatea, cât și vitalitatea.

VĂRSĂTOR
Sufletul petrecerilor


Când planetei care vă guvernează semnul zo­diacal îi merge bine, și dvs. vă merge bine, și asta se întâmplă pe parcursul lunii iunie. Veți putea constata că originalitatea dvs. începe să fie apreciată la adevărata ei valoare, și de acei prieteni care îna­inte erau sceptici în privința ideilor dvs. no­va­toare. Vă vine mult mai ușor să dați tonul activităților de grup, care ies cu atât mai bine, cu cât vă implicați și jumă­tatea. Puteți deveni sufletul petrecerilor, pro­punând noi jocuri de societate, care să amuze pe toată lumea. Dar puteți să vă implicați și în proiecte cu ca­racter social, având un impact puternic asupra celor pe care doriți să-i sensibilizați față de cauza pe care v-ați ales-o. Atenție, această preocupare se poate trans­forma ulterior într-o profesie de pe urma căreia să aveți multe satisfacții.
BANI: Aveți nevoie de cineva obiectiv, care să vă ghi­deze, mai ales după data de 13, când Nep­tun retrograd poate încâlci și mai mult starea fi­nanțelor dvs. Fiți foarte atenți la amănunte și aco­periți-vă cu acte pentru orice fel de tranzacție.
CARIERĂ: Șefii redevin extrem de riguroși față de dvs., în cea de-a doua jumătate a lunii.
DRAGOSTE: Tocmai când credeați că lucrurile nu pot să meargă mai bine în cuplu, iată vine Venus pe 6 și vă convingeți că se poate și mai bine. Vă puteți reîndrăgosti profund de partener.
SĂNĂTATE: După data de 21 ar fi bine să vă me­najați atât coloana vertebrală, cât și inima, iar din 25, protejați-vă capul.

PEȘTI
Rătăcitori în vise


Luați-vă niște repere cât mai clare din realitatea încon­ju­rătoare, cât mai puteți, căci planeta dvs., Neptun, în semnul dvs., intră în mișcare retrogradă cu înce­pe­re din 13. Ar fi bine să-i rugați pe prietenii dvs. mai cu picioarele pe pământ să aibă grijă de dvs. în pe­rioada aceasta, care se întinde până hăt, în no­iembrie, să nu vă lase să vă pierdeți în lumi minunate, de unde nu se pot conduce treburile acestei lumi tri­di­mensionale în care am venit să trăim, nu să fugim din ea. Riscul de-a lua decizii nerealiste este pro­nun­țat mai ales în jurul datei de 23, și privește familia. Familia, care poate fi teatrul unor conflicte iritante, îndeosebi până pe 12, cât timp Mercur este retrograd și nervosul Mar­te e și el pe-aproape.
BANI: Puteți da o lovitură norocoasă, cu ajutorul unor prieteni sau colegi de la serviciu, care vă cunosc, aparent, calitățile mai bine decât dvs. înșivă. Perioada optimă:17- 22.
CARIERĂ: O lună bună și pentru carieră, mai ales că în cea de-a doua parte a ei, șe­fii tind să renunțe la atitudinea severă de până acum, iar colaboratorii vă simpatizează.
DRAGOSTE: Poveștile de iubire sunt pline de nă­bădăi. Un început de lună romantic se preschimbă într-o atmosferă normală, care face loc unei atmosfere încărcate, începând din 25.
SĂNĂTATE: Vă simțiți cât se poate de bine, cât timp nu vă suprasolicitați ficatul și rinichii.