Muzica bate canicula!

Dana Ene
- Oficial, Vacanța Mare începe în Iulie, când toată lumea se mută... la mici și mare, pe litoral. Un exod vesel și petrecăreț, în care pornește și muzica. Dar cum mai sunt vreo două săptămâni până atunci, concertele sunt organizate tot în orașe și nu dau deloc semne de sleire caniculară, ba dimpotrivă, au oferte de top, care vor umple ochi, parcurile și grădinile verii, cu halbe de bere și amatori de muzică fericiți -

Adrian Nour și Trio Zamfirescu

Dacă vă grăbiți, puteți să mai prindeți un bilet la concertul de vinerea aceasta (19 iunie), de la Teatrelli, din Capitală, unde îi puteți asculta pe Adrian Nour și Trioul Zamfirescu.
De actorul Adrian Nour s-a îndrăgostit o țară întreagă, în 2013, când a ajuns în finala de la "Vocea României" și a rupt, mai apoi, gura târgului, în rolul din "Fantoma de la Operă", spectacol unde cântă și dansează dezlănțuit. Adrian e pasionat de muzică, dans și pantomimă, este membru al companiilor con­duse de Dan Puric și Gigi Căciuleanu și colaborator al mai multor teatre bucureștene. Cu muzica a luat contact încă din timpul facultății, când a început să cânte cu Puiu Crețu (de la trupa Cristal), apoi a fost solistul trupei gălățene Avantgarde, alături de care și-a lansat și albumul "Nu renunța". Astăzi, după succesul de la "Vocea României", artistul cântă alături de Trio Zamfirescu și de trupa de jazz Cantaloop.
Vineri, la Teatrelli, el vine însoțit de Geor­geta, Ionuț și Stan Zamfirescu. Cei trei frați sunt recunoscuți drept unii dintre cei mai buni chitariști din România. Trio Zamfi­rescu a câștigat premiul întâi la toate compe­tițiile naționale de gen, având parte de suc­cese răsunătoare și pe plan european. Adrian Nour și Trio Zamfirescu și-au intersectat pen­tru prima dată drumurile pe scena din finala de la "Vocea României", unde au in­ter­pretat împreună "Loucura", un fado por­tughez, o întâlnire cu adevărat norocoasă, pen­tru că stilurile muzicale pe care le îmbră­țișează se armonizează perfect.
(Biletele au fost puse în vânzare în re­țea­ua Eventim și au prețuri pornind de la 41 lei.)

Lucian Nagy & Balkumba Tribe

Și Grădina de vară a Filarmonicii "Ba­na­tul" din Timișoara și-a deschis porțile. Aici, pe 22 iunie, Lucian Nagy & Balkumba Tribe își invită ascultătorii într-o călătorie exotică, plină de aventuri muzicale, provoca­toare de reverii. Ce dacă este luni seară și a doua zi se muncește? O călătorie muzicală reușită crește puterile. Deci, luni seară, timi­șorenii sunt invitați la o aventură alături de: Lucian Nagy (saxofon, flaut, kaval bulgar, duduk & alte in­­strumente etnice), Gabriel Rosati (trompetă), Se­bas­tian Spanache (pian, keyboards), Johann Berby (bass), Csabi Pusztai (tobe) și Steve Brookfield (ingi­ner de sunet).
(Biletele sunt disponibile la Casieria nr. 2 a Filar­monicii Banatul sau la intrarea în Grădina de vară, cu o oră înaintea concertului. Un tichet costă 30 de lei, dar există reduceri pentru elevi și studenți, care pot intra câte doi pe un bilet de 40 de lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit.)

Tribut Maria Tănase

În București, la o zi după Sânziene, pe 25 iunie, în Berăria H se organizează o seară omagială, dedicată celei mai iubite cântărețe de muzică populară din țara noastră - Maria Tănase. Mulți muzicieni contem­porani, adepți ai celor mai diverse stiluri, autohtoni sau de prin alte părți ale lumii, precum Nigel Ken­nedy, Pink Martini și chiar André Rieu, i-au preluat cântecele "Păsării măiestre", fascinați de geniul ei. Săptămâna viitoare, muzica Mariei va fi liantul care va aduna sub același acoperiș câțiva soliști români îndrăgiți, între care, altfel, nu ar prea exista legătură: Ovidiu Ioncu "Kempes", Paul Radu de la Antract, Alexandra Ungureanu și Matilda Pascal Cojocărița. Doi rockeri, o solistă de muzică pop-dance și o cântăreață de muzică populară vor crea o seară de neuitat, purtându-și publicul într-o călătorie prin anii Bucureștiului interbelic, când Maria Tănase era re­gina absolută a scenelor muzicale.
(Un bilet la acest concert costă 25 lei, iar rezer­vările se fac la vreau@berariah.ro, cu până la 24 de ore înainte de eveniment, și la tel. 0725/34.53.45, până în seara evenimentului.)

Tiberiu Albu și FAMELESS

Tot în Herăstrău, de data aceasta la Hard Rock Café, vineri, pe 26 iunie, puteți să-l as­cul­tați pe foarte talentatul și îndrăgitul Tiberiu Albu, câștigătorul celei mai recente ediții a "Vocii României", în primul show din cariera lui. În răstimpul care-a trecut, tânărul din Orăș­tie n-a amețit de pe urma succesului, ci și-a făcut o trupă rock - FAMELESS - cu care va porni la atac, încercând să cucerească publicul. Din formația FAMELESS fac parte: Monyo Csaba (chitară), Andrei Ilie (tobe) și Șerban Georgescu (bass). Cei patru menestreli din Ar­deal vor cânta în premieră, săptămâna vi­itoa­re, piese originale la care au lucrat în ultimele luni, dar vor interpreta și melodii celebre, de mare audiență și antren.
(Biletele pentru concertul lor de debut costă de la 70 de lei - bilet ce include loc la masă în sală și întâlnire cu artiștii - și până la 30 de lei - bilet cu loc la masă sau în picioare, dacă numărul de solicitări va depăși capacitatea lo­calului. Ele pot fi procurate online, de pe iabilet.ro sau direct de la Hard Rock Café.)

Taxi

Cui nu i-e dor de trupa Taxi?! Dacă vă numă­rați printre suspinători, îi puteți revedea și asculta, la o bere rece, cu guler, în Berăria H, vineri, pe 26 iunie.
Au trecut aproape patru ani de la ultimul lor disc "Cele două cuvinte", și fanii începuseră să se întrebe ce urmează. Ei bine, Taxi merge îna­inte. Chiar luna aceasta, pe 2 iunie, Dan Teo­dorescu (voce, chitară acustică), Vicky Sava (voce), Daria Corbu (voce), Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitară bas), Cante­mir Neac­șu (chitară) și Mugurel Coman (clape) au lansat cel mai nou videoclip al lor pentru melodia "Joc periculos", ultima compoziție a trupei, dedicată unui subiect fără moarte: jocurile iubirii. Melodia a fost compusă de Dan Teodorescu, autorul tuturor pieselor formației. Dar un concert nu se poate baza doar pe un cântec, așa că veți putea asculta în acest spectacol multe din șlagărele Taxi.
(Biletele costă 30 de lei - acces general - și 40 de lei VIP, cu loc în fața scenei. Ele pot fi găsite exclusiv în rețeaua iaBilet sau în ziua concertului, la intrare.)