Fulgi de ovăz pentru frumusețea părului

Elena Josan
Cosmetica naturii

- Măștile din fulgi de ovăz oferă strălucire, volum și un aspect sănătos podoabei capilare. Se fac de două ori pe săptămână -

Mască pentru păr bogat
Dacă doriți să aveți un păr mai bogat, opăriți câte 2 linguri de coji de ceapă și frunze de urzică uscată, cu 350 ml de apă clocotită. Acoperiți va­sul cu capac și infuzați până la răcire. Strecurați lichidul prin presare și mai încălziți-l o dată. * Amestecați 5-6 lin­guri de făină obținută din fulgi râșniți de ovăz, cu 200 ml de infuzie fierbinte și lăsați să se umfle. Mas­ca (mai groasă decât smân­tâna) se aplică pe păr timp de 30 de minute. Se spală cu apă caldă, în care se adaugă infuzia rămasă.

Mască pentru strălucirea părului
Se încălzesc 6 linguri de lapte, se amestecă cu 3 linguri de fulgi de ovăz râș­niți sub formă de pul­bere, și se lasă să se um­fle. Se adaugă jumătate de linguriță de ulei de migdale și câte trei picături din vitaminele E și A. Aplicați masca pe păr și timp de 20-30 de minute stați cu capul învelit cu celofan și cu un prosop. Clătiți cu apă caldă și șampon.

Pentru păr deteriorat
Se zdrobește o banană, se amestecă cu 4-5 linguri de fulgi de ovăz râșniți, câte o linguriță de lapte și ulei de măs­line, un gălbenuș de ou bătut bine. Masca se aplică pe părul curat și uscat, timp de 30 de minute.

Pentru păr uscat
Se amestecă două linguri de ulei de măsline cu două linguri ceai de mușe­țel fierbinte și două linguri de fulgi de ovăz. Se aplică masca pe păr, timp de 30-40 de minute, apoi se spală capul cu șampon pen­tru bebeluși. Clătiți-vă cu ceai de mușețel.

Pentru păr gras
Se amestecă 3-4 linguri de făină de ovăz cu o lin­guriță bicarbonat de sodiu și 150 ml de apă caldă. După umflarea fulgi­lor, masca se aplică la rădăcina părului, prin frecare ușoară cu vâr­furile degetelor. Se spa­lă cu apă caldă du­pă 30 de minute.

Pentru volum
În 5 linguri de apă minerală fierbin­te se adaugă jumătate de linguriță ulei de ricin, câte o lingură făină de ovăz și frunze sfă­râmate de sunătoare sau urzici. Aplicați masca pentru 25-30 de minute, apoi spălați-vă părul cu șam­pon pentru bebeluși.