Dieta de weekend

Iulia Vlad
Dieta numită "de week­end" ne ofe­ră ocazia ex­celentă de a scăpa de câte­va kilo­gra­me și, în același timp, de a ne detoxifia. Re­zul­tatele se vor vedea cu ochiul liber: kilo­grame pe minus, pie­le mai suplă, fără "impu­rități", iar oboseala dis­pare. Dieta se ține doar 2 zile pe săptă­mână, astfel:

Micul dejun: un pahar de suc de fructe proaspăt stors (de ex. portocale, sau zmeu­ră), o ceașcă de fulgi de ovăz, 50 g migdale crude.

Prânzul: o farfurie de salată de fructe de sezon (piersici, caise, necta­rine, mere etc.) la care adău­gați 100 g nuci mărunțite, care se consumă ime­diat când se prepară.

Cina: o farfurie de supă de le­gu­me fierte (dovlecei, fasole verde, morcovi, țelină, roșii, ceapă etc), asezonată cu pătrunjel și mărar proas­pete, tocate, piper măcinat și alte condimente preferate. Nu se adau­gă sare și niciun fel de grăsime.

Între mese, ca gustare: suc de grapefruit, suc de roșii în orice canti­tate. De asemenea, apă plată cel puțin 2 litri pe zi. Sunt permise ceaiul de plante și cafeaua neîn­dul­cite.

Nutriționiștii sugerează să se evi­te efortul fizic prea intens în a­ceas­tă pe­rioadă.