Iulie în festival

Dana Ene
- A venit, vasăzică, vacanța și ați plecat... Ați ajuns pe cărări de munte sau simțiți deja nisipul fierbinte al plajei sub tălpi. Și, totuși, ceva vă lipsește. Seara, mai ales, când stelele încep să răsară și v-ar plăcea să faceți ce n-ați mai făcut niciodată: să ascultați muzică în natură, sub cerul liber! Ei bine, nu este chiar o dorință de neîmplinit. Sensibili la bucuriile dvs., responsabilii de muzică bună din toată țara au oferte grozave, pentru toate gusturile și pentru toate formele de relief -

Back To The Wild
(Înapoi în săbăticie)


Așa se numește festivalul ce se va desfășura în splendidul peisaj al Cheilor Turzii, în perioada 10-12 iulie a.c. Timp de trei zile, puteți trăi aici niște expe­riențe unice, într-un loc în care muzica se îmbină perfect cu natura.
Anul acesta vor urca pe scena Back to the Wild artiști consacrați la nivel național și internațional, precum: Argatu, Sorin Simon (Marea Britanie), RQZ & Paul K, Le Minion, DJ Waren, DJ Darj, DJ Mentol și alții. Pe lângă muzică, organizatorii au pregătit, împreună cu Sky-Fly și Fun Park Cluj, o serie de acti­vități dedicate atât iubitorilor de adrenalină, cât și celor care vor merge acolo pentru relaxare: zbor în tan­dem cu parapanta pentru amatorii de abisuri albas­tre, escaladări pentru iubitorii de alpinism, volei, zor­bing (rostogoliri într-o minge supradimen­sio­nată), sumo, paintball, tir cu arcul și multe alte activități năzdrăvane.
Festivalul se va desfășura la intrarea în Cheile Tur­zii (jud. Cluj), venind dinspre Petreștii de Jos. Pre­țul unui abonament pentru acest eveniment este de 60 lei pentru o persoană și poate fi cumpărat de pe bilete.ro sau la intrare. În costul lui sunt incluse intra­rea la festival și locul de campare, cu acces la utilități, pentru toate cele 3 zile.

Kudos Fest

Dacă sunteți la mare sau vă porniți către ea pen­tru un sejur liniștit, pro­fitați de ocazie și fa­ceți un stop la Mamaia. Între 10 și 12 iulie, acolo se desfă­șoară Kudos Fest, pe pla­ja cu același nume. Mani­fes­tarea a fost in­ven­tată din dorința de a le oferi cât mai multe dis­tracții tineri­lor care se înghesuie acum la mare, după ce și-au ter­minat examenele și simt nevoia să-și consume energia dansând. Ceva e sigur, și anume, că nimeni nu va avea parte de liniște, iar va­lurile mării nu se vor mai auzi de muzică. Dansul va fi animat de artiști de peste hotare, ca Hot Since 82, Oxia, Hector Couto, Mendo, Ninetoes și Andrei Push­karev, dar și de muzicieni autoh­toni, precum: Mihai Popoviciu, Optick, Adrian Eftimie, Rosario Internullo, Mano, Azteca, Moon­sound, Gully, Toygun, ș.a.
(Abonamente pentru acest fes­ti­val pot fi găsite pe myticket.ro sau la plaja Kudos și costă 35 de lei. Accesul în cortul dedicat concertelor va fi permis în­cepând cu ora 22, iar pă­răsirea aces­tuia nu va fi posibilă înainte de ora 02. La festival pot participa doar persoane care au peste 18 ani.)

Padina Fest

Devenit deja un "clasic în viață", Festivalul de la Padina se află la cea de-a VI-a ediție și se va desfășura la o cotă opusă cu Marea Neagră, pe Platoul Bucegi, adică la o altitudine de 1500 m, între 23-26 iulie. Este o ocazie extraor­dinară pentru iubitorii de muzică și de activități sportive montane, ca și pentru toți cei care iubesc și ocrotesc natura, de a-și îmbina pasiunile. Conform tradiției, aici, în timpul zilei, au loc evenimente sportive și acti­vități recreaționale din cele mai îndrăznețe - Mara­tonul Bu­cegilor, cățărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură - în timp ce serile sunt dedicate în ex­clusivitate concertelor. Noaptea de vineri apar­ține muzicii rock, astfel că pe 24 iulie îi puteți asculta în concert pe cei de la Alternosfera, Luna Amară, Robin and the Backstabbers, Firma și Niște Băieți. Sâmbătă seară, va avea loc tradiționalul concert Șuie Paparude, iar invitata din Ungaria, trupa Fir­kin, va susține un concert incendiar cu... ritmuri irlandeze. Fi­larmonica Munte­nia a pregătit un program cu totul special pentru diminețile de sâmbătă și duminică. Nu vă ră­mâne decât să vă luați corturile, hama­ce­le și ceaunele și să vă în­drep­­tați spre mun­te.
Printre prioritățile acestui festival se nu­mără, ca în fiecare an, nu doar promovarea Munților Bu­cegi și a turismului la mare altitudine, ci și ridi­carea gradului de educație mon­tană, prin impunerea unui regulament de festival și ecologizarea zonei, cu scopul de a conserva patri­mo­niul natural.
Informații suplimentare puteți găsi pe pagina de web a festivalului: padinafest.ro. Bilete găsiți în re­țeaua iabilet. Un abonament costă 50 de lei, dar pu­teți cumpăra și un tichet doar pentru o zi (joi sau du­minică, biletul costă 15 lei, în timp ce pentru zilele de vineri sau sâmbătă costă 35 de lei).

Waha Festival

Deși locul desfășurării rămâne încă un mister, luați-vă, totuși, bilete la Festivalul Waha. Se află la cea de-a patra ediție (23-26 iulie) și are recomandări serioase. De pildă, sunteți invitați să petreceți trei nopți sub clar de lună și să vă mutați în jurul a patru scene în aer liber. Sunt invitați peste 40 de muzicieni. Veți întâlni DJ-ei și producători de pe scena noastră underground, dar și oaspeți de peste hotare - de la Berlin, Londra, Paris sau Lisabona. Printre artiștii români pe care îi puteți asculta la acest festival se numără: Miss I, Cristi Cons, Vlad Caia, Crihan Petre Inspirescu, Raresh, Prâslea, Dubtil, Alexandra și Dj Vasile. De peste hotare vin: Gagarin Project (Franța), Baba Gnohm (Danemarca), Sistah Joel Gilardini (Elve­ția), Dr. Nojoke, Marlene Mag­noli și Sedee (Germania) Nathalia (Marea Britanie), Cley­moore (Portugalia) și mulți alții.
Dedicat, și el, spiritelor aventuroase, Waha Fes­tival nu vă propune rock'n'roll, și spor­turi extreme, ci muzică psi­he­delică, meditație în aer li­ber și o întâlnire de neuitat cu natura.
Informații suplimentare despre festival sunt pe pagina de web a acestuia: wahafesti val.ro, iar bilete găsiți în rețea­ua iabilet, la prețul de 250 lei.