Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Leac contra varicelor

Venele umflate se ung mai întâi cu smântână proas­pătă, apoi se presară puțin bicarbonat de sodiu. Sepa­rat, se opăresc tărâțe de grâu cu vin și se formează o pastă care se aplică peste venele unse cu smântână și bicarbonat. Se aplică deasupra bandaje și se stă în repaus, în pat, 1-2 ore. Tratamentul local se însoțește de o cură cu ceai făcut din părți egale de flori de soc, pătlagină, păducel, frunze de dud, coada-șoricelului, frunze de mesteacăn, urzică moartă. Se bea seara, neîndulcit. Tratamentul este de lungă durată.
OLGA MICU - București

Ciupercă la unghiile picioarelor

Am văzut că boala aceasta așa de nesuferită apare adesea, la rubrica "Cititorii întreabă", și de aceea vă ofer o mână de ajutor. M-am confruntat și eu cu ea și am scăpat încercând leacurile următoare, pe rând:
* Arnică - există în comerț tinctură din flori de Arnică. Se pune 1 linguriță de tinctură la 100 ml apă și se aplică comprese locale, pentru 12 ore. Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale.
* Brustur (Arctium lapa) - 2 lingurițe de rădăcină mărunțită se pun la 250 ml apă și se fierb pentru 10 minute. Se strecoară și apoi se poate folosi la spălături locale și comprese de mai multe ori pe zi.
* Cimbru - 1 linguriță de plantă mărunțită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături și comprese locale, fiind o plantă care nu le mai dă voie microbilor să se dezvolte.
* Mărul-lupului - este una din cele mai puternice plante din pădurile noastre, remediu sigur în multe boli. 1 linguriță de plantă mărunțită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau se pun comprese cu acest ceai, fiind unul dintre cele mai eficiente anti­biotice, distrugând foarte mulți germeni patogeni. Nu se ia intern, find o plantă toxică.
* Mesteacăn - se face un ceai din 2 lingurițe de frunze mărunțite, la 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Este bine ca înainte de folosire să se pună și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se pot face spălături sau se pune un tifon îmbibat în soluție. Se repetă de mai multe ori pe zi.
* Usturoi - Se va cumpăra o căpățână de usturoi. Se curăță și se pisează ca la mujdei. Se va pune apoi într-o cratiță mai mică și peste usturoi se toarnă ulei alimentar cât să-l acopere. Se pune apoi pe baie de aburi, având grijă să completăm apa care se evaporă. Se fierbe timp de 2 ore. Se strecoară și se pune la frigi­der în sticluțe (de medicamente) preferabil de culoare închisă și care au dop. Cu acest ulei, pus pe o vată, se va unge unghia de 2-3 ori pe zi. În cazurile în care aveți posibilitatea, pu­teți să puneți ulei pe o bucată de vată și s-o aplicați local, sub pansament, care se va schimba de 2 ori pe zi. Înainte de asta, se va face o baie de picioare.
* Tinctură de propolis - se aplică de 2-3 ori pe zi, pusă pe o bucată de vată, deasupra cu pansament. Este un efi­cient antibiotic natural.
Ciuperca unghiei este una dintre afecțiunile care durează foarte mult, pentru că unghia crește foarte încet, fiind necesară o perioadă de 6 luni, pentru a crește una nouă.
EUGENIA STROE - Râmnicu Vâlcea

Rețetă pentru oprirea sângerării hemoroizilor

Într-un vas mare de 10 litri se toarnă circa 9 litri de apă rece, care se pune pe foc. Când apa începe să fiarbă, se adaugă șase cepe mari care în prealabil se spală bine (se lasă cu foile maronii). Se dă un clocot, se acoperă cu un capac și se stinge focul. Cu infuzia de ceapă se fac băi de abur de șezut, într-un lighean. Ceaiul respectiv trebuie să ajungă pentru opt băi, care se fac într-o singură zi, de dimineața până seara. La fiecare baie, se ia cam un litru din ceaiul respectiv, se dă un clocot și se toarnă în vasul în care se face baia de abur, care durează cam douăzeci de minute.

Rețetă pentru nas înfundat, răceală, guturai sau gripă

Într-o oală de 2 litri se toarnă un litru de apă rece, în care se adaugă o lingură de zahăr, o lingură sare de bucătărie și o lingură de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine, se pune pe foc să fiarbă, iar când dă în clo­cot, se adaugă ceai de mușețel. Va­sul se pune pe masă, pe un platou de lemn, și se fac inhalații, având capul acoperit bine cu un prosop. Se fac opt sau zece inhalații într-o zi, cu aceeași compoziție. Nu trebuie să ieșiți afară și nici să stați în curent în ziua în care faceți inhalația.
ALEXANDRA NICOLESCU - București

Rețetă pentru vindecarea papilomatozei vaginale

Se pune un litru de apă la fiert și când dă în clocot, se pun în ea 4 lingurițe pline de rostopască uscată sau proaspătă. Se trage vasul deoparte, se acoperă și se lasă să se răcească. Când lichidul devine călduț, se strecoară și se fac spălături vaginale (cu irigatorul). Se fac două reprize de irigații pe zi, timp de o lună-două.
GETA ISTRATE - Iași

Leac contra stomatitei
Vă comunic o rețetă care mie mi-a ajutat să mă vindec de-o stomatită dusă cu greu, ani de zile. Se bazează pe uri­noterapie și se procedează în felul ur­mă­tor: după o spălare temeinică a locu­lui pe unde se evacuează urina, dimi­neața, se ia într-o căniță puțină urină din jetul de mijloc. Cu un tampon de vată îmbibat în urină, m-am tamponat pe limbă, pe gingii și mucoasa gurii, lăsând să ac­țio­neze o oră. Apoi se poate mânca. Proce­deul se repetă de câteva ori pe zi. Urina nu e rea la gust și nu miroase când e proaspătă. Este mult filtrată în organism, așa că e foarte curată. Vă mulțumesc pentru tot binele pe care-l faceți.
ILEANA POP - București

Leac naturist pentru vindecarea TBC-ului pulmonar

Cunosc o rețetă foarte bună pentru TBC pulmonar, astm bronșic și pentru cei care vor să se îngrașe.
Sunt necesare următoarele: 600 g osânză de porc (slănină de pe burtă) proaspătă, 12 mere verzi, 200 g zahăr, 100 g cacao și 24 ouă.
Mod de preparare: Se pune la topit într-un vas emailat (eventual în baie de aburi, ca să nu se facă jumări) osânza de porc. Se taie merele cu coajă cu tot, fără cotor, și se introduc în gră­sime. Se ames­tecă și se lasă la fiert până ce se înmoaie merele.
Separat, se freacă 200 g zahăr, 100 g cacao și 24 gălbenușuri de ou până se topește zahărul. Apoi se toarnă în untura cu mere și se mai ține pe foc încă 10 minute, până se face ca o smân­tână groasă. Se adaugă 4-5 picături de vodcă sau rom, și se pune într-un bor­can la rece. Din această compoziție, se pune pe o felie un strat în grosime de circa 1 cm și se mănâncă de trei ori pe zi câte o felie, împreună cu o cană de lapte fierbinte. În restul zilei se mănâncă normal.

Rețetă pentru vindecarea spondilozei cervicale

Rețeta pe care v-o propun a fost încercată pe mine însumi, cu rezultate excelente. Bolnav de spondiloză cer­vicală, după doi ani de tratament m-am vindecat în totalitate. Am reco­mandat-o și altor persoane, cu re­zul­tate foarte bune.
* Se ia un prosop și se rulează pe lungimea lui. Se trece pe după cap la nivelul urechilor, se apucă de capete cu mâinile și se trage de ele în față, în vreme ce cu capul se opune rezistență. Se începe cu o forță mo­derată, apoi se apasă mai tare, în reprize de câte 4-5 secunde.
* Același prosop răsucit se pune pe creș­tetul capului. Se trage de capete cu mâinile în jos, în vreme ce cu capul opunem rezistență îm­pingându-l în sus. Și aceste exer­ciții se fac tot în 3-4 reprize, a 4-5 secunde, alternativ cu cele prezen­tate mai sus. Ele se efectuează în fiecare dimineață, în picioare sau stând pe un scaun. În cazuri rebele, recomand efectuarea exercițiilor și seara, înainte de culcare. Rezultatele binefăcătoare apar după 3-4 zile. Pentru a nu mai avea niciodată probleme, e bine ca aceste exerciții să fie practicate toată viața.
GH. GRIGORE - București

Rețetă pentru ulcer sau orice rană interioară

Se mănâncă două zile la rând numai câte un kilo­gram de smântână pe zi și nimic altceva. A treia zi se beau numai ceaiuri.
În toate bolile de stomac se recomandă înlocuirea pâinii cu graham.
CARMEN CHERA - Constanța

Leac pentru arsuri și unghii lovite

* Dacă v-ați ars sau v-ați opărit, dați imediat pe locul cu pricina cu oțet alimentar și nu se vor mai face bășici și nici nu vor rămâne urme.
* Dacă v-ați lovit la o unghie sau ați strivit-o și există pericolul să cadă, faceți repede cu o linguriță de făină și câteva picături de ulei o cocă, din care formați un fel de degetar și îl aplicați pe unghia cu pricina, vreme de câteva ore, chiar dacă vă ustură un pic. Unghia nu va mai cădea.
ALEXANDRINA IONESCU - Ploiești