Compot de vară

Iulia Vlad
Rețeta ca­re ur­mea­ză e potrivită pentru persoanele care su­feră de arsuri la stomac și nu pot consuma fructe crude.

În cazul lor, compotul de fructe este o alegere inspirată, care satură și slă­bește. Desigur, nu e vorba de com­po­tul cu zahăr sau miere, ci de o va­ri­antă mai de vară a lui, bogată în vita­mi­ne și săracă în calorii. Pentru prepa­rarea lui, aveți nevoie de 2 litri de apă și 1-1,5 kg fructe de sezon, la alegere: piersici, cai­se, mere, nectarine, prune, pere (tăiate felii). Se fierbe com­poziția, până ce fructele se înmoaie, după care lichidul se păstrează la frigi­der. Se poa­te consu­ma după voie, ori de câte ori vă e foa­me, excluzând celelalte mese de pes­te zi. Sunt permise doar cafeaua, cea­iul fără zahăr și apă plată.
Dieta cu compot se ține trei zile, în care se pot slăbi două kilograme. Suc­ces!