Fructe proaspete și apă rece

Iulia Vlad
E toiul fructelor ve­rii, și dacă nu vă dau arsuri la sto­mac și crampe intes­tinale, votați cu ele, dacă vreți să slă­biți.

Pe lân­gă faptul că sunt să­nătoase și au un gust minunat, conțin ce­luloză, o substanță care "umple" tu­bul digestiv și reglează digestia, eli­minând excesul de apă.
Dieta cu fructe garantează o pier­dere de 2 kg pe săptămână, iar prelun­gită înțelept, măcar pe durata verii, ține grăsimile la distanță mult timp. Două zile de fructe pe săptămână ar fi ideal.
Cele mai indicate în cura de slăbire sunt fructele care conțin:

• Sub 5 la sută glu­cide: pepene ver­de, pepene gal­ben, kiwi, afine, fragi, coa­căze, mure, a­grișe, grape­fruit, por­to­cale, lămâi.


• Între 5 și 10 la sută glu­cide: caise, pier­sici, ci­reșe, vișine, mere, pere, zmeură, căpșuni.


Se recomandă ca 2-3 zile pe săp­tămână să consumați o cantitate de 0,8 - 1,5 kg de fructe pe zi, reparti­zate în 4-5 porții, fără alte alimente. Aveți voie ceai de plante, cafea neîn­dul­cită și, mai ales, apă plată și rece.
Nu se înlocuiesc fructele cu suc de fructe sau fructe uscate.