Slăbiți cu fasole verde!

Iulia Vlad
Dintre toate legumele verii care ne aterizează în farfurii, cea mai bună pentru lepădat kilogramele este fasolea verde, fiindcă acționează "direct" asupra grăsimilor. Incluse zi de zi în ciorbe sau mân­căruri ușoare, păstăile au, în plus, avantajul că "um­plu" stomacul, ușu­rând, astfel, chinul slă­bitului.

Dieta cu fasole verde fiartă

Se ține o săptămână, cu promisiunea că veți slă­bi până la 3 kg. Pu­teți mânca la discreție sa­lată din fasole verde fiartă, asezonată cu pu­țină lămâie sau oțet, cu roșii fierte tăiate cubu­lețe, pătrunjel și mărar proaspete. Se consumă, la alegere, alături de:
* 100 g carne slabă de pui sau curcan (fiartă ori la grătar) sau 200 g pește slab
* un ou fiert tare
* 2 felii subțiri de pâine graham sau de secară sau 200 g cartofi fierți sau 300 g fructe crude (mere, piersici, cai­se, prune, nectarine).
Sunt permise și ca­fea­ua și ceaiul fără zahăr. Se reco­man­dă doi litri de apă pe zi.

Infuzie din teci de fasole verde

Vă ajută să slăbiți mai lent, dar sigur - 3-4 ki­lo­grame într-o lună.
Se pune la fiert un li­tru de apă. Când cloco­tește, se adaugă 4-5 lin­guri de teci de fasole verde uscată (și mărun­țită), se lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc și se lasă la ma­cerat minimum 6 ore, în vas cu capac. Se stre­coară și se bea de-a lun­gul unei zile, timp de cel puțin 3 săptămâni, în care evitați să mâncați după ora 18.