Apa de mare

Iulia Vlad
Efectele de înfrumusețare ale apei de mare sunt cunoscute de secole, ea fiind inclusă în sute de rețete.

Mai nou, multe firme de pres­tigiu și cabinete cosmetice o încor­porează în produsele și tratamentele lor, pentru calitățile ei detoxifiante, revitalizante, energizante, antiinfla­matoare și antiseptice.
Dacă nu ați ajuns încă pe malul mării, vă puteți bucura din plin și aca­să de efectele ei, dacă apelați la apă de mare "la sticlă" sau la sare de mare (se găsesc în magazine na­turiste, plafaruri, farmacii). E im­por­tant să folosiți sare de mare nerafinată, neprocesată chimic, cât mai aproape de starea ei naturală, astfel încât să își păs­treze intacte compoziția și pro­prie­tățile.

Loțiune tonică pentru față și corp, cu apă de mare

Aplicați seara apă de mare (sau di­zolvați 1 linguriță sare de mare în 50 ml de apă) înainte de culcare, pe zo­nele cu coșuri și acnee. Nu clătiți până dimineața. Dacă folosiți loțiunea pen­tru întregul corp sau pentru toată fața, o clătiți după 2 ore. Lasă pielea elas­tică, hidratată și catifelată, iar coșurile și acneea dispar.

Mască pentru față, cu apă de mare

Amestecați o lingură de sare de mare cu o lingură de miere și aplicați preparatul pe față. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi îndepărtați-l cu mișcări de masaj circulare, clătiți cu apă rece și aplicați o cremă hidratantă. Masca poate fi folosită și pentru corp. Are efect antibacterian, "scoate" toxi­nele din piele, este foarte potrivită pen­tru acnee, coșuri și alte impurități.

Comprese cu apă de mare

Îmbibați un tifon în apă de mare sau într-o cană cu apă în care ați dizol­vat 3 linguri de sare de mare și apli­cați-l pe față, apoi aco­periți cu un prosop uscat. După 20 de minute, clătiți cu apă rece. Se poate aplica și pe unele zone ale corpului, pe care le dorim "înfru­musețate". Este un excelent mijloc de ener­gizare și de remodelare a pielii "căzute".

Exfoliant pentru călcâie, cu apă de mare

Într-un lighean cu apă caldă, puneți sucul de la o lămâie și un litru de apă de mare sau o jumătate de cană de sare de mare dizolvată într-un litru de apă. Amestecați bine, țineți picioarele în apă 15-20 de minute, apoi frecați călcâiele cu piatră ponce. Ștergeți-le și aplicați pe ele o cremă grasă.