SĂPTĂMÂNA 7-13 AUGUST

Tana Rosca
Mercur cel ușor de picior intră în weekend în Fecioară, zodie pe care o stăpânește, parcă pentru a pregăti intrarea triumfală a marelui be­ne­fic, Jupiter, în aceeași zodie, fenomen care se produce miercuri. Mercur în Fecioară ne orientează comuni­ca­rea către subiecte de ordin practic, relațiile de mun­că și sănătatea trec în prim-plan. Jupiter se în­grijește să nu ne pierdem în detalii, oferindu-ne o ima­gine de perspectivă asupra lucrurilor pe care do­rim să le întreprindem în privința muncii și îngrijirii personale, până pe 10 septembrie, anul viitor. Zodiile cele mai favorizate pe lângă Fecioară sunt celelalte zodii de pământ, Taurul și Capricornul, dar și cele de apă, respectiv Racul, Scorpionul și Peștii. Marte își schimbă și el poziția pe cer, pătrunzând duminică în Leu, de unde ne trezește ambiția de-a reuși, de-a fi în centrul atenției. Avem posibilitatea să ne folosim de această puternică energie, pentru a-i domina pe alții sau pentru a ne manifesta cu generozitate și cre­a­tivitate. În amor, gesturile pot deveni exagerat de dramatice, riscăm să sufocăm persoana iubită. E ca­zul să urmărim cu grijă cum ne funcționează inima și să ne ferim de creșterea tensiunii arteriale.

Semnele cardinale:

BERBECII
își pot doza din ce în ce mai bine efortul la locul de muncă, stabilindu-și obiective rezonabile. Colaboratorilor dvs. le va face plăcere să lucreze cu dvs. Sunteți predispuși către pasiuni bruște, pe care ar fi bine să le manifestați cu moderație, mai ales joi.
RACILOR li se înviorează ritmul vieții zilnice. Deși în mod normal nu sunteți adepții ieșirilor frecvente, acum vă vine greu să mai stați pe-acasă. Și bine faceți. Un nou proiect financiar vă poate declanșa ambiția de-a reuși, dar e bine să procedați cu precauție.
BALANȚELE devin înclinate către in­trospec­ție, caritate, sau pot alege să ur­meze o cale spirituală, sub influența lui Ju­piter, pe parcursul anului următor. Dar deo­cam­dată Marte anunță o intensificare a vieții sociale, cu posibile rivalități.
CAPRICORNII se vor dedica cu succes studiilor, călătoriilor lungi sau ambelor, până în septembrie anul viitor. Puteți să vă distingeți prin cunoștințele dvs. Deocam­da­tă însă sunteți prinși într-o afacere în care aveți de-a face cu parteneri autoritari.

Semnele fixe:

TAURII
a căror viață amoroasă n-a fost prea grozavă în ultimii trei ani își pot scoa­te pârleala acum, odată cu intrarea lui Jupiter în Fe­cioară, și pot fi brusc ținta interesului multora. În fa­milie, situația e mai puțin roză, există potențial de conflict, pe motive de autoritate.
LEII oscilează între blândețea diplo­matică a micului benefic Venus, retrograd în semnul lor, și nevoia inspirată de Marte, de-a arăta orișicui cât de tari sunt. Jupiter și Mercur în Fecioară vă deschid multiple oportunități de câștig financiar.
SCORPIONII își adună redutabilele forțe, orientându-le către carieră. E o idee bună, atâta timp cât nu intrați vizibil în competiție cu șefii dvs. actuali. Viața dvs. socială se poate îmbunătăți în mod semnificativ, sub influența lui Mercur și Jupiter.
VĂRSĂTORII vor fi mai puțin bine tratați de partenerul de cuplu ori de afaceri, decât s-au obișnuit. Dimpotrivă, aceștia vor avea pretenția să fie respectați și ascultați. Investițiile sau afacerile încep să dea roade timp de un an întreg.

Semnele mutabile:

GEMENII
au nevoie de mai multă răbdare ca de obicei la volan și în interacțiunea cu cei din jur, începând de duminică. Mercur și Jupiter vă ajută acum să vă îmbunătățiți relațiile familiale (incluzând rudele prin alinață). Mai târziu va putea fi vorba de o casă mai bună.
FECIOARELE, avându-l pe guvernatorul lor Mercur alături, de sâmbătă sunt cu min­tea turată la maximum, iar de miercuri, când vine și Jupiter, devine obligatoriu să arătați ce știți. Dar de duminică încolo puteți trezi și invidii.
SĂGETĂTORII, impulsionați de Marte, se avântă, fie pe culmile cunoașterii, fie la drumuri lungi. Veți putea face impresie, atâ­ta timp cât nu încercați să epatați. În­ce­pând cu acest interval, vi se deschid noi drumuri în carieră.
PEȘTII, îndeobște lipsiți de aere de șefi, se pot lăsa temporar influențați de Marte ca să fie mai țanțoși în relațiile cu cola­bo­ra­torii. E de preferat să vă păstrați modestia, care vă atrage atâta simpatie. În parteneriatul de cuplu ori de asociere începe să vă meargă bine.