Bicarbonatul de sodiu și animalele casei

Redactia
* Absoarbe mirosul din cutia cu nisip a pisicii. Se presară pe fundul cutiei, sub așternut, câ­teva linguri de pulbere de bicarbonat.

• Alungă puricii. Pudrați blana câinelui cu bi­car­bo­nat de sodiu, cu câteva ore înainte de a-i face baie. Omoară puricii și scoate mirosul rău din blana ani­ma­lului. Clătiți bine, altfel pielea câinelui se poate irita.

• Curăță blana. Pudrați-vă câinele cu bicar­bo­nat de sodiu, înainte de a-l peria. Efectele sunt multiple: pă­rul va fi mai curat și mai strălucitor, mi­rosurile urâ­te dispar, împreună cu puricii, că­rora nu le place alca­linitatea.

• Elimină mirosurile urâte din cuști. Dacă ți­neți animale în cușcă - iepure sau un pur­celuș de India - puteți atenua mirosurile ne­plăcute, dacă puneți, din două în două zile, bicarbonat de sodiu sub aș­ternut. Chiar dacă animalul va linge puțin bicar­bo­nat, rău nu-i face. Fiți atenți doar ca vasul cu apă să fie tot timpul plin.

• Curăță coliviile păsărilor. După curățenia obiș­nuită, presărați pe fundul coliviei praf de bicarbonat, apoi puneți deasupra o hârtie. Toate mirosurile urâte dispar și microbii sunt ținuți la respect.

• Educă pisoii mici. Pentru a învăța un pui de pisică să-și facă treaba în cutia lui cu nisip, de câte ori face pipi în altă parte, presărați pe udătură praf de bi­carbonat. Elimină mirosul și-l descurajează pe vi­no­vat să repete greșeala.