Supa lui Hipocrate

Iulia Vlad
Așa cum arată și numele, a fost creată de părintele me­dicinei, Hipocrate, trăitor al Greciei antice, care con­sidera că vindecarea oricărei boli începe cu curățarea or­ga­nismului.

Multe secole mai târziu, în 1958, de ace­eași părere a fost și medicul american Max Gerson, care a inclus-o în "tera­pia Gerson" - o metodă elaborată de el împo­triva cancerului și a mai multor boli, printre care și obezitatea.
Pe scurt, aveți nevoie de rădăcini de pătrunjel, păstârnac, țelină, morcov, de cartofi, ceapă, roșii, în cantități egale. Legumele se spală bine, se taie bucăți mari, se pun în oală, se toarnă apă peste ele - în funcție de consistența do­rită a supei - și se fierb la foc foarte mic, aproximativ 2 ore, cu capac cât mai etanș (nu se folosește oala sub presiune). După ce au fiert, se pasează prin sita din inox și se amestecă cu apa în care au fiert. Nu se adaugă sare. Se păstrează la fri­gider cel mult două zile și se în­călzește doar cantitatea care se con­sumă.
Cum putem slăbi cu ajutorul ei? Două zile pe săptămână consumăm doar supa lui Hipocrate, repartizată de-a lungul zilei în mai multe porții mici, de câte ori ne este foame. Gus­toasă, foarte bogată în minerale (în special potasiu) și în fibre, ne aju­­tă să slăbim 1-2 kg pe săptă­mână, dacă în celelalte zile avem o alimentație echilibrată.